Bouwkundige keuring Mill en Sint Hubert

Direct bouwkeuring aanvragen

Plannen om een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Mill en Sint Hubert regelen is dan zeker aan te raden. Daarmee krijg je op hoofdlijnen een beeld van de technische kwaliteit van de woning en krijg je duidelijkheid over de herstelkosten op korte- en lange termijn. Op die manier kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Op onze vergelijkingssite lees je meer praktische informatie over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de financiële aspecten en vind je de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Mill en Sint Hubert.

 • Een bouwkundige keuring is een visuele controle van een bestaand huis.
 • Je bouwkundig inspecteur in Mill en Sint Hubert benadert het huis op een objectieve en deskundige manier.
 • Hij of zij kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals het stucwerk en en de onderhoudsstaat van de keuken.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met per onderdeel een uitgebreide documentatie met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Op die manier zijn er voor jou geen verrassingen meer omtrent de toestand van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €345 en €440.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Mill en Sint Hubert uitvoeren

Behoefte aan een inspectie van de technische kwaliteit een gebouw of van een woning die te koop staat? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Via deze analyse weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de ventilatie en en of er lekkages zijn. Ook wordt het overzichtelijk welke kosten er direct gemaakt moeten worden om eventuele gebreken te verhelpen. Tevens krijg je meer helderheid over het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Je mag zelf een partij kiezen die de woning komt inspecteren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Denk aan een bouwkundig ingenieur, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Mill en Sint Hubert.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in juli 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Bekijk de mogelijkheden van een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij het bekijken van het appartement geeft de bouwkundig ingenieur gelijk mondeling zijn bevindingen door van de bouwkundige problemen. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Plan het dan tegelijk in met een actuele taxatie en/of een energielabel onderzoek. Je kunt zo veel geld besparen. Op Bouwkeuringexpert.nl bekijk je ook nuttige informatie over Keuring voor woningaankoop.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Mill en Sint Hubert

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Selecteer een bouwkundige

  Als eerste moet je een expert zoeken die de technische keuring gaat doen. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Er bestaan meerdere architectenbureaus, aannemers en bouwkundige bureaus in Mill en Sint Hubert en omgeving.

 2. Keuring van het woonobject

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de verkopende partij en/of makelaar van de verkopende partij wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwspecialist loopt alles na maar laat alles netjes op de plek staan en hakt niks open. De ingenieur heeft hiervoor o.a. thermografische camera en een ladder.

 3. Doorspreken conclusies

  Na afronding van de woninganalyse deelt de bouwkundige zijn beoordeling. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Met de gegevens van de keuring wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. In dit document tref je een samenvatting van de woning inclusief foto’s en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Ook krijg je ook inzage in een schatting van de onkosten om het verblijf te herstellen en/of renoveren.

 5. Bod voorbereiden

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Met het rapport in je broekzak kunnen de biedingen op de woning beginnen. Hierbij houdt je rekening met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Kies er dan voor dit te benoemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €350 en €465. De totale prijs wordt bepaald door diverse aspecten. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 zijn de belangrijkste. Ook de plaats waar de woning staat heeft invloed (met het oog op reiskosten). Daarbij zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Kijk altijd goed naar levertermijn, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit speelt mee in het kostenplaatje. In de onderstaande tabel beschrijven we de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Mill en Sint Hubert.

WoonobjectOppervlakteGemiddelde onkosten
Bovenwoning92 m2280 – €320
Rijtjeshuis103 m2€335 – €385
Kopwoning148 m2€405 – €440
2-onder-1 kap173 m2€465 – €485
Villa195 m2€530 – €545
Lijst met de actuele kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Vergelijk tarieven van goede bouwkundigen in jouw woonplaats

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor tips en hulp bij een technische keuring? Dingen waar je oog op moet houden wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de geschatte kosten, levertijd van het rapport, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In het volgende schema faciliteren we contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Mill en Sint Hubert die je mogelijk kunt inschakelen voor een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Cuijk, Boekel, Gemert-Bakel, Landerd en Uden.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-mill-en-sint-hubert-5455

Aankoopkeuring uit laten voeren

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in Mill en Sint Hubert controleert een neutrale expert de potentiële woning. Niet zo gek, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de staat van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

verkoopkeuring voor een woning

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een uitgebreide en deskundige keuring van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat je te koop wilt aanbieden. Op basis daarvan verschaf je potentiële kopers inzicht in de actuele staat waarin de woning verkeert. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je wekt daarmee vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt heb je de plicht om de potentiële koper te voorzien van correctie informatie over de onderhoudssituatie van het huis.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Via een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig ingenieur gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en weet precies hoe het zit met regels en richtlijnen in de bouw. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • Tarieven variëren tussen de €120 en €235.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een volledige inspectie van een huis met rapportage. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van de woning in te schatten. Het rapport beschrijft de herstelkosten die nodig zijn om het woonobject in goede staat te brengen.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant komt doorgaans ter sprake zodra jij een nieuwe woning gaat kopen. Doorgaans vertonen de oudere huizen verschillende gebreken. Dankzij zo’n woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Eveneens worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Ons advies: laat het doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Mill en Sint Hubert). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Op basis van het rapport kan je een realistisch bod doen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Minpunt is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Samen met de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Mill en Sint Hubert wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen met betrekking tot de staat van het huis. Potentiële zorgelijke constateringen worden meteen aangestipt. De expert geeft ook een schatting van de kosten om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de lage kosten en de snelheid.

 • Bouwkundige keuring Mill
 • Bouwkundige keuring Langenboom
 • Bouwkundige keuring Sint Hubert
 • Bouwkundige keuring Wilbertoord
 • Plaats een reactie