Bouwkundige keuring Fijnaart

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Fijnaart uitvoeren is dan zeker aan te raden. Daarmee krijg je een helder beeld van de bouwkundige staat van de woning en krijg je duidelijkheid over de kosten om het object in goede staat te brengen. Met deze informatie creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op Bouwkeuringexpert.nl kan je aan de slag met actuele informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de prijzen en doorzoek je een overzicht met bouwkundig adviseurs in Fijnaart.

 • Een bouwkundige keuring betekent meer inzicht in gebreken van een huis.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Fijnaart analyseert de woning middels een uitgebreide checklist.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar in het oog springende zaken zoals onder andere het dak, dakpannen en of er asbest aanwezig is.
 • Het bouwkundig rapport omvat alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Op die manier krijg je volledige duidelijkheid over de toestand van de woning waar je interesse in hebt.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan is een keuring soms verplicht.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €310 en €425.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Fijnaart plannen

Wil je snel duidelijkheid over de algehele staat van jouw appartement of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Door deze keuring weet je wat de eventuele gebreken zijn. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de kozijnen, het schilderwerk en of er lekkages zijn. Tevens krijg je een indicatie van welke kosten er gemaakt moeten worden om de verschillende problemen op te lossen. Ook krijg je een beeld van het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je mag zelf een partij kiezen die de keuring uitvoert. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwinspecteur, architectenbureau, een plaatselijke aannemer of taxateur in Fijnaart.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in mei 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Vraag dan eens naar een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij de bezichtiging van het object geeft de bouwkundig specialist een mondelinge toelichting van alle bouwkundige punten. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of de energieprestaties? Je kunt het dan ook combineren met een actuele taxatie en/of energielabel check. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op Bouwkeuringexpert.nl tref je ook praktische informatie over Verkoopkeuring.

Bouwkundig advies inwinnen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Fijnaart

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Allereerst neem je contact op met een expert die de keuring gaat uitvoeren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je hebt de keuze uit een aantal architectenbureaus, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Fijnaart (en de nabije regio).

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar & makelaar van de verkopende partij wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De expert loopt alles na maar verplaatst geen huisraad en schroeft niets open. De specialist neemt altijd spullen mee zoals een spiegel of vochtmeter.

 3. Doorspreken conclusies

  Meteen na de wooninspectie vertelt de bouwkundige zijn oordeel. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Met de gegevens van de huisbeoordeling wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. In het verslag staat een lijst met de waarnemingen en eventuele onderhoudspunten. Als bijlage krijg je ook inzage in een kostenberekening om de woning weer in goede staat te krijgen.

 5. Bereken de woningwaarde

  Is de uitkomst positief? Nu kan je een openingsbod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Zijn de resultaten nog niet bekend? Laat dit dan opnemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De huidige kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €345 en €375. Het kostenplaatje hangt af van een aantal onderdelen. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de regio beïnvloedt de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Ook zit er veel verschil tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Kijk altijd goed naar wachttijd, de volledigheid van het rapport en naar reviews van andere klanten. Dit speelt mee in de totaalprijs. In de vergelijker hieronder vind je de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Fijnaart.

Type huis Aantal m2Gemiddelde onkosten
Etagewoning91 m2300 – €320
Rijtjeshuis125 m2€340 – €375
Hoekwoning142 m2€405 – €430
Twee onder één kap156 m2€465 – €495
Vrijstaand194 m2€530 – €550
Opsomming met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport mei 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Vraag prijzen op bij professionele bouwkundigen bij jou in de buurt

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Onderdelen die van belang zijn wanneer je een inspecteur kiest: de uurtarieven, levertijd van het rapport, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In de figuur hieronder tref je contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Fijnaart die wellicht beschikbaar zijn voor een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Klundert, Langeweg, Zevenbergschen Hoek, Zevenbergen en Noordhoek.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-fijnaart-4793

Waarom een aankoopkeuring?

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Dankzij een aankoopkeuring in Fijnaart bekijkt een onafhankelijk specialist het verblijf. Een aanrader, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de staat van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

verkoopkeuring voor een woning

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een objectieve beoordeling van een pand die binnenkort op de markt komt. Zo geef je de aspirant koper informatie over de staat van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Dit geeft kopers vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als woningeigenaar heb je de taak om de kopende partij te voorzien van correctie informatie over onderhoudstoestand van de woning.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Dankzij een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig ingenieur loopt de hele woning door (opleverpunten) en zal zijn kennis delen over bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De bouwspecialist is objectief en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • De tarieven schatten we in tussen €120 en €225.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat is een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een volledige inspectie van een huis met rapportage. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. De bouwspecialist calculeert tevens de te verwachten kosten om de woning toekomstbestendig te maken.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant komt doorgaans ter sprake in het geval je mogelijk een woning wilt kopen. Doorgaans vertonen de oudere huizen meerder onderhoudsproblemen. Middels deze woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Meestal wordt de keuring uitgevoerd wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Vaak worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Normaal doet men dit alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Fijnaart). Mankeert er het nodige aan de woning? Door gebruik te maken van het rapport is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat je ook goed kunt onderbouwen. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Het nadeel is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Samen met de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Moerdijk bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door aangaande onderhoudstoestand van de woning. Mogelijke acute situaties komen meteen aan het licht. De expert weet vaak ook de kosten voor de herstelwerkzaamheden. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is dat het stukken goedkoper is en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie