Bouwkundige keuring Eesergroen

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een huis kopen of jouw huis verkopen? Een bouwkundige keuring in Eesergroen laten uitvoeren is dan vaak geen gek idee. Door deze keuring wordt je een duidelijk beeld verschaft over de de gebreken van een woning en krijg je een beeld van de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Met die kennis is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Op dit informatieplatform tref je aanvullende informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de investeringen en achterhaal je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Eesergroen.

 • De bouwkundige keuring biedt informatie over onderhoud en problemen bij een woning.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Eesergroen controleert de woning op een groot aantal onderdelen.
 • Hij of zij kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals de dakbedekking en en hoe het met de isolatie gesteld is.
 • In het bouwkundig rapport tref je alle documentatie en analyses inclusief een kostenplaatje.
 • Aan de hand van dit rapport wordt je een duidelijk beeld verschaft van de de gesteldheid van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie variëren rond de €320 en €440.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Eesergroen plannen

Heb je belang bij inzicht in de technische kwaliteit een woonobject of van een andere woning die je op het oog hebt? Kies dan voor een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een uitgebreide inspectie van een woning. Door deze analyse weet je de probleempunten van de woning. Je kunt denken aan de vloeren en en de toepassingen van isolatie. Ook kom je er ook achter welke kosten er direct gemaakt moeten worden om de woning te herstellen en te verbeteren. Ook krijg je een idee van onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat de inspectie gaat uitvoeren. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Denk aan een bouwkundig adviesbureau, een architect, een bouwpartij of taxateur in Eesergroen.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in juni 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Bekijk de mogelijkheden van een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Ten tijde van de controle van het woonhuis geeft de bouwkundig expert snelle en concrete adviezen over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Wil je ook meteen de waarde weten? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Regel ook direct een taxatie en/of energielabel check. Je kunt zo veel geld besparen. Via onze vergelijker bekijk je ook nuttige uitleg over Verkoopkeuring.

Bouwkundige keuring regelen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Eesergroen

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Ten eerste neem je contact op met een specialist die het huis gaat inspecteren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Er bestaan een aantal architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Eesergroen (en in de buurt).

 2. De analyse en keuring

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de verkopende partij en/of de makelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwspecialist loopt alles na maar verplaatst geen meubels en richt dus nooit schade aan. Deze persoon gebruikt o.a. een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Bespreking resultaten

  Na afronding van de keuring komt de bouwkundige over de brug met zijn observaties. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Aan de hand van de keuring ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. In het verslag is een beoordeling te vinden met de waarnemingen en achterstallige onderhoudspunten. Daarbij vind je hier een schatting van de onkosten om het verblijf weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Woningwaarde bepalen

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Nu kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Hierbij houdt je rekening met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Is het rapport nog niet officieel? Het is mogelijk om dit op te nemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De kosten van een bouwrapport in 2024 schommelen tussen de €330 en €495. De totale prijs hangt af van allerlei facetten. De inhoud en oppervlakte van het woonobject hebben de meeste invloed. Ook waar de woning gelegen is speelt een rol omdat er soms reiskosten worden berekend. Tevens komen we verschillen tegen tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Let vooral op de snelheid, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de definitieve prijs. In de bijgaande tabel bekijk je de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Eesergroen.

Soort huisGrootteGeschatte tarieven
Appartement89 m2295 – €320
Rijtjeshuis106 m2€340 – €390
Hoekwoning147 m2€420 – €450
2-onder-1 kap161 m2€460 – €480
Vrijstaand199 m2€525 – €550
Opsomming met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juni 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Bekijk en vergelijk professionele bouwkundigen in de regio

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Onderdelen die van belang zijn bij het keuzeproces voor een inspecteur: de geschatte kosten, levertermijn, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In het schema hieronder bieden wij de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Eesergroen die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in Ees, Ellertshaar, Westdorp, Drouwen en Borger.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-eesergroen-9537

Is een aankoopkeuring noodzakelijk?

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in Eesergroen checkt een objectieve partij het verblijf. Slim, zo krijg je goed inzicht in wat de gesteldheid van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Verkoopkeuring uit laten voeren

Een verkoopkeuring houdt in: een gedegen review van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Zo geef je de andere partij inzicht in onderhoudstoestand van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als verkoper van jouw huis ben je wettelijk verplicht om de aspirant koper van informatie te voorzien over de staat van jouw huis.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Door middel van een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwkundig expert bekijkt alle opleverpunten en is op de hoogte van de regels en normen in de bouw. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • De prijzen liggen tussen de €125 en €245.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Een bouwkundig onderzoek betekent een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning te controleren. Daarbij geeft het inzicht in de minimale investeringen om eventuele gebreken te herstellen.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
De bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe komt doorgaans ter sprake op het moment dat je een ander huis gaat aanschaffen. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben verborgen gebreken. Dankzij zo’n woningkeuring weet je wat je koopt. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Daarbij worden de resultaten van het onderzoek in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Ons advies: laat het doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Eesergroen). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Door gebruik te maken van het rapport zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Minpunt is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een schouw van de woning zonder verslaglegging. Samen met de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Borger-Odoorn loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen m.b.t. onderhoudstoestand van de woning. Mogelijke gebreken worden direct aangegeven. Deze inspecteur verstrekt ook een kleine calculatie aangaande noodzakelijk herstelwerk. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de relatief lage prijs en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie