Bouwkundige keuring Wildervank

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Wildervank inplannen is dan zeer verstandig. Daarmee krijg je inzicht in de eventuele gebreken en problemen en ontvang je een inschatting van de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Op basis daarvan sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op onze bouwkeuring-vergelijker bekijk je uitgebreide informatie over de verschillende keuringen, de onkosten en bieden we een schema met bouwkundig adviseurs in Wildervank.

 • Bij een bouwkundige keuring wordt een huis grondig onderzocht.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Wildervank bekijkt het huis grondig op vele punten.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals de staat van de dakconstructie en en de staat van de isolatie.
 • In het bouwkundig rapport lees je alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven met hierbij een kostenberekening.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je een helder beeld van de de huidige staat van de woning die je wilt kopen.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan is een keuring soms verplicht.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €295 en €455.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Wildervank plannen

Direct meer info over de huidige staat van een woonhuis of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het betreft een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Na deze keuring weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Denk aan de kozijnen, het schilderwerk of er sprake is van vocht in de woning. Tevens krijg je een indicatie van welke kosten er bij komen kijken om mogelijke gebreken op te lossen. Tevens krijg je een beeld van het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf deze keuringen kan uitvoeren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwadviseur, architectenbureau, een aannemingsbedrijf of taxateur in Wildervank.

Een extra voordelige bouwkeuring in juni 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Laat je informeren over een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Tijdens het onderzoek van het appartement geeft de bouwkundig specialist een mondeling verslag aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of wil je het energielabel weten? Regel ook direct een actuele taxatie en/of een energielabel onderzoek. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op Bouwkeuringexpert.nl bekijk je ook nuttige informatie over Vragen over bouwkundige keuringen.

Bouwkundige keuring regelen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Wildervank

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Allereerst heb je een deskundige nodig die de keuring gaat uitvoeren. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je hebt de keuze uit meerdere architecten, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Wildervank (en de regio).

 2. De technische keuring

  Samen met de bouwkundig expert, de huidige eigenaar en/of de makelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwspecialist bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst niets en er worden geen betimmeringen verwijderd. De inspecteur heeft hiervoor o.a. thermografische camera en een ladder.

 3. Doorspreken conclusies

  Na afloop van de keuring beschrijft de bouwkundigezijn waarnemingen. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Met de gegevens van de keuring wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. Daarin staat een lijst met de bevindingen en de geconstateerde gebreken. Daarbij vind je in het rapport een overzicht met de kosten om het gebouw weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Een bod uitbrengen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de eventuele herstelkosten. Zijn de resultaten nog niet bekend? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning schommelen tussen de €300 en €375. Het kostenplaatje hangt af van meerdere punten. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) vormen voornamelijk de prijs. Ook de plaats waar de woning staat heeft een effect op de prijs vanwege de reiskosten. Eveneens zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de verschillende aanbieders. Bekijk vooral goed levertijd van het rapport, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit kent zijn weerslag in het kostenplaatje. In het bijgesloten overzicht berekenen we de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Wildervank.

Type huis GrootteGemiddelde tarief
Etagewoning88 m2295 – €330
Rijtjeshuis119 m2€335 – €380
Kopwoning133 m2€400 – €450
2-onder-1 kap164 m2€470 – €495
Villa178 m2€515 – €550
Overzichtmet de actuele kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Vergelijk professionele bouwkundigen werkzaam in de regio

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Onderwerpen die van belang zijn wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de uurtarieven, wachttijd, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In de figuur hieronder faciliteren we de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Wildervank die potentieel hun service kunnen verlenen bij een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Zuidbroek, Noordbroek, Tripscompagnie, Borgercompagnie en Steendam.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-wildervank-9648

Waarom een aankoopkeuring?

Als je een woning gaat kopen kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. D.m.v. een aankoopkeuring in Wildervank analyseert een neutrale deskundige het woonhuis. Een uitkomst, zo krijg je inhoudelijke info over wat de toestand van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Met behulp van een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het nieuw aan te kopen huis.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Verkoopkeuring

Met een verkoopkeuring bedoelen we een professionele en erkende analyse een pand die binnenkort op de markt komt. Op basis daarvan geef je de andere partij inzicht in de onderhoudssituatie van het huis. Je speelt open kaart en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als verkopende partij is het wettelijk je plicht kopers gedegen te informeren inzake onderhoudstoestand van de woning.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Informatie over de opleveringskeuring

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Door middel van een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundige check alle opleverpunten en past zijn vaardigheden toe rondom de regels en normen in de bouw. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €110 en €225.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat is een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. De reden van deze bouwtechnische keuring is om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. De deskundige geeft ook een indicatie van de minimale investeringen om de woning toekomstbestendig te maken.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
De bouwtechnische keuring in de provincie Groningen komt doorgaans ter sprake als je interesse hebt in een woning. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak meerder onderhoudsproblemen. Dankzij zo’n woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Meestal wordt de keuring gedaan op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Mede worden de uitslagen van de keuring in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Het is aan te raden dit te doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Wildervank). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Op basis van het rapport kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Het nadeel is dat je wel kosten maakt voor het rapport, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring betekent een schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Onder begeleiding van de bouwkundige uit de gemeente Veendam wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen met betrekking tot de gebreken van de woning. Eventuele acute situaties worden direct aangegeven. De expert geeft ook een schatting van de kosten om de onderhoudspunten te verbeteren. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is het gunstige tarief en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie