Bouwkundige keuring Berkel-Enschot

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Berkel-Enschot regelen is heel erg verstandig. Daarmee zal je veel inzicht krijgen over de eventuele gebreken en problemen en inzage in de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Met deze informatie is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Op de verschillende pagina’s van dit portaal bieden wij uitgebreide informatie over de verschillende keuringen die er zijn, de prijzen en verstrekken we een schema met bouwkundig adviseurs in Berkel-Enschot.

 • De bouwkundige keuring biedt informatie over onderhoud en problemen bij een woning.
 • Een bouwkundig inspecteur in Berkel-Enschot benadert het huis grondig op vele punten.
 • De expert kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals onder andere de vloeren en en de onderhoudsstaat van de keuken.
 • Het bouwkundig rapport bevat alle documentatie en analyses inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Door deze inspectie krijg je meer helderheid over de staat van de woning die je wilt aanschaffen.
 • In het geval van een NHG-hypotheek wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €320 en €410.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Berkel-Enschot plannen

Wil jij meteen een analyse van de bouwkundige staat van jouw eigen woning of van een andere woning die je op het oog hebt? Profiteer dan van een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het betreft een uitgebreide inspectie van een woning. Door deze analyse kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. Er wordt gekeken naar o.a. de staat van ramen, deuren en kozijnen en de technische staat van de CV-installatie. Tevens kom je er achter welke extra kosten er gemaakt gaan worden om de diverse problemen te verbeteren. Eveneens krijg je een beeld van het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die de inspectie gaat uitvoeren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Bedrijven zoals een bouwkundig specialist, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Berkel-Enschot.

Besparen op een bouwkeuring in juni 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Kijk dan eens naar een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Tijdens het onderzoek van het huis geeft de bouwadviseur direct live mondeling uitleg over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Plan dan ook meteen een woningtaxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit bespaart veel geld. Op ons portaal kan je ook veel informatie vinden over FAQ.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Berkel-Enschot

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Allereerst moet je een specialist hebben die het huis gaat inspecteren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je kunt een aanvraag indienen bij verschillende architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Berkel-Enschot (en de regio).

 2. De analyse en keuring

  Samen met de bouwkundig expert, de verkopende partij en/of de aan- of verkoopmakelaar wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De inspecteur checkt alles maar verplaatst geen huisraad en hakt niks open. Hij of zij gebruik vaak een spiegel of vochtmeter.

 3. Conclusies doornemen

  Na afloop van de keuring omschrijft de bouwkundige zijn oordeel. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Middels de huisbeoordeling wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. In het verslag is een beoordeling te vinden met de staat van de woning en direct / noodzakelijk onderhoud. Bijgevoegd staat in het document een tariefoverzicht om het woonobject bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Dan kunnen de biedingen op de woning beginnen. Hierbij houdt je rekening met de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Vergeet ze dan niet op te nemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De prijzen van een bouwrapport variëren tussen de €330 en €405. De totaalprijs hangt af van een aantal punten. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook waar de woning gelegen is is van belang in verband met de reiskosten. Ook zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de verschillende adviesbureaus. Kijk goed naar hoe snel de keuring kan plaatsvinden, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit kent zijn weerslag in de pakketprijs. In het overzicht hieronder berekenen we de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Berkel-Enschot.

Soort huisGroottePrijsberekening
Bovenwoning76 m2275 – €325
Rijwoning115 m2€360 – €365
Kopwoning145 m2€420 – €440
Geschakelde woning166 m2€450 – €485
Herenhuis197 m2€520 – €560
Opsomming met de actuele kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Vergelijk tarieven van betrouwbare bouwkundigen in de regio

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Onderdelen die je zeker moet meewegen wanneer je een inspecteur kiest: een inschatting van de kosten, de snelheid, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In het schema hieronder bieden wij adressen van bouwkundig adviesbureaus in Berkel-Enschot die je mogelijk kunnen helpen met het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of zoek adviesbureaus in Raamsdonksveer, Hooge Zwaluwe, Lage Zwaluwe, Made en Den Hout.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-berkel-enschot-5057

Advies over de aankoopkeuring

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Middels een aankoopkeuring in Berkel-Enschot checkt een neutrale specialist de woning. Slim, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de onderhoudsstatus van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Informatie over verkoopkeuring

Een verkoopkeuring betekent: een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw die binnenkort op de markt komt. Middels dit rapport bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de gebreken van de woning. Je speelt open kaart en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als woningbezitter ben je wettelijk verplicht om de koper te voorzien van correctie informatie over de staat van het huis.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Aan de hand van een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. Een bouwkundige controleert alle opleverpunten en kan je alles vertellen over de regels en normen in de bouw. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • De tarieven schatten we in tussen €105 en €190.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. Daarbij geeft het inzicht in de kosten die nodig zijn om de woning in goede staat te brengen.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant komt in beeld in het geval je interesse hebt in een woning. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op onderhoud problematiek. Aan de hand van de woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Mede worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Je kunt dit het beste laten doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Berkel-Enschot). Worden er veel gebreken ontdekt? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je dan een lager bod uitbrengen, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Het nadeel is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige bouwtechnische schouw zonder rapport. Samen met de bouwkundig expert uit de gemeente Tilburg loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door gerelateerd aan de bouwkundige staat van de woning. Potentiële acute situaties worden direct aangegeven. De expert noemt ook een prijsindicatie van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de relatief lage prijs en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie