Bouwkundige keuring Scharendijke

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Scharendijke regelen is een verstandige keuze. Door deze keuring krijg je inzicht in de eventuele gebreken en problemen en krijg je een indicatie van de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Met deze informatie kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Hieronder lees je meer uitgebreide informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, een prijsvergelijking en bieden we de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Scharendijke.

 • Bij een bouwkundige keuring wordt een huis grondig onderzocht.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Scharendijke bekijkt de woning grondig op vele punten.
 • De ingenieur kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals bijvoorbeeld de dakconstructie en en de staat van eventuele schuren en garages.
 • In het bouwkundig rapport lees je de informatie en conclusies van de inspecteur inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Aan de hand van dit rapport wordt je een duidelijk beeld verschaft van de de actuele situatie en staat van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €315 en €390.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Scharendijke laten uitvoeren

Behoefte aan inzicht in de staat (en gebreken) van jouw eigen woning of van een potentiële woning om aan te kopen? Overweeg dan een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een uitgebreide inspectie van een woning. Met deze analyse zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. Denk aan het metselwerk en en hoe het met de isolatie gesteld is. Tevens wordt het overzichtelijk welke kosten er direct gemaakt moeten worden om mogelijke gebreken op te lossen. Voorts krijg je meer inzicht in de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die de keuring uitvoert. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Bedrijven zoals een bouwkundig adviseur, architectenbureau, een aannemingsbedrijf of taxateur in Scharendijke.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in juli 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Ga dan voor de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij het doornemen van de woning geeft de bouwkundig inspecteur snelle en concrete adviezen over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Kies dan ook voor een taxatierapport en/of een energielabel onderzoek. Dit scheelt veel geld. Op Bouwkeuringexpert.nl tref je ook praktische toelichtingen over Veelgestelde vragen.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Scharendijke

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Allereerst moet je contact zoeken met een specialist die de woning gaat opnemen. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Er bestaan verschillende architectenbureaus, aannemers en bouwkundige bureaus in Scharendijke en omgeving.

 2. De analyse en keuring

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de verkoper en / of de verkoopmakelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De expert checkt alles maar laat alles op z’n plek staan en richt dus nooit schade aan. Hij of zij neemt altijd spullen mee zoals een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Bespreking resultaten

  In aansluiting op de huisbeoordeling meldt de bouwkundige zijn oordeel. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Aan de hand van het woningonderzoek wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. In dit stuk is een beoordeling te vinden met de bouwkundige staat van de woning en achterstallige onderhoudspunten. Bijgevoegd bekijk je hier een kostenindicatie om het verblijf weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Is het rapport positief over de woning? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van de eventuele herstelkosten. Is het rapport nog niet officieel? Dan zou je dit kunnen opnemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport in 2024 variëren tussen de €315 en €420. De totale prijs wordt bepaald door verschillendepunten. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) spelen de grootste rol. Ook de plaats waar de woning staat speelt een rol in verband met de reiskosten. Tevens zitten er forse prijsverschillen tussen de landelijke en regionale bureaus. Overweeg factoren zoals levertijd van het rapport, welke instrumenten er gebruikt worden en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Al deze punten kunnen invloed hebben op de totaalprijs. In het schema hieronder beschrijven we de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Scharendijke.

Soort huisGrootteGemiddelde tarief
Appartementje82 m2300 – €315
Rijwoning115 m2€360 – €365
Hoekwoning129 m2€400 – €435
2-onder-1 kap150 m2€475 – €480
Villa175 m2€525 – €540
Schema met de actuele kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Bekijk geschikte bouwkundigen bij jou in de buurt

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Aspecten waar je op moet letten bij het keuzeproces voor een inspecteur: de geschatte kosten, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In de figuur hieronder overhandigen we contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Scharendijke die wellicht hulp kunnen bieden bij een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Kerkwerve, Brouwershaven, Nieuwerkerk, Noordgouwe en Zonnemaire.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-scharendijke-4322

Aankoopkeuring voor een woning

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Scharendijke onderzoekt een onpartijdige ingenieur het gebouw. Niet onverstandig, zo ontvang je betrouwbare details over wat de onderhoudsstatus van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het nieuw aan te kopen huis.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Verkoopkeuring

Een verkoopkeuring is een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een woonobject dat je in de verkoop wil doen. Hiermee geef je potentiële kopers duidelijkheid over de staat van jouw huis. Je speelt open kaart en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als verkopende partij heb je de taak om de mogelijke koper goed te informeren aangaande de staat van de woning.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? A.d.h.v. een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwinspecteur controleert alle opleverpunten en weet hoe het zit met regels en richtlijnen in de bouw. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • Kosten variëren tussen de €105 en €250.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. De inspecteer berekent ook de kosten voor herstelwerk om de woning in goede staat te brengen.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
De bouwtechnische keuring in de provincie Zeeland wordt geadviseerd in het geval je een bod wilt uitbrengen op een woning. Doorgaans vertonen de oudere huizen onderhoud problematiek. Middels deze woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Meestal wordt de keuring uitgevoerd voordat het openingsbod wordt gedaan. Ook worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Je kunt dit het beste laten doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Scharendijke). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Door gebruik te maken van het rapport zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Aandachtspunt is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
De meeloopkeuring is een simpelere bouwtechnische schouw zonder rapport. Samen met de bouwkundige uit de gemeente Schouwen-Duiveland wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling over de staat van het woonobject. Eventuele belangrijke herstelpunten worden meteen aangestipt. De bouwkundige verstrekt ook een kleine calculatie om deze problemen te verhelpen. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de goedkoopste prijs en de snelheid.

Plaats een reactie