Bouwkundige keuring Hooghalen

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Hooghalen laten uitvoeren is dan zeker aan te raden. Zo krijg je op hoofdlijnen een beeld van de staat van de woning en kom je achter de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Op basis daarvan heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op onze bouwkeuring-vergelijker lees je meer alle benodigde informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de investeringen en doorzoek je de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Hooghalen.

 • Een bouwkundige keuring is een grondige inspectie van de woning die je wilt kopen of verkopen.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Hooghalen benadert het huis op een groot aantal onderdelen.
 • De ingenieur kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals bijvoorbeeld de kozijnen, het schilderwerk en de staat van de CV-ketel.
 • Het bouwkundig rapport bevat alle bevindingen van de deskundige inclusief een kostenplaatje.
 • Met deze documenten krijg je meer helderheid over de staat van de woning waar je interesse in hebt.
 • Bij een hypotheek met NHG moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €350 en €370.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Hooghalen laten uitvoeren

Behoefte aan een indicatie van de algehele staat van een woonhuis of van een woning die te koop staat? Bekijk dan de optie voor een voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Met deze analyse weet je wat de eventuele gebreken zijn. Denk aan de kruipruimte en en de staat van de isolatie. Daarbij krijg je een overzicht van welke kosten er direct gemaakt moeten worden om de woning te herstellen en te verbeteren. Eveneens krijg je meer inzicht in het toekomstig onderhoud. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die deze keuringen kan uitvoeren. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Denk aan een bouwkundig expert, een architect, een bouwpartij of taxateur in Hooghalen.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in juli 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Bekijk de mogelijkheden van een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Ten tijde van de controle van het woonobject geeft de bouwkundig ingenieur mondeling een toelichting aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of wil je het energielabel weten? Regel ook direct een taxatie en/of een energielabel onderzoek. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op ons portaal tref je ook praktische uitleg over Keuring voor woningaankoop.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Hooghalen

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Allereerst zoek je een expert die het onderzoek gaat uitvoeren. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je hebt de keuze uit meerdere architectenbureaus, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Hooghalen (en de nabije regio).

 2. De analyse en keuring

  Begeleid door de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter & makelaar van de verkopende partij bekijk je alles in en rondom het huis. De specialist bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst geen inboedel en er worden geen betimmeringen verwijderd. De inspecteur kan gebruik maken van een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Bespreken van de resultaten

  Na afronding van de keuring komt de bouwkundige over de brug met zijn waarnemingen. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Met de gegevens van de wooninspectie ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. In dit rapport is een beoordeling te vinden met de staat van de woning en achterstallige onderhoudspunten. Daarbij vind je in het rapport een indicatie van de kosten om het verblijf bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Met het rapport in je broekzak kan je een openingsbod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Wacht je nog op de uitkomsten? Dan zou je dit kunnen opnemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport variëren tussen de €305 en €380. De totaalprijs is gebaseerd op verschillende facetten. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) hebben de meeste invloed. Ook de plek van de woning speelt een rol wanneer er reiskosten worden berekend. Ook zitten er forse prijsverschillen tussen de landelijke en regionale bureaus. Belangrijke punten zijn de levertijd, hoe uitgebreid de rapportage is en naar reviews van andere klanten. Dit heeft allemaal invloed op het kostenplaatje. In het overzicht hieronder vergelijk je de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Hooghalen.

Soort huisOppervlaktePrijsberekening
Flatwoning96 m2295 – €320
Rijwoning119 m2€350 – €370
Hoekpand125 m2€410 – €435
2-onder-1 kap156 m2€450 – €505
Herenhuis186 m2€510 – €550
Opsomming met de tarieven van een bouwkundig rapport juli 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Bekijk en vergelijk goede bouwkundigen werkzaam in de regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Onderwerpen die je zeker moet meewegen bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: een inschatting van de kosten, levertijd van de rapportage, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In het schema hieronder verstrekken we gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Hooghalen die wellicht beschikbaar zijn voor een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Beilen, Loon, De Wilp, Jonkersvaart en Niebert.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-hooghalen-9414

Pluspunten van de aankoopkeuring

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Middels een aankoopkeuring in Hooghalen controleert een onpartijdige bouwkundig ingenieur de potentiële woning. Niet onverstandig, zo weet je snel meer over wat de status van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Verkoopkeuring uit laten voeren

Een verkoopkeuring betekent: een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een huis dat je te koop wilt aanbieden. Middels dit rapport geef je potentiële kopers duidelijkheid over de gebreken van de woning. Je speelt open kaart en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als huiseigenaar heb je de plicht om kopers te informeren over de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Met behulp van een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwkundige controleert alle opleverpunten en past zijn vaardigheden toe rondom de bouwprocedures en geldende normen. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • Tarieven variëren tussen de €120 en €215.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Een bouwkundig onderzoek betekent een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van een woning te achterhalen. De inspecteer berekent ook de kosten die gemaakt moeten worden om de woning toekomstbestendig te maken.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe is relevant wanneer je een woning op het oog hebt. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op verborgen gebreken. Middels deze woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Ook worden onvoorzienen situaties over de woningstaat in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Wij adviseren om dit te doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Hooghalen). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Geholpen door het rapport kan je een marktconform bod uitbrengen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Het jammere is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Onder begeleiding van de bouwkundige uit de gemeente Midden-Drenthe wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door over onderhoudstoestand van de woning. Potentiële zorgelijke constateringen komen meteen aan het licht. De specialist geeft ook een schatting van de kosten om deze problemen te verhelpen. Pluspunt van de mondelinge keuring is de voordelige prijs en de snelle levertijd.

Plaats een reactie