Bouwkundige keuring Borgercompagnie

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je een mooie woning op het oog? Een bouwkundige keuring in Borgercompagnie laten doen is een verstandige keuze. Met behulp van de inspecteur krijg je een helder beeld van de staat van de woning en ontvang je een inschatting van de herstelkosten op korte- en lange termijn. Op basis daarvan sta je sterker in prijsonderhandelingen. In onze uitgebreide documentatie kan je aan de slag met informatie over hoe je een keuring aanvraagt, de onkosten en verschaffen we een overzicht met bouwkundig adviseurs in Borgercompagnie.

 • Een bouwkundige keuring is een uitgebreide technische inspectie van de woning.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Borgercompagnie bekijkt de woning objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De expert kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals bijv. de kozijnen en en de staat van eventuele schuren en garages.
 • In het bouwkundig rapport lees je alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Op basis van deze analyse zijn er voor jou geen verrassingen meer omtrent de toestand van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Bij een hypotheek met NHG kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €300 en €370.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Borgercompagnie plannen

Heb je belang bij duidelijkheid over de algehele staat van jouw appartement of van een huis dat je misschien wilt kopen? Kies dan voor een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Na deze analyse zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als het schilderwerk en en de toepassingen van isolatie. Daarbij kom je er ook achter welke investeringen nodig zijn om de verschillende problemen op te lossen. Ook krijg je meer helderheid over welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die de inspectie gaat uitvoeren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Ondernemingen als o.a. een bouwinspecteur, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Borgercompagnie.

Een extra voordelige bouwkeuring in juli 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Ga dan voor een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Ten tijde van de controle van het object geeft de bouwkundig inspecteur gelijk mondeling zijn bevindingen door van de bouwkundige problemen. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of wil je het energielabel weten? Combineer het dan met een erkende taxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op ons platform lees je ook handige gegevens over Direct bouwkundig rapport.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Borgercompagnie

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Allereerst neem je contact op met een specialist die de woning gaat onderzoeken. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je hebt de keuze uit meerdere architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in Borgercompagnie (en de regio).

 2. De keuring van de woning

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de huidige eigenaar & eventueel de makelaar wordt de hele woning bekeken. De specialist bekijkt alles maar verplaatst niets en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. De inspecteur gebruikt o.a. een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Resultaten doornemen

  Na de woninganalyse beschrijft de bouwkundigezijn beoordeling. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Geleid door de keuring wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. In dit stuk lees je alle opvallende zaken en de woning inclusief foto’s en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Als bijlage staat in het document een kostenoverzicht om de woonruimte te herstellen en/of renoveren.

 5. Bod voorbereiden

  Is de uitkomst positief? Op basis van de resultaten kunnen de biedingen op de woning beginnen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de eventuele herstelkosten. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport in 2024 variëren rond de €280 en €460. De totale prijs is afhankelijk van verschillendefactoren. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) spelen de grootste rol. Ook de locatie van de woning is van invloed op de prijs (met het oog op reiskosten). Eveneens zit er ook weer veel prijsverschil tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Belangrijke punten zijn de snelheid, de instrumenten die de expert gebruikt en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit kent zijn weerslag in de definitieve prijs. In het bijgesloten overzicht vind je samengevat de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Borgercompagnie.

WoonobjectWoonoppervlakGemiddelde onkosten
Appartementje97 m2280 – €320
Rijwoning118 m2€360 – €380
Hoekpand136 m2€405 – €430
Twee onder één kap159 m2€470 – €480
Vrijstaand179 m2€515 – €555
Tabel met kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Vind goede bouwkundigen in de omgeving

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Dingen die je zeker moet meewegen bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de kostprijs, de snelheid, en welke instrumenten worden er gebruikt. In de figuur hieronder vind je adressen van bouwkundig adviesbureaus in Borgercompagnie die wellicht hulp kunnen bieden bij een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Steendam, Siddeburen, Hellum, Schildwolde en Overschild.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-borgercompagnie-9631

Waarom moet ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Als je een mooie woning hebt gezien kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Middels een aankoopkeuring in Borgercompagnie bekijkt een onafhankelijk expert de woning. Verstandig, zo ontvang je betrouwbare details over wat de conditie van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Via een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Plan direct online een verkoopkeuring in

Een verkoopkeuring is een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat je te koop wilt aanbieden. Zo bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de onderhoudssituatie van het huis. Jij komt hiermee serieus over en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Dit geeft kopers vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als woningeigenaar is het verplicht om de mogelijke koper goed te informeren aangaande de onderhoudssituatie van het huis.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Informatie over de opleveringskeuring

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Dankzij een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig adviseur loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en weet veel van de regels en normen in de bouw. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • Prijzen variëren tussen de €120 en €195.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Waarom een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een onafhankelijke visuele keuring van een woning. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. Daarbij geeft het inzicht in de herstelkosten die nodig zijn om de woning op te knappen.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Groningen wordt uitgevoerd wanneer je actief bent op de woningmarkt. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op verborgen gebreken. Door te kiezen voor een woningkeuring weet je wat je koopt. Meestal wordt de keuring gedaan wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Steeds vaker worden de uitkomsten van de keuring in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Ons advies: laat het doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Borgercompagnie). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Door middel van dit rapport is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, wat je ook goed kunt beargumenteren. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Het jammere is dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Wat is een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring betekent een woningschouw zonder verdere rapportage. Gezamenlijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Veendam wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen over de onderhoudssituatie van het huis. Potentiële problemen worden direct aangewezen en besproken. De bouwkundige weet vaak een richtprijs om deze problemen te verhelpen. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de voordelige prijs en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie