Bouwkundige keuring Tripscompagnie

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Tripscompagnie regelen is heel erg verstandig. Hiermee krijg je een beeld van de huidige staat van het huis en krijg je een indicatie van de kosten om de gebreken op te lossen. Op die manier heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Door gebruik te maken van deze site bieden wij nuttige info over de verschillende keuringen, de tarieven en doorzoek je de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Tripscompagnie.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring van een woonobject.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Tripscompagnie checkt het huis op heel veel verschillende aspecten.
 • Er wordt gekeken naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals de staat van de staat van ramen, deuren en kozijnen en en of er asbest aanwezig is.
 • In het bouwkundig rapport vind je de informatie en conclusies van de inspecteur met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je volledige duidelijkheid over de toestand van de woning waarop jij wilt bieden.
 • In het geval van een NHG-hypotheek kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €280 en €490.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Tripscompagnie uitvoeren

Direct een onderzoek laten doen naar de bouwkundige staat van je woning of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een uitgebreide inspectie van een woning. Dankzij deze keuring weet je precies welke gebreken de woning heeft. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als het voegwerk en en hoe het met de isolatie gesteld is. Dan heb je dan inzicht in welke kosten er gemaakt dienen te worden om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Voorts krijg je een beeld van het toekomstig onderhoud. Er is een vrije keuze voor een deskundige die de woning komt inspecteren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Denk aan een bouwkundige, architectenbureau, een plaatselijke aannemer of taxateur in Tripscompagnie.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in juni 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Laat je informeren over een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij het bekijken van het object geeft de bouwkundig expert een mondeling verslag van de staat en gebreken. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of wil je het energielabel weten? Plan het dan tegelijk in met een taxatie en/of energielabel check. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op Bouwkeuringexpert.nl lees je ook aanvullende informatie over Keuring voor woningaankoop.

Bouwkundig advies inwinnen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Tripscompagnie

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Ten eerste moet je een expert zoeken die het onderzoek gaat uitvoeren. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Er zijn een aantal architectenbureaus, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Tripscompagnie en omgeving.

 2. De inspectie van de woning

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de huidige eigenaar en / of de makelaar loop je alles in het huis na. De deskundige bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst niks en maakt niets open. De inspecteur neemt altijd spullen mee zoals een spiegel of vochtmeter.

 3. Conclusies bespreken

  Direct na de inspectie komt de bouwkundige over de brug met wat hij heeft gezien. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Met behulp van de wooninspectie krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. In dit rapport staat de conclusie van de staat van de woning en achterstallige onderhoudspunten. Daarnaast vind je daar een tariefoverzicht om de woning te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Bereken de woningwaarde

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een onderbouwd bod uitbrengen. In het achterhoofd heb je dan de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Het is mogelijk om dit op te nemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning schommelen tussen de €270 en €390. De totale prijs hangt af van een aantal variabelen. De inhoud en oppervlakte van het woonobject bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de plaats waar de woning staat heeft een effect op de prijs (met het oog op reiskosten). Eveneens zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de grote en kleine spelers. Kijk altijd goed naar hoe snel de keuring kan plaatsvinden, welke instrumenten er gebruikt worden en naar reviews van andere klanten. Dit alles bij elkaar bepaalt het totale tarief. In de tabel hieronder beschrijven we de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Tripscompagnie.

WoonobjectWoonoppervlakGeschatte prijzen
Flatwoning80 m2295 – €310
Rijwoning111 m2€340 – €385
Hoekhuis149 m2€400 – €450
Twee onder één kap158 m2€465 – €505
Vrijstaand191 m2€525 – €535
Overzichtmet de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juni 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Vind gespecialiseerde bouwkundigen in de omgeving

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Onderwerpen waar je op moet letten wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de geschatte kosten, levertermijn, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In onderstaande tabel bekijk je de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Tripscompagnie die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of vergelijk adviesbureaus in Borgercompagnie, Steendam, Siddeburen, Hellum en Schildwolde.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-tripscompagnie-9633

Aankoopkeuring voor een woonobject

Als je een woning gaat kopen is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. D.m.v. een aankoopkeuring in Tripscompagnie onderzoekt een neutrale partij de potentiële woning. Slim, zo ontvang je betrouwbare details over wat de conditie van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Via een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Waarom een verkoopkeuring?

Met een verkoopkeuring bedoelen we een professionele en erkende analyse een woning die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Zo geef je de andere partij inzicht in de onderhoudssituatie van het huis. Je geeft volledige duidelijkheid en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als eigenaar van een huis heb je de taak om de potentiële koper gedegen te informeren inzake de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Door gebruik te maken van een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwinspecteur gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en past zijn vaardigheden toe rondom bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • Kosten variëren tussen de €115 en €220.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van de woning te controleren. Je krijgt nadere toelichting over de herstelkosten die nodig zijn om de woning toekomstbestendig te maken.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Groningen komt doorgaans ter sprake zodra jij actief bent op de woningmarkt. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op diverse problemen. Door middel van deze woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Meestal wordt de keuring uitgevoerd zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Dikwijls worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Ons advies: laat het doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Tripscompagnie). Worden er veel gebreken ontdekt? Op basis van de resultaten zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, wat je ook goed kunt beargumenteren. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Minpunt is dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
De meeloopkeuring is een simpelere technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Begeleid door de bouwkundig specialist uit de gemeente Midden-Groningen wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles gerelateerd aan onderhoudstoestand van de woning. Potentiële noodzakelijke onderhoudspunten worden meteen aangestipt. Deze inspecteur noemt ook een prijsindicatie om de onderhoudspunten te verbeteren. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de lage kosten en de snelheid.

Plaats een reactie