Bouwkundige keuring de Woude

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in de Woude laten uitvoeren is heel erg verstandig. Op die manier krijg je een concreet beeld van de staat van een woning, achterstallig onderhoud en inzage in de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Daarmee is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. In onze uitgebreide documentatie verzamelen wij praktische informatie over de verschillende keuringen die er zijn, de financiële aspecten en doorzoek je een schema met bouwkundig adviseurs in de Woude.

 • Een bouwkundige keuring is een inspectie van de bouwkundige onderdelen van een huis.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in de Woude checkt het huis middels een uitgebreide checklist.
 • Deze persoon kijkt naar in het oog springende zaken zoals onder andere het dak, pannen, dakbeschot en en de staat van de elektrische installatie.
 • Het bouwkundig rapport bevat per onderdeel een uitgebreide documentatie met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Op die manier zal je veel inzicht krijgen van de de staat van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €300 en €475.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in de Woude afspreken

Heel snel inzicht in de bouwtechnische staat van een woonhuis of van een andere woning die je op het oog hebt? Overweeg dan een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het betreft een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Met deze analyse weet je de probleempunten van de woning. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de fundering en en de staat van de isolatie. Ook achterhaal je welke kosten noodzakelijk zijn om de diverse problemen te verbeteren. Voorts krijg je meer zekerheid over welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Er is een vrije keuze voor een deskundige die de keuring uitvoert. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Onder andere een bouwkundig adviseur, architectenbureau, een bouwpartij of taxateur in de Woude.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in juli 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Ga dan voor een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij de analyse van de woning geeft de bouwkundige een mondeling verslag van de staat en gebreken. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of wil je het energielabel weten? Combineer het dan met een complete taxatie of een energielabel aanvraag. Dit bespaart veel geld. Op Bouwkeuringexpert.nl kan je ook veel informatie vinden over Verkoop woningkeuring.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in de Woude

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Een bouwkundige zoeken

  Allereerst neem je contact op met een deskundige die het onderzoek gaat uitvoeren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Er zijn verschillende architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in de Woude (en de nabije regio).

 2. Het onderzoek van de woning

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de verkopende partij en/of wellicht een makelaar wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwexpert loopt alles na maar verplaatst geen meubels en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. De ingenieur heeft hiervoor o.a. een ladder of een vochtmeter.

 3. Resultaten bespreking

  In aansluiting op de huisbeoordeling deelt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Op basis van het onderzoek wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. Hierin staat een lijst met de observaties en achterstallige onderhoudspunten. Tevens vind je hier een kostenoverzicht om het verblijf weer in goede staat te krijgen.

 5. Een bod uitbrengen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Nu kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Zijn de resultaten nog niet bekend? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De prijzen van een bouwrapport schommelen tussen de €280 en €420. De totale prijs wordt vastgesteld op basis van verschillende onderdelen. De inhoud en oppervlakte van het woonobject bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de regio heeft een effect op de prijs door de te verwachten reiskosten. Verder zit er ook weer veel prijsverschil tussen de grote en kleine spelers. Neem zaken in overweging zoals de levertijd, welke instrumenten er gebruikt worden en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Al deze punten kunnen invloed hebben op de pakketprijs. In de bijgaande tabel bieden wij een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in de Woude.

Soort huisAantal m2Geschatte prijs
Flatwoning96 m2275 – €315
Tussenwoning112 m2€345 – €390
Kopwoning126 m2€400 – €450
Twee onder één kap165 m2€465 – €485
Herenhuis185 m2€505 – €535
Lijst met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Vergelijk tarieven van gespecialiseerde bouwkundigen in jouw woonplaats

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Aspecten die belangrijk zijn wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de geschatte kosten, de snelheid, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In de tabel hieronder verstrekken we contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in de Woude die wellicht hulp kunnen bieden bij een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of overweeg adviesbureaus in Starnmeer, Oost-Graftdijk, West-Graftdijk, Noordeinde en Graft.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-de-woude-1489

Pluspunten van de aankoopkeuring

Wanneer je een woning op het oog hebt kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Dankzij een aankoopkeuring in de Woude checkt een neutrale expert het verblijf. Handig, zo weet je snel meer over wat de gesteldheid van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het nieuw aan te kopen huis.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Plan direct online een verkoopkeuring in

Een verkoopkeuring is een onafhankelijke keuring van een woonobject dat je wilt verkopen. Zo geef je de kopende partij inzicht in de gebreken van de woning. Jij komt hiermee serieus over en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt ben je wettelijk verplicht om de koper te informeren over de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Informatie over de opleveringskeuring

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Door middel van een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwadviseur controleert alle opleverpunten en weet veel van de geldende normen en regels in de bouwwereld. De bouwspecialist is objectief en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • Tarieven variëren tussen de €125 en €200.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een grondige en visuele inspectie van een woonobject. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. De deskundige geeft ook een indicatie van de noodzakelijke investeringen om de woning op te knappen.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland laat je meestal uitvoeren zodra jij een bod wilt uitbrengen op een woning. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op onderhoud problematiek. Door te kiezen voor een woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Steeds vaker worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Dit wordt doorgaans gedaan in het begin van het biedproces (via een makelaar in de Woude). Mankeert er het nodige aan de woning? Met de uitkomsten van het onderzoek zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Waar je op moet letten is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een schouw van de woning zonder verslaglegging. Begeleid door de bouwkundig adviseur uit de gemeente Castricum loop je door de woning. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen aangaande de staat van het woonobject. Mogelijke zorgelijke constateringen worden meteen aangestipt. Deze inspecteur weet vaak een richtprijs voor de herstelwerkzaamheden. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie