Bouwkundige keuring Zuidveld

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een (oudere) woning kopen? Een bouwkundige keuring in Zuidveld laten uitvoeren is een verstandige keuze. Door middel van deze analyse krijg je inzicht in de wat er eventueel nog moet gebeuren en inzage in de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Met deze informatie is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Via bouwkeuringexpert.nl bieden wij aanvullende informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de financiële aspecten en verstrekken we een schema met bouwkundig adviseurs in Zuidveld.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring van een woonobject.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Zuidveld bekijkt de woning op een objectieve en deskundige manier.
 • De expert kijkt naar in het oog springende zaken zoals de staat van de kruipruimte en de technische staat van de CV-installatie.
 • In het bouwkundig rapport lees je de informatie en conclusies van de inspecteur inclusief een kostenplaatje.
 • Op die manier zijn er voor jou geen verrassingen meer omtrent de huidige staat van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €270 en €375.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Zuidveld plannen

Direct meer info over de bouwtechnische staat van je woning of van een andere woning die je op het oog hebt? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het is een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Aan de hand van deze analyse weet je wat de eventuele gebreken zijn. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. het voegwerk en en de staat van de CV-ketel. Hiermee kom je er achter welke kosten noodzakelijk zijn om de diverse problemen te verbeteren. Daarbij krijg je meer inzicht in het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die deze keuringen kan uitvoeren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Onder andere een bouwkundig expert, architectenbureau, een aannemingsbedrijf of taxateur in Zuidveld.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in februari 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Overweeg dan een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Ten tijde van de controle van het appartement geeft de bouwkundig adviseur mondeling een toelichting over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Regel ook direct een woningtaxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op ons informatieplatform tref je ook praktische toelichtingen over FAQ.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Zuidveld

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Allereerst moet je contact zoeken met een expert die het onderzoek gaat uitvoeren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Er bestaan verschillende architectenbureaus, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Zuidveld en omgeving.

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de verkopende partij & eventueel de makelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwspecialist doorzoekt alles maar laat alles netjes op de plek staan en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. Hij of zij kan gebruik maken van een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Bespreking resultaten

  Na de huisbeoordeling omschrijft de bouwkundige zijn bevindingen. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Met alle bevindingen van het onderzoek komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. In deze documentatie lees je alle opvallende zaken en de woning inclusief foto’s en eventuele gebreken. Bovendien bekijk je hier een overzicht met de kosten om het huis weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Woningwaarde bepalen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Met het rapport in je broekzak kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Zijn de resultaten nog niet bekend? Het is mogelijk om dit op te nemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De kosten van een bouwrapport liggen tussen de €280 en €495. Het prijskaartje bestaat uit een aantal variabelen. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) spelen de grootste rol. Ook de plaats waar de woning staat is van belang in verband met de reiskosten. Verder zitten er forse prijsverschillen tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Kijk goed naar hoe snel de keuring kan plaatsvinden, welke instrumenten er gebruikt worden en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit speelt mee in de totaalprijs. In het overzicht hieronder berekenen we de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Zuidveld.

Type woningWoonoppervlakGeschatte tarieven
Etagewoning96 m2290 – €310
Tussenwoning102 m2€335 – €390
Kopwoning136 m2€410 – €450
Twee onder één kap160 m2€470 – €495
Herenhuis175 m2€515 – €545
Samenvatting met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport februari 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk tarieven van professionele bouwkundigen in de omgeving

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Aspecten die van belang zijn op het moment dat je een inspecteur selecteert: de prijzen, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In het schema hieronder verstrekken we adressen van bouwkundig adviesbureaus in Zuidveld die potentieel hun service kunnen verlenen bij een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of overweeg adviesbureaus in Westerbork, Hoogersmilde, Appelscha, Smilde en Bovensmilde.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-zuidveld-9432

Hoe laat ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Als je een mooie woning hebt gezien kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in Zuidveld bekijkt een objectieve partij het verblijf. Ideaal, zo weet je snel meer over wat de status van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Met behulp van een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over de woning die je op het oog hebt.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Tips en informatie over de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring beslaat een objectieve beoordeling van een pand die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Middels dit rapport geef je de kopende partij inzicht in onderhoudstoestand van de woning. Je bent 100% transparant en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als woningbezitter is het wettelijk je plicht de nieuwe eigenaar goed te informeren aangaande de staat van het huis.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Wat is precies een opleveringskeuring?

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Aan de hand van een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundige bekijkt alle opleverpunten en kan je alles vertellen over de regels en normen in de bouw. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €99 en €195.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een volledige inspectie van een huis met rapportage. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om te kijken wat de staat van een woning is. De deskundige geeft ook een indicatie van de herstelkosten die nodig zijn om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe is relevant als je interesse hebt in een woning. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak verborgen gebreken. Door te kiezen voor een woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. In de regel wordt het onderzoek gedaan zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Evenzeer worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Wij adviseren om dit te doen voor je een bod doet (via een makelaar in Zuidveld). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Geholpen door het rapport kan je dan een lager bod uitbrengen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Aandachtspunt is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Wat is een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Begeleid door de bouwadviseur uit de gemeente Midden-Drenthe bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen m.b.t. de onderhoudssituatie van het huis. Potentiële belangrijke herstelpunten worden direct aangewezen en besproken. De specialist weet vaak ook de kosten voor de herstelwerkzaamheden. Pluspunt van de mondelinge keuring is de relatief lage prijs en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie