Bouwkundige keuring Huisseling

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Huisseling laten uitvoeren is een verstandige keuze. Door deze keuring krijg je een goed beeld van de staat en waarde van de woning en inzage in de kosten om het huis in goede staat te brengen. Daarmee sta je sterker in de onderhandelingen. Op ons woonplatform verzamelen wij praktische info over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de financiële aspecten en bieden we de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Huisseling.

 • Inzicht in de staat van een woning met een bouwkundige keuring.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Huisseling inspecteert de woning middels een uitgebreide checklist.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals o.a. het dak, dakpannen en hoe het met de isolatie gesteld is.
 • In het bouwkundig rapport vind je de informatie en conclusies van de inspecteur incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Op die manier krijg je een beeld van de de toestand van de woning die je op het oog hebt.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €270 en €455.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Huisseling regelen

Heel snel een onderzoek laten doen naar de algehele staat van een gebouw of van een potentiële woning om aan te kopen? Bekijk dan de optie voor een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Middels deze keuring kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. Er wordt gekeken naar o.a. de vloeren en en hoe het met de isolatie gesteld is. Daarbij kom je er achter welke extra kosten er gemaakt gaan worden om de woning te herstellen en te verbeteren. Tevens krijg je meer helderheid over het toekomstig onderhoud. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf deze keuringen kan uitvoeren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Je kunt terecht bij een bouwkundig adviseur, een architect, een lokale aannemer of taxateur in Huisseling.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in december 2023
Voordelig een woonobject laten checken? Ga dan voor een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij het doorlopen van het woonhuis geeft de bouwkundig specialist een mondeling verslag aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Je kunt het dan ook combineren met een woningtaxatie en/of een energielabel onderzoek. Hierdoor krijg je soms extra korting. Via onze vergelijker vind je ook meer uitleg over Bouwtechnisch rapport.

Bouwkundige keuring regelen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Huisseling

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Om te beginnen heb je een deskundige nodig die de technische keuring gaat doen. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je kunt kiezen uit allerlei architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Huisseling (en de regio).

 2. De analyse en keuring

  Begeleid door de bouwkundige expert, de verkopende partij en/of de aan- of verkoopmakelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De specialist checkt alles maar verplaatst niks en hakt niks open. Hij of zij gebruik vaak een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Resultaten doorspreken

  Na afloop van het woningonderzoek deelt de bouwkundige zijn waarnemingen. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Aan de hand van het onderzoek zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. Hierin tref je een samenvatting van de waarnemingen en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Bijgevoegd vind je daar een indicatie van de kosten om het object weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Met het rapport in je broekzak kun je beginnen met je openingsbod. In het achterhoofd heb je dan de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Wacht je nog op de uitkomsten? Kies er dan voor dit te benoemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De gemiddelde kosten van een bouwrapport liggen tussen de €280 en €495. De prijs is gebaseerd op meerdere factoren. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) hebben de meeste invloed. Ook de woonplaats heeft zijn weerslag op de prijs in verband met de reiskosten. Daarbij komen we verschillen tegen tussen de landelijke en regionale bureaus. Let vooral op levertermijn, de instrumenten die de expert gebruikt en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit heeft allemaal invloed op de uiteindelijke prijs. In de vergelijker hieronder bieden wij de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Huisseling.

Soort huisGrootteGemiddelde prijzen
Etagewoning88 m2€295 – €310
Rijtjeshuis120 m2€340 – €380
Hoekhuis131 m2€410 – €450
Twee onder één kap157 m2€460 – €505
Vrijstaand179 m2€530 – €560
Schema met kosten van een bouwkundig rapport december 2023.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk tarieven van geschikte bouwkundigen in jouw woonplaats

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Zaken die je zeker moet meewegen bij het kiezen van een inspecteur: de prijsindicatie, wachttijd, en welke instrumenten worden er gebruikt. In het schema hieronder vind je gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Huisseling die wellicht hulp kunnen bieden bij een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Ravenstein, Macharen, Megen, Escharen en Keent.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-huisseling-5373

Tips en informatie over de aankoopkeuring

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Huisseling bekijkt een onafhankelijk deskundige de potentiële woning. Niet onverstandig, zo weet je snel meer over wat de staat van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Voordelen van een verkoopkeuring

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een huis dat je te koop wilt aanbieden. Op basis daarvan bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de bouwkundige staat van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je creëert een stukje extra vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als woningverkoper is het verplicht om de koper goed te informeren aangaande de staat van de woning.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Dankzij een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundig specialist controleert alle opleverpunten en is deskundig op het gebied van de regels en normen in de bouw. De bouwkundige staat aan jouw kant en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • De tarieven liggen tussen de €100 en €195.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat is een bouwkundige keuring?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een onafhankelijke visuele keuring van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. De deskundige geeft ook een indicatie van de kosten die nodig zijn om het woonobject in goede staat te brengen.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Groningen is relevant op het moment dat je mogelijk een woning wilt kopen. Vooral bij oudere woningen heb je kans op verschillende gebreken. Aan de hand van de woningkeuring weet je wat je koopt. In de regel wordt het onderzoek gedaan als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Vaak worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Dit wordt doorgaans gedaan voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Huisseling). Mankeert er het nodige aan de woning? Geholpen door het rapport kan je dan een passend bod doen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Minpunt is dat je wel kosten maakt voor het rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede schouw van de woning zonder verslaglegging. Samen met de bouwkundige uit de gemeente Oss doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door met betrekking tot de staat van de woning. Potentiële noodzakelijke onderhoudspunten worden direct benoemd. Deze inspecteur verstrekt ook een kleine calculatie voor de herstelwerkzaamheden. Pluspunt van de mondelinge keuring is dat het relatief goedkoop is en de snelheid.

Plaats een reactie