Bouwkundige keuring Sassenheim

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een huis kopen of jouw huis verkopen? Een bouwkundige keuring in Sassenheim regelen is dan vaak geen gek idee. Door deze keuring krijg je een goed beeld van de huidige staat van het huis en krijg je een beeld van de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Daarmee is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Op dit informatieplatform bieden wij nuttige info over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de investeringen en check je een schema met bouwkundig adviseurs in Sassenheim.

 • Bij een bouwkundige keuring wordt een huis grondig onderzocht.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Sassenheim analyseert de woning op heel veel verschillende aspecten.
 • Hij of zij kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals onder andere de dakbedekking en en hoe het met de isolatie gesteld is.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met per onderdeel een uitgebreide documentatie met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Met deze documenten krijg je inzicht in de de staat van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €275 en €460.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Sassenheim afspreken

Heel snel meer info over de bouwtechnische staat van jouw appartement of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Na deze keuring weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de riolering en of er houtrot is. Daarbij kom je er ook achter welke kosten er bij komen kijken om de diverse problemen te verbeteren. In aanvulling daarop krijg je een beeld van onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die het woonobject gaat inspecteren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Bedrijven zoals een bouwkundig adviesbureau, architectenbureau, een aannemingsbedrijf of taxateur in Sassenheim.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in april 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Overweeg dan een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Ten tijde van de controle van het huis geeft de bouwadviseur snelle en concrete adviezen over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een actuele taxatie of een energielabel aanvraag. Dit scheelt veel geld. Op deze website bekijk je ook nuttige informatie over Goekope bouwkundig rapport.

Bouwtechnische keuring nodig?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Sassenheim

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Selecteer een bouwkundige

  Ten eerste heb je een deskundige nodig die het onderzoek gaat uitvoeren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je kunt terecht bij een aantal architectenbureaus, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Sassenheim (en de nabije regio).

 2. Keuring van het woonobject

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de verkopende partij en / of wellicht een makelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwexpert loopt alles na maar verplaatst geen meubels en er worden geen betimmeringen verwijderd. De expert gebruik vaak een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Resultaten doornemen

  Na afronding van de keuring beschrijft de bouwkundigezijn beoordeling. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Met alle bevindingen van het onderzoek krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In deze documentatie vind je een overzicht van de woning inclusief foto’s en eventuele gebreken. Als bijlage vind je hier een schatting van de onkosten om het gebouw weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Op basis van de resultaten kunnen de biedingen op de woning beginnen. In het achterhoofd heb je dan de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Wacht je nog op de uitkomsten? Het is mogelijk om dit op te nemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning liggen rond +/- €330 en €460. De uiteindelijke prijs is gebaseerd op diverse punten. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) hebben de meeste invloed. Ook de regio beïnvloedt de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Tevens zit er veel verschil tussen de landelijke en regionale bureaus. Kijk altijd goed naar de oplevertermijn, de deskundigheid en ervaring van de expert en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit heeft allemaal invloed op de totaalprijs. In de bijgaande tabel vind je samengevat de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Sassenheim.

Soort woningNetto woonoppervlaktePrijsberekening
Flatwoning94 m2275 – €305
Rijtjeshuis119 m2€345 – €370
Kopwoning144 m2€420 – €450
Geschakelde woning163 m2€455 – €500
Herenhuis198 m2€520 – €555
Lijst met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport april 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk info van geschikte bouwkundigen in jouw woonplaats

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Onderwerpen die belangrijk zijn wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de prijzen, de snelheid, en welke instrumenten worden er gebruikt. In de figuur hieronder vind je gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Sassenheim die wellicht beschikbaar zijn voor een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Lisserbroek, Kaag, Buitenkaag, Abbenes en Weteringbrug.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-sassenheim-2170

Informatie over aankoopkeuring

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Aan de hand van een aankoopkeuring in Sassenheim checkt een objectieve partij de potentiële woning. Slim, zo weet je snel meer over wat de toestand van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Met behulp van een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Wat is het belang van een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring betekent: een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een woonobject die binnenkort op de markt komt. Op basis daarvan geef je de andere partij inzicht in de bouwkundige staat van de woning. Je bent 100% transparant en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als woningeigenaar ben je wettelijk verplicht om kopers goed te informeren aangaande de staat van jouw huis.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Met behulp van een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundig expert loopt de hele woning door (opleverpunten) en is op de hoogte van het bouwbesluit. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • Tarieven variëren tussen de €115 en €205.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een onderzoek naar de algehele staat van een woning. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van de woning in te schatten. De deskundige geeft ook een indicatie van een prijsindicatie van de onderhoudskosten om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Zuid-Holland laat je meestal uitvoeren in situaties wanneer je een nieuwe woning gaat kopen. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op achterstallig onderhoud. Middels deze woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Meestal wordt de keuring uitgevoerd als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Mede wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Dit wordt doorgaans gedaan voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Sassenheim). Worden er veel gebreken ontdekt? Geholpen door het rapport kan je dan een passend bod doen, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Aandachtspunt is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Tegelijk met de bouwkundig adviseur uit de gemeente Teylingen loop je hele woning door. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles met betrekking tot de onderhoudssituatie van het huis. Potentiële problemen worden meteen aangestipt. De expert kent ongeveer de kosten om deze problemen te verhelpen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is dat het relatief goedkoop is en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie