Bouwkundige keuring Nieuw- en Sint Joosland

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Nieuw- en Sint Joosland laten uitvoeren is dan zeer verstandig. Met behulp van de inspecteur krijg je inzicht in de de onderhoudsstaat van de woning en kom je achter de kosten om het huis in goede staat te brengen. Zo creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op deze pagina verzamelen wij nuttige informatie over de verschillende keuringen die er zijn, de tarieven en verschaffen we de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Nieuw- en Sint Joosland.

 • Een bouwkundige keuring is een uitgebreide technische inspectie van de woning.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Nieuw- en Sint Joosland benadert het huis grondig op vele punten.
 • Hij of zij kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals de staat van de kruipruimte en of er houtrot is.
 • In het bouwkundig rapport vind je een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Zo zal je veel inzicht krijgen van de de huidige staat van de woning die je op het oog hebt.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €315 en €420.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Nieuw- en Sint Joosland laten uitvoeren

Direct een onderzoek laten doen naar de bouwkundige staat van jouw appartement of van een potentiële woning om aan te kopen? Bekijk dan de optie voor een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het is een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Met deze keuring kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de algehele kavel en en of er lekkages zijn. Daarbij krijg je een overzicht van welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om de diverse problemen te verbeteren. In aanvulling daarop krijg je meer helderheid over het toekomstig onderhoud. Je mag zelf een partij kiezen die het woonobject gaat inspecteren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Denk aan een bouwadviseur, architectenbureau, een bouwbedrijf of taxateur in Nieuw- en Sint Joosland.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in juli 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Bekijk de mogelijkheden van de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Tijdens het onderzoek van het appartement geeft de bouwkundig inspecteur gelijk mondeling zijn bevindingen door van alle bouwkundige punten. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Regel ook direct een complete taxatie en/of energielabel check. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op ons informatieplatform bekijk je ook nuttige gegevens over Keuring voor woningaankoop.

Bouwkundige keuring regelen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Nieuw- en Sint Joosland

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Selecteer een bouwkundige

  Allereerst heb je een specialist nodig die het huis gaat inspecteren. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Er zijn allerlei architectenbureaus, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Nieuw- en Sint Joosland (en de nabije regio).

 2. De inspectie van de woning

  Samen met de bouwkundig expert, de verkoper en/of de aan- of verkoopmakelaar wordt de hele woning bekeken. De bouwexpert beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst geen meubels en maakt geen schade. De inspecteur beschikt doorgaans over een spiegel of vochtmeter.

 3. Bespreken van de resultaten

  Meteen na het woningonderzoek komt de bouwkundige over de brug met wat hij heeft gezien. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Gebaseerd op de huis-analyse stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. In dit stuk tref je een samenvatting van de staat van de woning en direct / noodzakelijk onderhoud. Daarnaast vind je daar een kostenindicatie om de woning in orde te maken.

 5. Woningwaarde bepalen

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Op basis van de resultaten kunnen de biedingen op de woning beginnen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De kosten van een bouwrapport variëren rond de €345 en €395. De totale prijs wordt vastgesteld op basis van meerdere onderdelen. De oppervlakte en de inhoud van de woning vormen voornamelijk de prijs. Ook de woonplaats heeft zijn weerslag op de prijs (met het oog op reiskosten). Ook zitten er forse prijsverschillen tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Kijk goed naar de oplevertermijn, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de definitieve prijs. In de tabel hieronder vind je de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Nieuw- en Sint Joosland.

Type huis WoonoppervlakGeschatte tarieven
Bovenwoning90 m2€295 – €325
Rijwoning109 m2€360 – €365
Hoekwoning131 m2€425 – €450
Geschakelde woning170 m2€460 – €480
Landhuis193 m2€525 – €550
Schema met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Vergelijk tarieven van geschikte bouwkundigen in de omgeving

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Onderdelen die je zeker moet meewegen bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de prijsindicatie, levertijd van het rapport, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In het schema hieronder bieden wij gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Nieuw- en Sint Joosland die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of zoek adviesbureaus in Burgh-Haamstede, Noordwelle, Renesse, Ellemeet en Scharendijke.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-nieuw--en-sint-joosland-4341

Hoe laat ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Middels een aankoopkeuring in Nieuw- en Sint Joosland bekijkt een onafhankelijk specialist het huis. Niet onverstandig, zo krijg je inhoudelijke info over wat de conditie van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Waarom moet ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Een verkoopkeuring houdt in: een onafhankelijke keuring van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Op basis daarvan verstrek je de benodigde info over de gebreken van de woning. Je bent 100% transparant en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als woningeigenaar ben je wettelijk verplicht om de potentiële koper goed in te lichten overde bouwkundige staat van de woning.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Wat is precies een opleveringskeuring?

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Aan de hand van een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundig expert loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en kent de regels en normen in de bouw. De bouwkundige staat aan jouw kant en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €115 en €250.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Waarom een bouwkundige keuring?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een volledige inspectie van een huis met rapportage. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning in te schatten. De deskundige geeft ook een indicatie van een prijsindicatie van de onderhoudskosten om de woning in goede staat te brengen.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Zeeland laat je meestal uitvoeren wanneer je actief bent op de woningmarkt. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op verborgen gebreken. Aan de hand van de woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Meestal wordt de keuring gedaan wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Vaak worden de uitkomsten van de keuring in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Normaal doet men dit voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Nieuw- en Sint Joosland). Mankeert er het nodige aan de woning? Op basis van het rapport kan je een marktconform bod uitbrengen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Aandachtspunt is dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Gezamenlijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Middelburg wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen gerelateerd aan de onderhoudssituatie van het huis. Potentiële acute situaties komen meteen aan het licht. De expert noemt ook een prijsindicatie voor de herstelwerkzaamheden. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is het gunstige tarief en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie