Bouwkundige keuring Luddeweer

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je een mooie woning op het oog? Een bouwkundige keuring in Luddeweer regelen kan veel meerwaarde bieden. Daarmee krijg je een concreet beeld van de staat van de woning en kom je achter de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Met die kennis creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op deze pagina kan je aan de slag met aanvullende informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de kosten en achterhaal je de gegevens van bouwkundig adviseurs in Luddeweer.

 • Bij een bouwkundige keuring wordt een huis grondig onderzocht.
 • Je bouwkundig inspecteur in Luddeweer onderzoek de woning grondig op vele punten.
 • Hij of zij kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals de staat van het schilderwerk en en de staat van eventuele schuren en garages.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alle documentatie en analyses met hierbij een kostenberekening.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je meer duidelijkheid over de status van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Bij een hypotheek met NHG kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €325 en €485.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Luddeweer inplannen

Heel snel inzicht in de bouwtechnische staat van jouw eigen woning of van een woning die te koop staat? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Door deze keuring weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. Er wordt gekeken naar o.a. de staat van ramen, deuren en kozijnen en en de staat van de isolatie. Zo kom je er ook achter welke kosten er gemaakt dienen te worden om de problemen aan te pakken. In aanvulling daarop krijg je meer zekerheid over het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die langskomt om deze keuring te doen. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Je kunt terecht bij een bouwkundig adviseur, architectenbureau, een aannemingsbedrijf of taxateur in Luddeweer.

Een extra voordelige bouwkeuring in maart 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Kijk dan eens naar een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij het bekijken van het woonobject geeft de bouwkundig inspecteur een mondelinge toelichting aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Combineer het dan met een taxatierapport of een energielabel aanvraag. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op deze website bekijk je ook nuttige toelichtingen over Verkoop woningkeuring.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Luddeweer

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Selecteer een bouwkundige

  Om te starten neem je contact op met een specialist die de technische keuring gaat doen. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt kiezen uit allerlei architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in Luddeweer (en de regio).

 2. De keuring van de woning

  Samen met de bouwkundig expert, de (huidige) eigenaar en/of de makelaar wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De expert beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst geen huisraad en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. Deze persoon gebruik vaak een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Resultaten doornemen

  Na het woningonderzoek deelt de bouwkundige zijn beoordeling. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Steunend op de wooninspectie ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. Hierin staat een lijst met de bevindingen en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Bijgevoegd bekijk je hier een kostenberekening om de woonruimte weer in goede staat te krijgen.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Op basis van de resultaten kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Het is mogelijk om dit op te nemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning liggen rond +/- €285 en €465. De totale prijs is afhankelijk van verschillendefactoren. De oppervlakte en de inhoud van de woning spelen de grootste rol. Ook de plek van de woning heeft invloed omdat er soms reiskosten worden berekend. Tevens zit er veel verschil tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Bekijk vooral goed de oplevertermijn, de instrumenten die de expert gebruikt en vraag ook reviews van andere klanten aan. Al deze punten kunnen invloed hebben op de totaalprijs. In het bijgesloten overzicht vind je overzichtelijk de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Luddeweer.

Type huis Aantal m2Geschatte kosten
Appartement84 m2€295 – €315
Rijtjeshuis103 m2€340 – €375
Hoekhuis134 m2€410 – €430
Twee onder één kap153 m2€460 – €500
Herenhuis197 m2€510 – €560
Tabel met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport maart 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Vergelijk tarieven van geschikte bouwkundigen werkzaam in de regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor advies over een technische keuring? Onderdelen die je moet afwegen wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: een inschatting van de kosten, levertermijn, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In onderstaande tabel bieden wij contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Luddeweer die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Lageland, Lageland, Slochteren, Froombosch en Woudbloem.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-luddeweer-9624

Aankoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Als je een mooie woning hebt gezien kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Met een aankoopkeuring in Luddeweer bekijkt een neutrale expert het woonhuis. Een uitkomst, zo ontvang je betrouwbare details over wat de toestand van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Waarom een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring houdt in: een gedegen review van een woning die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Zo verstrek je de benodigde info over de staat van de woning. Je bent 100% transparant en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als eigenaar van een huis heb je de taak om de koper te voorzien van correctie informatie over de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Middels een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. Een bouwkundige bekijkt alle opleverpunten en zal zijn kennis delen over regels en richtlijnen in de bouw. De bouwspecialist is objectief en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • Tarieven variëren tussen de €110 en €220.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat is een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een grondige en visuele inspectie van een woonobject. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. De deskundige geeft ook een indicatie van de herstelkosten die nodig zijn om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Groningen komt doorgaans ter sprake zodra jij een bod wilt uitbrengen op een woning. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op meerdere probleemgebieden. Dankzij zo’n woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart voordat het openingsbod wordt gedaan. Ook wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Ons advies: laat het doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Luddeweer). Worden er veel gebreken ontdekt? Geholpen door het rapport kan je een realistisch bod doen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Houd er rekening mee dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede woningschouw zonder verdere rapportage. Tegelijk met de bouwadviseur uit de gemeente Midden-Groningen doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen aangaande de bouwkundige staat van de woning. Eventuele problemen worden direct aangegeven. De bouwkundige verstrekt ook een kleine calculatie om deze problemen te verhelpen. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de voordelige prijs en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie