Bouwkundige keuring Liempde

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Liempde laten doen is dan zeer verstandig. Daarmee wordt je een duidelijk beeld verschaft over de huidige staat van het huis en ontvang je een inschatting van de kosten om het huis in goede staat te brengen. Met die kennis worden de onderhandelingen transparanter. Door gebruik te maken van deze site tref je actuele info over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de kosten en vind je de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Liempde.

 • Inzicht in de staat van een woning met een bouwkundige keuring.
 • Een bouwkundig inspecteur in Liempde inspecteert het huis grondig op vele punten.
 • Er wordt gekeken naar in het oog springende zaken zoals bijvoorbeeld de algehele kavel en en de toepassingen van isolatie.
 • In het bouwkundig rapport vind je alle documentatie en analyses met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Op basis van deze analyse wordt je een duidelijk beeld verschaft van de de staat van de woning die je op het oog hebt.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €290 en €400.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Liempde plannen

Behoefte aan een analyse van de bouwtechnische staat van een woonobject of van een andere woning die je op het oog hebt? Kies dan voor een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een uitgebreide inspectie van een woning. Door deze analyse weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. De inspecteur bekijkt o.a. de ventilatie en en de staat van de CV-ketel. Ook kom je er ook achter welke kosten er bij komen kijken om de geconstateerde issues op te pakken. Tevens krijg je een beeld van het onderhoud voor de lange termijn. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat de keuring uitvoert. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Ondernemingen als o.a. een bouwkundige, architectenbureau, een bouwbedrijf of taxateur in Liempde.

Een extra voordelige bouwkeuring in juni 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Kies dan voor een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij het doornemen van het object geeft de bouwkundig ingenieur snelle en concrete adviezen aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of de energieprestaties? Plan het dan tegelijk in met een complete taxatie of een energielabel aanvraag. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Via onze vergelijker lees je ook aanvullende gegevens over Goedkoopste bouwkundig rapport.

Bouwkundig advies inwinnen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Liempde

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige zoeken

  Als eerste heb je een deskundige nodig die de keuring gaat uitvoeren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Er zijn uiteenlopende architecten, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Liempde en omgeving.

 2. De inspectie van de woning

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de verkoper en / of de aan- of verkoopmakelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De expert analyseert alles maar laat alles op z’n plek staan en richt dus nooit schade aan. De inspecteur kan gebruik maken van een ladder of een vochtmeter.

 3. Resultaten bespreking

  Na afloop van de woninganalyse beschrijft de bouwkundigezijn bevindingen. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Op basis van de woninganalyse krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In dit rapport lees je alle opvallende zaken en de bevindingen en eventuele gebreken. Als bijlage vind je hier een indicatie van de kosten om de woonruimte weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Een bod uitbrengen

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Op dat moment kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de aangetoonde gebreken. Zijn de resultaten nog niet bekend? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De gemiddelde kosten van een bouwrapport variëren rond de €320 en €460. De totale prijs bestaat uit verschillende aspecten. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 spelen de grootste rol. Ook de plaats waar de woning staat beïnvloedt de prijs vanwege de reiskosten. Tevens zit er veel verschil tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Let vooral op levertermijn, de volledigheid van het rapport en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit heeft allemaal invloed op het totale tarief. In de bijgaande tabel beschrijven we een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Liempde.

Type huis GrootteGeschatte prijzen
Bovenwoning78 m2€285 – €310
Tussenwoning112 m2€335 – €385
Hoekhuis129 m2€420 – €430
2-onder-1 kap171 m2€470 – €490
Vrijstaand188 m2€505 – €545
Schema met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Vergelijk professionele bouwkundigen werkzaam in de regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor een uitgebreide technische keuring? Zaken die je moet afwegen bij het kiezen van een inspecteur: de tarieven, levertijd van de rapportage, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In de figuur hieronder verstrekken we gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Liempde die wellicht beschikbaar zijn voor een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Esch, Gemonde, Den Dungen, Helvoirt en Cromvoirt.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-liempde-5298

Waarom een aankoopkeuring?

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Middels een aankoopkeuring in Liempde onderzoekt een objectieve bouwkundig ingenieur het huis. Een aanrader, zo weet je snel meer over wat de huidige staat van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Wat is het belang van een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring beslaat een uitgebreide check van een huis dat jij wil verhuren. Middels dit rapport verstrek je de benodigde info over de onderhoudssituatie van het huis. Je geeft volledige duidelijkheid en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Dit geeft kopers vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als huiseigenaar heb je de taak om de nieuwe eigenaar goed in te lichten overonderhoudstoestand van de woning.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Aan de hand van een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwadviseur check alle opleverpunten en weet veel van regels en richtlijnen in de bouw. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • De prijzen liggen tussen de €130 en €190.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Waarom een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een volledige inspectie van een huis met rapportage. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. Daarbij geeft het inzicht in de kosten voor herstelwerk om het woonobject in goede staat te brengen.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant laat je meestal uitvoeren op het moment dat je een nieuwe woning gaat kopen. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van verborgen gebreken. Door middel van deze woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Meestal wordt de keuring uitgevoerd voordat het openingsbod wordt gedaan. Vaak worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Dit wordt doorgaans gedaan voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Liempde). Mankeert er het nodige aan de woning? Geholpen door het rapport komt het bod niet uit de lucht vallen, wat je ook goed kunt onderbouwen. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Aandachtspunt is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Wat is een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Tegelijk met de bouwkundige uit de gemeente Boxtel wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door m.b.t. de staat van het huis. Mogelijke noodzakelijke onderhoudspunten komen meteen aan het licht. De deskundige weet vaak een richtprijs om de onderhoudspunten te verbeteren. Pluspunt van de mondelinge keuring is de lage kosten en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie