Bouwkundige keuring Siddeburen

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je een mooie woning op het oog? Een bouwkundige keuring in Siddeburen laten uitvoeren is een verstandige keuze. Zo krijg je een goed beeld van de de gebreken van een woning en kom je achter de herstelkosten op korte- en lange termijn. Daarmee worden de onderhandelingen transparanter. Op deze pagina verzamelen wij alle benodigde informatie over de verschillende keuringen die er zijn, de tarieven en verstrekken we een schema met bouwkundig adviseurs in Siddeburen.

 • bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring om de staat van de woning in kaart te brengen.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Siddeburen controleert het huis grondig op vele punten.
 • Deze persoon kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals het leidingwerk en en of er asbest aanwezig is.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken inclusief een kostenplaatje.
 • Door deze inspectie wordt je een duidelijk beeld verschaft van de de toestand van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan is een keuring soms verplicht.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €315 en €410.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Siddeburen regelen

Heb je belang bij duidelijkheid over de huidige staat van jouw appartement of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Kies dan voor een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het betreft een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Na deze analyse kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. Er wordt gekeken naar o.a. het dak, pannen, dakbeschot en of er sprake is van vocht in de woning. Tevens krijg je een overzicht van welke extra kosten er gemaakt gaan worden om de geconstateerde issues op te pakken. Voorts krijg je een overzicht van het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die deze keuringen kan uitvoeren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Denk aan een bouwadviseur, een architect, een bouwbedrijf of taxateur in Siddeburen.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in juli 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Probeer dan een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij het doorlopen van het woonhuis geeft de bouwkundig expert een mondelinge toelichting van de bouwkundige problemen. Wil je ook meteen de waarde weten? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een complete taxatie en/of een energielabel onderzoek. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op ons platform kan je ook veel toelichtingen vinden over Bouwkundige keuring rapportage.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Siddeburen

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Om te starten heb je een deskundige nodig die de keuring gaat uitvoeren. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je kunt terecht bij verschillende architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Siddeburen (en de nabije regio).

 2. De inspectie van de woning

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de huidige eigenaar en / of de aan- of verkoopmakelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De specialist onderzoekt alles maar laat alles netjes op de plek staan en schroeft ook niks open. Deze persoon gebruikt o.a. thermografische camera en een ladder.

 3. Conclusies doornemen

  Na afloop van de huisbeoordeling vertelt de bouwkundige zijn oordeel. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Met de gegevens van het woningonderzoek stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. In dit rapport vind je een overzicht van de woning inclusief foto’s en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Bovendien vind je in het rapport een overzicht met de kosten om het woonobject bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Woningwaarde bepalen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een openingsbod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Zijn de resultaten nog niet bekend? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De gemiddelde kosten van een bouwrapport liggen tussen de €340 en €385. Het prijskaartje bestaat uit meerdere facetten. De inhoud en oppervlakte van het woonobject zijn de belangrijkste. Ook de woonplaats beïnvloedt de prijs in verband met de reiskosten. Bovendien zit er ook weer veel prijsverschil tussen de landelijke en regionale bureaus. Overweeg factoren zoals de snelheid, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Al deze punten kunnen invloed hebben op het kostenplaatje. In de onderstaande tabel verstrekken we de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Siddeburen.

Type huis Aantal m2Gemiddelde onkosten
Studio76 m2300 – €320
Rijtjeshuis124 m2€355 – €380
Hoekpand137 m2€405 – €435
Geschakelde woning171 m2€465 – €500
Vrijstaand196 m2€520 – €550
Tabel met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Vraag prijzen op bij goede bouwkundigen werkzaam in de regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Onderdelen waar je oog op moet houden op het moment dat je een inspecteur selecteert: de uurtarieven, levertijd van het rapport, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In het schema hieronder verstrekken we adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Siddeburen die je mogelijk kunnen helpen met het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of vergelijk adviesbureaus in Hellum, Schildwolde, Overschild, Luddeweer en Lageland.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-siddeburen-9628

Informatie over aankoopkeuring

Wanneer je een woning op het oog hebt kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. D.m.v. een aankoopkeuring in Siddeburen controleert een onafhankelijk ingenieur het woonobject. Een uitkomst, zo weet je snel meer over wat de conditie van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Hoe laat ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Met een verkoopkeuring bedoelen we een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een huis die binnenkort op de markt komt. Op die manier bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de staat van de woning. Je bent 100% transparant en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als eigenaar van een huis heb je de taak om kopers van informatie te voorzien over de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Informatie over de opleveringskeuring

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? D.m.v. een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. Het bouwkundig adviesbureau loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en weet precies hoe het zit met het bouwbesluit. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €99 en €250.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een onafhankelijke visuele keuring van een woning. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om te kijken wat de staat van een woning is. De deskundige geeft ook een indicatie van de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Groningen wordt geadviseerd zodra jij een ander huis gaat aanschaffen. Doorgaans vertonen de oudere huizen meerdere probleemgebieden. Aan de hand van de woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Meestal wordt de keuring uitgevoerd wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Vaak worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Normaal doet men dit alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Siddeburen). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Op basis van het rapport kan je dan een lager bod uitbrengen, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Waar je op moet letten is dat het rapport tijd en geld kost, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Gezamenlijk met de bouwkundige uit de gemeente Midden-Groningen wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles m.b.t. de onderhoudssituatie van het huis. Potentiële problemen komen meteen aan het licht. De deskundige noemt ook een prijsindicatie om deze problemen te verhelpen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de lage prijs en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie