Bouwkundige keuring Lageland

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Lageland laten doen is heel erg verstandig. Middels deze inspectie krijg je op hoofdlijnen een beeld van de staat en waarde van de woning en inzage in de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Daarmee worden de onderhandelingen transparanter. Op www.bouwkeuringexpert.nl lees je meer uitgebreide info over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de prijzen en verschaffen we een overzicht met bouwkundig adviseurs in Lageland.

 • Bij een bouwkundige keuring wordt een huis grondig onderzocht.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Lageland controleert het huis grondig op vele punten.
 • Hij of zij kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals de dakbedekking en en hoe het met de isolatie gesteld is.
 • In het bouwkundig rapport tref je de informatie en conclusies van de inspecteur met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Door deze inspectie wordt je een duidelijk beeld verschaft van de de status van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €310 en €410.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Lageland uitvoeren

Wil jij meteen een onderzoek laten doen naar de huidige staat van een woonobject of van een potentiële woning om aan te kopen? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Na deze keuring weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Denk aan de kozijnen en en of er lekkages zijn. Tevens wordt het overzichtelijk welke kosten er gemaakt dienen te worden om de problemen aan te pakken. Ook krijg je meer zekerheid over het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die de keuring uitvoert. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Bedrijven zoals een bouwkundig ingenieur, architectenbureau, een bouwonderneming of taxateur in Lageland.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in juni 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Overweeg dan de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij de analyse van het object geeft de bouwkundig adviseur snelle en concrete adviezen van de staat en gebreken. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een actuele taxatie en/of energielabel check. Dit bespaart veel geld. Op ons platform lees je ook handige informatie over Aankoop woningkeuring.

Bouwkundig advies inwinnen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Lageland

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Selecteer een bouwkundige

  Allereerst neem je contact op met een expert die de woning gaat onderzoeken. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je kunt kiezen uit verschillende architecten, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Lageland en omgeving.

 2. De analyse en keuring

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de verkopende partij en/of eventueel de makelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwexpert doorzoekt alles maar laat alles netjes op de plek staan en maakt geen schade. Deze persoon heeft hiervoor o.a. een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Doorspreken resultaten

  Na afronding van de keuring deelt de bouwkundige zijn waarnemingen. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Met de gegevens van de inspectie zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. In het verslag lees je alle opvallende zaken en de woning inclusief foto’s en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Bijgevoegd vind je daar een tariefoverzicht om de woonruimte bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Op dat moment kunnen de biedingen op de woning beginnen. Maak hierbij gebruik van de eventuele herstelkosten. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De kosten van een bouwrapport schommelen tussen de €315 en €435. De totaalprijs is afhankelijk van een aantal onderdelen. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) zijn de belangrijkste. Ook de locatie van de woning speelt een rol door de te verwachten reiskosten. Daarbij zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Zaken waar je op moet letten zijn levertermijn, de instrumenten die de expert gebruikt en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit heeft allemaal invloed op de totaalprijs. In de vergelijker hieronder vind je de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Lageland.

Soort woningNetto woonoppervlakteGemiddelde tarief
Appartementje82 m2€300 – €325
Tussenwoning105 m2€335 – €385
Hoekhuis141 m2€400 – €435
Geschakelde woning159 m2€450 – €495
Herenhuis192 m2€515 – €535
Schema met de tarieven van een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Vergelijk goede bouwkundigen actief in jouw regio

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Aspecten die je moet afwegen bij het keuzeproces voor een inspecteur: de geschatte kosten, de levertijd, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In de lijst hierna bieden wij de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Lageland die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Lageland, Slochteren, Froombosch, Woudbloem en Harkstede.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-lageland-9623

Waarom een aankoopkeuring?

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Via een aankoopkeuring in Lageland onderzoekt een neutrale ingenieur het woonhuis. Slim, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de onderhoudsstatus van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het woonobject.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Voordelen van een verkoopkeuring

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een pand dat je wilt verkopen. Op die manier geef je potentiële kopers duidelijkheid over de onderhoudssituatie van het huis. Je bent 100% transparant en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je creëert een stukje extra vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als verkopende partij heb je de taak om kopers goed te informeren aangaande de onderhoudssituatie van het huis.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Door te kiezen voor een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. Het bouwkundig adviesbureau controleert alle opleverpunten en past zijn vaardigheden toe rondom regels en richtlijnen in de bouw. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €99 en €245.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. De deskundige geeft ook een indicatie van een prijsindicatie van de onderhoudskosten om het woonobject in goede staat te brengen.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Groningen wordt geadviseerd als je een woning op het oog hebt. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op diverse problemen. D.m.v. een woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Vaak wordt dit gedaan voordat het openingsbod wordt gedaan. In veel gevallen worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Je kunt dit het beste laten doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Lageland). Is er veel onderhoud nodig? Door gebruik te maken van het rapport is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Waar je op moet letten is dat dit rapport het een en andere kost, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Samen met de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Midden-Groningen wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles gerelateerd aan de bouwkundige staat van de woning. Eventuele acute situaties worden direct aangegeven. De ingenieur weet vaak ook de kosten van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en de snelheid.

Plaats een reactie