Bouwkundige keuring Ried

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een (oudere) woning kopen? Een bouwkundige keuring in Ried laten uitvoeren kan veel onzekerheid wegnemen. Daarmee krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de onderhoudsstaat van de woning en kom je achter de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Daarmee creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op deze pagina kan je aan de slag met aanvullende informatie over de verschillende keuringen die er zijn, de onkosten en doorzoek je de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Ried.

 • Een bouwkundige keuring is een grondige inspectie van de woning die je wilt kopen of verkopen.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Ried checkt de woning grondig op vele punten.
 • Er wordt gekeken naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals het schilderwerk en en of er asbest aanwezig is.
 • In het bouwkundig rapport lees je een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Met deze documenten krijg je een idee van de de status van de woning waar je interesse in hebt.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan is een keuring soms verplicht.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €310 en €370.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Ried afspreken

Direct een analyse van de algehele staat van een gebouw of van een huis waar je interesse in hebt? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Middels deze keuring weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de staat van ramen, deuren en kozijnen en of er sprake is van vocht in de woning. Hiermee heb je dan inzicht in welke kosten noodzakelijk zijn om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Ook krijg je meer inzicht in welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Jij beslist zelf welk bedrijf langskomt om deze keuring te doen. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Je kunt denken aan een bouwkundig adviesbureau, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Ried.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in april 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Laat je informeren over een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij de analyse van het woonobject geeft de bouwkundig adviseur mondeling een toelichting over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Je kunt het dan ook combineren met een taxatie en/of energielabel check. Dit bespaart veel geld. Op ons platform vind je ook meer toelichtingen over Opleveringskeuring.

Bouwkundig advies inwinnen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Ried

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Allereerst moet je contact zoeken met een expert die de woning gaat onderzoeken. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt terecht bij verschillende architectenbureaus, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Ried (en de regio).

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  Begeleid door de bouwkundige expert, de verkopende partij & eventueel de makelaar loop je alles in het huis na. De expert bekijkt alles maar verplaatst geen meubels en maakt geen schade. De specialist gebruik vaak een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Resultaten bespreking

  Na afronding van de huisbeoordeling vertelt de bouwkundige zijn beoordeling. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Met de gegevens van de woninganalyse wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. In dit stuk staat de conclusie van de observaties en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Ook staat in het document een kostenindicatie om de woning te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Dan kun je beginnen met je openingsbod. Je kunt je bod verder toelichten met de aangetoonde gebreken. Wacht je nog op de uitkomsten? Je kunt de resultaten opnemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De kosten van een bouwrapport in 2024 schommelen rond de €295 en €375. Het kostenplaatje bestaat uit een aantal punten. De oppervlakte en de inhoud van de woning spelen de grootste rol. Ook de regio heeft een effect op de prijs door de te verwachten reiskosten. Verder zit er veel verschil tussen de verschillende aanbieders. Kijk altijd goed naar de oplevertermijn, welke instrumenten er gebruikt worden en naar reviews van andere klanten. Dit heeft allemaal invloed op het totale tarief. In het onderstaand overzicht bekijk je de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Ried.

Type huis WoonoppervlakPrijsindicatie
Studio99 m2300 – €305
Tussenwoning120 m2€355 – €375
Hoekhuis141 m2€400 – €450
Geschakelde woning165 m2€465 – €505
Landhuis184 m2€510 – €560
Opsomming met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport april 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk info van gespecialiseerde bouwkundigen actief in jouw regio

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Factoren die belangrijk zijn bij het kiezen van een inspecteur: de kosten, levertermijn, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In de lijst hierna verstrekken we de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Ried die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in Boer, Dongjum, Herbaijum, Achlum en Hitzum.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-ried-8811

Aankoopkeuring voor een woonobject

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Met een aankoopkeuring in Ried bekijkt een onpartijdige partij de potentiële woning. Belangrijk, zo krijg je goed inzicht in wat de conditie van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Verkoopkeuring

Een verkoopkeuring betekent: een inspectie van een woonobject die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Op basis daarvan bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de onderhoudssituatie van het huis. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als verkopende partij ben je wettelijk verplicht om de nieuwe eigenaar te voorzien van correctie informatie over de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Met een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwadviseur loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en past zijn vaardigheden toe rondom de regels en normen in de bouw. De bouwkundige staat aan jouw kant en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • Tarieven variëren tussen de €115 en €205.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van het huis inzichtelijk te maken. Je krijgt nadere toelichting over de benodigde kosten om de woning op te knappen.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Friesland komt doorgaans ter sprake in het geval je mogelijk een woning wilt kopen. Doorgaans vertonen de oudere huizen meerder onderhoudsproblemen. D.m.v. een woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Eveneens worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Je kunt dit het beste laten doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Ried). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Geholpen door het rapport is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat je ook goed kunt beargumenteren. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Houd er rekening mee dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Onder begeleiding van de bouwkundig expert uit de gemeente Waadhoeke wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen aangaande de staat van het woonobject. Mogelijke gebreken worden dan direct gesignaleerd. De expert biedt ook een kostenoverzicht van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en de snelle levertijd.

Plaats een reactie