Bouwkundige keuring Muntendam

Direct bouwkeuring aanvragen

Een koophuis op het oog? Een bouwkundige keuring in Muntendam inplannen kan veel meerwaarde bieden. Op die manier krijg je een goed beeld van de eventuele gebreken en problemen en kom je achter de kosten om de gebreken op te lossen. Op basis daarvan is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Op deze pagina lees je meer alle benodigde info over de verschillende keuringen, de investeringen en bekijk je de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Muntendam.

 • De bouwkundige keuring biedt informatie over onderhoud en problemen bij een woning.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Muntendam onderzoek de woning objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • Hij of zij kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals bijv. de algehele kavel en de technische staat van de CV-installatie.
 • In het bouwkundig rapport vind je per onderdeel een uitgebreide documentatie inclusief een kostenplaatje.
 • Aan de hand van dit rapport weet je alles over de gesteldheid van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €295 en €410.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Muntendam afspreken

Wil jij meteen een inspectie van de staat (en gebreken) van jouw eigen woning of van een huis waar je interesse in hebt? Bekijk dan de optie voor een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Door deze keuring weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Denk aan de algehele kavel en en de staat van de elektrische installatie. Dan krijg je een indicatie van welke kosten er gemaakt moeten worden om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Ook krijg je meer inzicht in het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf langskomt om deze keuring te doen. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Onder andere een bouwkundig adviesbureau, architectenbureau, een aannemingsbedrijf of taxateur in Muntendam.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in juni 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Probeer dan een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij het bekijken van het appartement geeft de bouwkundig expert een mondelinge samenvatting van de bouwkundige problemen. Wil je ook meteen de waarde weten? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Plan het dan tegelijk in met een woningtaxatie en/of energielabel check. Hierdoor krijg je soms extra korting. Via onze vergelijker bekijk je ook nuttige informatie over Kosten bouwkundige keuring.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Muntendam

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Een bouwkundige zoeken

  Om te beginnen moet je een specialist zoeken die de woning gaat onderzoeken. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt een aanvraag indienen bij verschillende architecten, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Muntendam (en de regio).

 2. De keuring van de woning

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de verkopende partij & de makelaar loop je hele woning door. De expert onderzoekt alles maar verplaatst geen huisraad en maakt geen schade. De ingenieur neemt altijd spullen mee zoals een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Doorspreken resultaten

  In aansluiting op de huisbeoordeling omschrijft de bouwkundige zijn bevindingen. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Het bouwkundig rapport

  Met de gegevens van de inspectie ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. In dit rapport tref je een samenvatting van de staat van de woning en eventuele gebreken. Bovendien staat in het document een kostenindicatie om het object te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Bereken de woningwaarde

  Is de uitkomst positief? Met het rapport in je broekzak kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Hierbij houdt je rekening met de eventuele kosten voor onderhoud. Is het rapport nog niet officieel? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De kosten van een bouwrapport in 2024 variëren rond de €275 en €395. De prijs bestaat uit diverse variabelen. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de regio speelt een rol omdat er soms reiskosten worden berekend. Ook zitten er forse prijsverschillen tussen de grote en kleine spelers. Neem zaken in overweging zoals de levertijd, welke instrumenten er gebruikt worden en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit kent zijn weerslag in de definitieve prijs. In het schema hieronder vind je samengevat de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Muntendam.

Type woningOppervlaktePrijsberekening
Flatwoning98 m2280 – €305
Rijtjeshuis124 m2€340 – €390
Hoekwoning132 m2€400 – €450
2-onder-1 kap174 m2€460 – €505
Vrijstaand200 m2€525 – €545
Opsomming met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Vergelijk tarieven van betrouwbare bouwkundigen in jouw woonplaats

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Aspecten die belangrijk zijn bij het kiezen van een inspecteur: de tarieven, de levertijd, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In de tabel hieronder bekijk je de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Muntendam die wellicht beschikbaar zijn voor een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Wildervank, Zuidbroek, Noordbroek, Tripscompagnie en Borgercompagnie.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-muntendam-9649

Wat is een aankoopkeuring?

Wanneer je een woning op het oog hebt kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. A.d.h.v. een aankoopkeuring in Muntendam analyseert een objectieve partij de woning. Een uitkomst, zo ontvang je betrouwbare details over wat de toestand van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

verkoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Een verkoopkeuring houdt in: een objectieve beoordeling van een bestaande woning dat je te koop wilt aanbieden. Daarmee verschaf je potentiële kopers inzicht in onderhoudstoestand van de woning. Je speelt open kaart en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als verkoper van jouw huis heb je de taak om kopers op de hoogte te brengen van onderhoudstoestand van de woning.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Door te kiezen voor een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundig ingenieur controleert alle opleverpunten en past zijn vaardigheden toe rondom de bouwprocedures en geldende normen. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • De prijzen liggen tussen de €100 en €215.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. Daarbij geeft het inzicht in de benodigde kosten om de woning toekomstbestendig te maken.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Groningen is relevant zodra jij een woning op het oog hebt. Doorgaans vertonen de oudere huizen verschillende gebreken. D.m.v. een woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Vaak wordt dit gedaan voordat het openingsbod wordt gedaan. In veel gevallen worden de uitslagen van de keuring in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Normaal doet men dit voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Muntendam). Worden er veel gebreken ontdekt? Door gebruik te maken van het rapport is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Minpunt is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige schouw van de woning zonder verslaglegging. Samen met de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Midden-Groningen bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling aangaande de bouwkundige staat van de woning. Eventuele acute situaties worden direct aangewezen en besproken. De ingenieur kent ongeveer de kosten om deze problemen te verhelpen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is dat het relatief goedkoop is en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie