Bouwkundige keuring Hee

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Hee uitvoeren is zeker iets om te overwegen. Op die manier zal je veel inzicht krijgen over de de onderhoudssituatieen krijg je duidelijkheid over de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Daarmee is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Op deze pagina lees je meer actuele informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de financiële aspecten en bekijk je de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Hee.

 • Een bouwkundige keuring is een uitgebreide technische inspectie van de woning.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Hee bekijkt de woning grondig op vele punten.
 • De expert kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals o.a. de meterkast en en de staat van de CV-ketel.
 • In het bouwkundig rapport lees je alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven inclusief een kostenplaatje.
 • Op basis van deze analyse zal je veel inzicht krijgen van de de huidige staat van de woning die je op het oog hebt.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €310 en €470.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Hee regelen

Behoefte aan inzicht in de staat (en gebreken) van jouw eigen woning of van een andere woning die je op het oog hebt? Kies dan voor een voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Aan de hand van deze keuring heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de dakbedekking en en of er lekkages zijn. Daarbij kom je er ook achter welke kosten er gemaakt moeten worden om de verschillende problemen op te lossen. Tevens krijg je een idee van het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die de keuring uitvoert. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Ondernemingen als o.a. een bouwkundig adviseur, architectenbureau, een plaatselijke aannemer of taxateur in Hee.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in april 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Probeer dan een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij het doorlopen van het woonobject geeft de bouwadviseur een mondeling verslag over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Regel ook direct een complete taxatie of een energielabel aanvraag. Dit scheelt veel geld. Op deze website lees je ook aanvullende gegevens over Bouwtechnisch rapport.

Bouwtechnische keuring nodig?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Hee

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Een bouwkundige kiezen

  Allereerst moet je een expert zoeken die de keuring gaat uitvoeren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Er bestaan uiteenlopende architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Hee en omgeving.

 2. De keuring van de woning

  Samen met de bouwkundig expert, de verkopende partij & eventueel de makelaar loop je alles in het huis na. De bouwspecialist bekijkt alles maar verplaatst geen inboedel en schroeft niets open. Deze persoon gebruik vaak een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Resultaten doornemen

  Na de keuring komt de bouwkundige over de brug met zijn observaties. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Het bouwkundig rapport

  Steunend op de inspectie wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. In het verslag is een beoordeling te vinden met de waarnemingen en eventuele onderhoudspunten. Ook vind je daar een schatting van de onkosten om het woonobject te herstellen en/of renoveren.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Is het rapport positief over de woning? Nu kan je een openingsbod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Dan zou je dit kunnen opnemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De gemiddelde kosten van een bouwrapport variëren tussen de €350 en €425. De prijs is afhankelijk van een aantal variabelen. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) hebben de meeste invloed. Ook de locatie van de woning heeft zijn weerslag op de prijs door de te verwachten reiskosten. Verder zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de verschillende aanbieders. Belangrijke punten zijn de oplevertermijn, de volledigheid van het rapport en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit alles bij elkaar bepaalt de uiteindelijke prijs. In het onderstaand overzicht bekijk je de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Hee.

WoonobjectAantal m2Geschatte prijzen
Studio87 m2285 – €310
Rijwoning114 m2€355 – €370
Hoekwoning148 m2€415 – €445
Twee onder één kap154 m2€450 – €500
Herenhuis186 m2€505 – €550
Schema met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport april 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Vind geschikte bouwkundigen werkzaam in de regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Dingen die je moet afwegen wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: een inschatting van de kosten, levertijd van het rapport, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In de lijst hierna tref je contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Hee die potentieel hun service kunnen verlenen bij een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in West-Terschelling, Midlum, Wijnaldum, Pietersbierum en Sexbierum.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-hee-8882

Plan direct online een aankoopkeuring in

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Met behulp van een aankoopkeuring in Hee bekijkt een onpartijdige expert het gebouw. Slim, zo weet je snel meer over wat de gesteldheid van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Met behulp van een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het woonobject.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Plan direct online een verkoopkeuring in

Een verkoopkeuring beslaat een professionele en erkende analyse een woonobject dat jij wil verhuren. Op die manier verstrek je de benodigde info over onderhoudstoestand van de woning. Je speelt open kaart en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je wekt daarmee vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt is het verplicht om de potentiële koper te informeren over de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Via een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundig specialist loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en weet veel van bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • Prijzen variëren tussen de €130 en €200.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat is een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een onderzoek naar de algehele staat van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om te kijken wat de staat van een woning is. De inspecteer berekent ook een prijsindicatie van de onderhoudskosten om de woning toekomstbestendig te maken.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Friesland laat je meestal uitvoeren wanneer je mogelijk een woning wilt kopen. Vooral bij oudere woningen heb je kans op meerdere probleemgebieden. Door te kiezen voor een woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Meestal wordt de keuring gedaan wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Meestal worden de resultaten van het onderzoek in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Je kunt dit het beste laten doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Hee). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Met het rapport in je broekzak kan je dan een lager bod uitbrengen, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Houd er rekening mee dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Tegelijk met de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Terschelling wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling m.b.t. de gebreken van de woning. Eventuele belangrijke herstelpunten worden direct aangewezen en besproken. De deskundige verstrekt ook een kleine calculatie om deze problemen te verhelpen. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie