Bouwkundige keuring Schildwolde

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een huis kopen of jouw huis verkopen? Een bouwkundige keuring in Schildwolde laten uitvoeren is dan zeer verstandig. Daarmee krijg je inzicht in de technische kwaliteit van de woning en kom je achter de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Op basis daarvan sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op Bouwkeuringexpert.nl bekijk je alle benodigde info over hoe je een keuring aanvraagt, de investeringen en bekijk je een overzicht met bouwkundig adviseurs in Schildwolde.

 • Een bouwkundige keuring is een inspectie van de bouwkundige onderdelen van een huis.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Schildwolde analyseert de woning op heel veel verschillende aspecten.
 • De expert kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals onder andere de vloeren en de technische staat van de CV-installatie.
 • Het bouwkundig rapport omvat de informatie en conclusies van de inspecteur inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Op die manier heb je een duidelijk beeld van de toestand van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie variëren rond de €315 en €415.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Schildwolde regelen

Direct een onderzoek laten doen naar de bouwkundige staat van een woonobject of van een andere woning die je op het oog hebt? Overweeg dan een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het betreft een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Middels deze keuring weet je precies welke gebreken de woning heeft. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de gevel en of er houtrot is. Ook heb je dan inzicht in welke kosten er gemaakt moeten worden om de problemen aan te pakken. Tevens krijg je een overzicht van het onderhoud voor de lange termijn. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die de inspectie gaat uitvoeren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Je kunt denken aan een bouwinspecteur, architectenbureau, een plaatselijke aannemer of taxateur in Schildwolde.

Een extra voordelige bouwkeuring in februari 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Kijk dan eens naar een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij het bekijken van het woonhuis geeft de bouwkundige een mondelinge toelichting over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Plan dan ook meteen een woningtaxatie of een energielabel aanvraag. Dit scheelt veel geld. Op ons platform lees je ook aanvullende toelichtingen over Veelgestelde vragen.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Schildwolde

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Om te beginnen moet je een deskundige zoeken die de technische keuring gaat doen. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt kiezen uit een aantal architectenbureaus, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Schildwolde (regio).

 2. De analyse en keuring

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de verkopende partij en / of de aan- of verkoopmakelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De inspecteur analyseert alles maar verplaatst niks en schroeft ook niks open. Hij of zij gebruikt o.a. een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Bespreken van de resultaten

  Na de wooninspectie meldt de bouwkundige zijn beoordeling. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Met de gegevens van de woninganalyse wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. In dit document lees je alle opvallende zaken en de staat van de woning en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Als bijlage vind je hier een schatting van de onkosten om het verblijf te herstellen en/of renoveren.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Is het rapport positief over de woning? Op dat moment kan je een openingsbod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Wacht je nog op de uitkomsten? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning schommelen rond de €280 en €485. Het kostenplaatje wordt vastgesteld op basis van allerlei facetten. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) hebben de meeste invloed. Ook de regio heeft een effect op de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Verder zit er ook weer veel prijsverschil tussen de verschillende aanbieders. Overweeg factoren zoals hoe snel de keuring kan plaatsvinden, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de uiteindelijke prijs. In het overzicht hieronder bekijk je de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Schildwolde.

Soort huisGrootteGemiddelde tarief
Bovenwoning81 m2290 – €320
Rijwoning115 m2€355 – €390
Kopwoning144 m2€400 – €435
Geschakelde woning158 m2€460 – €490
Villa200 m2€510 – €540
Opsomming met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport februari 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Vergelijk tarieven van betrouwbare bouwkundigen werkzaam in de regio

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Aspecten waar je op moet letten bij het kiezen van een inspecteur: de kosten, wachttijd, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In het volgende schema bekijk je adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Schildwolde die potentieel hun service kunnen verlenen bij een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of vergelijk adviesbureaus in Overschild, Luddeweer, Lageland, Lageland en Slochteren.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-schildwolde-9626

Is een aankoopkeuring noodzakelijk?

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Schildwolde bekijkt een onafhankelijk ingenieur de woning. Ideaal, want op deze manier weet je exact wat de staat van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

verkoopkeuring voor een woonobject

Een verkoopkeuring is een inspectie van een huis dat je te koop wilt aanbieden. Op die manier geef je de andere partij inzicht in de staat van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt ben je wettelijk verplicht om de koper van informatie te voorzien over onderhoudstoestand van de woning.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Dankzij een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwinspecteur check alle opleverpunten en is op de hoogte van de geldende normen en regels in de bouwwereld. Hij of zij komt op voor jouw belangen en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • Tarieven variëren tussen de €115 en €235.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van een woning te achterhalen. Het rapport beschrijft de herstelkosten die nodig zijn om eventuele gebreken te herstellen.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Groningen is relevant wanneer je mogelijk een woning wilt kopen. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak achterstallig onderhoud. Middels deze woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Meestal wordt de keuring gedaan op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Dikwijls worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Het is aan te raden dit te doen voor je een bod doet (via een makelaar in Schildwolde). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Op basis van de resultaten kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Minpunt is dat het rapport tijd en geld kost, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede woningschouw zonder verdere rapportage. Gezamenlijk met de bouwkundig adviseur uit de gemeente Midden-Groningen wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen over de gebreken van de woning. Mogelijke problemen worden direct aangegeven. De specialist kent ongeveer de kosten voor de herstelwerkzaamheden. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is dat het stukken goedkoper is en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie