Bouwkundige keuring Schin op Geul

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Schin op Geul inplannen is dan zeker aan te raden. Door deze keuring krijg je een beeld van de de onderhoudssituatieen ontvang je een inschatting van de kosten om het huis in goede staat te brengen. Daarmee kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Op deze website verzamelen wij uitgebreide info over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de investeringen en tref je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Schin op Geul.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring van een woonobject.
 • Een bouwkundig inspecteur in Schin op Geul bekijkt de woning objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De ingenieur kijkt naar in het oog springende zaken zoals de staat van de kruipruimte en en de staat van de CV-ketel.
 • In het bouwkundig rapport tref je alle documentatie en analyses met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je meer helderheid over de toestand van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €270 en €490.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Schin op Geul inplannen

Op korte termijn een onderzoek laten doen naar de technische kwaliteit jouw appartement of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Profiteer dan van een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Dankzij deze analyse heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de kruipruimte en de technische staat van de CV-installatie. Tevens krijg je een overzicht van welke kosten noodzakelijk zijn om de problemen aan te pakken. In aanvulling daarop krijg je een idee van welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je mag zelf een partij kiezen die deze keuringen kan uitvoeren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Je kunt terecht bij een bouwkundig adviseur, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Schin op Geul.

Een extra voordelige bouwkeuring in december 2023
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Vraag dan eens naar een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij de analyse van het woonobject geeft de bouwkundig ingenieur mondeling een toelichting van alle bouwkundige punten. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Je kunt het dan ook combineren met een woningtaxatie en/of een energielabel onderzoek. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Via onze vergelijker bekijk je ook nuttige informatie over Opleveringskeuring.

Bouwkundige keuring regelen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Schin op Geul

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Om te starten neem je contact op met een deskundige die het onderzoek gaat uitvoeren. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt kiezen uit allerlei architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Schin op Geul (regio).

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de verkopende partij & de verkoopmakelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De inspecteur onderzoekt alles maar laat alles netjes op de plek staan en er worden geen betimmeringen verwijderd. Deze persoon beschikt doorgaans over een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Doorspreken conclusies

  Na afloop van de keuring vertelt de bouwkundige zijn beoordeling. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Met behulp van de inspectie krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In dit document tref je een samenvatting van de waarnemingen en eventuele onderhoudspunten. Bovendien vind je daar een kostenoverzicht om het object in orde te maken.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Met de uitkomsten van het onderzoek kun je beginnen met je openingsbod. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De gemiddelde kosten van een bouwrapport liggen tussen de €310 en €495. De prijs wordt vastgesteld op basis van een aantal facetten. De oppervlakte en de inhoud van de woning vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de plaats waar de woning staat is van belang wanneer er reiskosten worden berekend. Verder zitten er forse prijsverschillen tussen de landelijke en regionale bureaus. Neem zaken in overweging zoals de snelheid, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en naar ervaringen van anderen. Al deze punten kunnen invloed hebben op het kostenplaatje. In de bijgaande tabel bekijk je de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Schin op Geul.

WoonobjectWoonoppervlakGemiddelde kosten
Appartement86 m2295 – €310
Rijwoning120 m2€335 – €385
Hoekwoning126 m2€415 – €445
Twee onder één kap175 m2€455 – €495
Vrijstaand196 m2€530 – €540
Opsomming met de tarieven van een bouwkundig rapport december 2023.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Bekijk en vergelijk betrouwbare bouwkundigen bij jou in de buurt

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor het inplannen van de technische keuring? Aspecten die je moet afwegen bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: een inschatting van de kosten, de oplevertermijn, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In de figuur hieronder overhandigen we adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Schin op Geul die je mogelijk kunnen helpen met een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Valkenburg, Lemiers, Vijlen, Elkenrade en Eys.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-schin-op-geul-6305

Voordelen van een aankoopkeuring

Als je een mooie woning hebt gezien wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in Schin op Geul onderzoekt een onafhankelijk ingenieur de potentiële woning. Ideaal, zo ontvang je betrouwbare details over wat de onderhoudsstatus van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het woonobject.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Advies over de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring beslaat een gedegen review van een woonobject dat je wilt verkopen. Daarmee verstrek je de benodigde info over de staat van jouw huis. Jij komt hiermee serieus over en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als eigenaar van een huis is het wettelijk je plicht de aspirant koper gedegen te informeren inzake de staat van het huis.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Opleveringskeuring

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? D.m.v. een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundig specialist gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en is op de hoogte van het bouwbesluit. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • Kosten variëren tussen de €105 en €250.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat is een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een onafhankelijke visuele keuring van een woning. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. De bouwspecialist calculeert tevens een prijsindicatie van de onderhoudskosten om de woning toekomstbestendig te maken.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Limburg laat je meestal uitvoeren op het moment dat je interesse hebt in een woning. Doorgaans vertonen de oudere huizen diverse problemen. Door middel van deze woningkeuring weet je wat je koopt. Meestal wordt de keuring uitgevoerd als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Meestal worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Wij adviseren om dit te doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Schin op Geul). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Op basis van de resultaten kan je dan een passend bod doen, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Het jammere is dat het rapport tijd en geld kost, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
Een meeloopkeuring betekent een woningschouw zonder verdere rapportage. Onder begeleiding van de bouwkundige uit de gemeente Valkenburg aan de Geul loop je door de woning. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling gerelateerd aan de staat van het woonobject. Potentiële problemen worden meteen aangestipt. De expert verstrekt ook een kleine calculatie voor de herstelwerkzaamheden. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de lage prijs en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie