Bouwkundige keuring Zevenbergen

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Zevenbergen laten doen is dan vaak geen gek idee. Zo krijg je inzicht in de de gebreken van een woning en krijg je duidelijkheid over de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Zo sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Hieronder verzamelen wij aanvullende informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de kosten en achterhaal je een schema met bouwkundig adviseurs in Zevenbergen.

 • Een bouwkundige keuring is een visuele controle van een bestaand huis.
 • Een bouwkundig inspecteur in Zevenbergen bekijkt het huis objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • Er wordt gekeken naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals onder andere de vloerconstructies en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten.
 • In het bouwkundig rapport vind je de informatie en conclusies van de inspecteur met hierbij een kostenberekening.
 • Zo krijg je volledige duidelijkheid over de huidige staat van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €295 en €395.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Zevenbergen laten uitvoeren

Behoefte aan een indicatie van de staat en de waarde van een gebouw of van een potentiële woning om aan te kopen? Profiteer dan van een voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Dankzij deze keuring kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. Er wordt gekeken naar o.a. de vloeren en en de staat van eventuele schuren en garages. Hiermee kom je er ook achter welke investeringen nodig zijn om mogelijke gebreken op te lossen. Eveneens krijg je een idee van het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die langskomt om deze keuring te doen. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig expert, architectenbureau, een plaatselijke aannemer of taxateur in Zevenbergen.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in juni 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Ga dan voor een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij de analyse van het appartement geeft de bouwkundig inspecteur gelijk mondeling zijn bevindingen door aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Je kunt het dan ook combineren met een erkende taxatie en/of een energielabel onderzoek. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op ons informatieplatform tref je ook praktische gegevens over Bouwkundig rapport.

Bouwkundig advies inwinnen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Zevenbergen

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Een bouwkundige kiezen

  Als eerste moet je een deskundige hebben die het huis gaat inspecteren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Er bestaan verschillende architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in Zevenbergen (en de regio).

 2. De inspectie van de woning

  Samen met de bouwkundig expert, de verkopende partij en/of de verkoopmakelaar loop je alles in het huis na. De specialist analyseert alles maar laat alles netjes op de plek staan en maakt niets open. Deze persoon kan gebruik maken van een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Bespreking resultaten

  Na de huisbeoordeling deelt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Op basis van de inspectie wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. In dit stuk staat een lijst met de bevindingen en direct / noodzakelijk onderhoud. Daarnaast vind je daar een overzicht van de herstelkostenom het gebouw weer in goede staat te krijgen.

 5. Bod voorbereiden

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Op dat moment kun je met zekerheid een openingsbod doen. In het achterhoofd heb je dan de aangetoonde gebreken. Zijn de resultaten nog niet bekend? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De prijzen van een bouwrapport variëren rond de €350 en €370. Het kostenplaatje bestaat uit verschillendepunten. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de plaats waar de woning staat heeft invloed in verband met de reiskosten. Verder zit er ook weer veel prijsverschil tussen de verschillende adviesbureaus. Zaken waar je op moet letten zijn de oplevertermijn, de instrumenten die de expert gebruikt en naar reviews van andere klanten. Dit kent zijn weerslag in de uiteindelijke prijs. In de bijgaande tabel vind je samengevat een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Zevenbergen.

Soort huisOppervlaktePrijsberekening
Studio88 m2290 – €315
Rijtjeshuis117 m2€355 – €380
Hoekhuis130 m2€400 – €445
Geschakelde woning150 m2€460 – €485
Vrijstaand187 m2€520 – €550
Tabel met de actuele kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk en vergelijk goede bouwkundigen bij jou in de buurt

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Onderwerpen die je moet afwegen bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de geschatte kosten, de oplevertermijn, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In het schema hieronder overhandigen we de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Zevenbergen die wellicht beschikbaar zijn voor een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Noordhoek, Standdaarbuiten, Kruisland, Stampersgat en Oud Gastel.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-zevenbergen-4761

Aankoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Zevenbergen analyseert een neutrale bouwkundig ingenieur het gebouw. Belangrijk, want op deze manier weet je exact wat de status van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Met behulp van een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

verkoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Een verkoopkeuring houdt in: een uitgebreide check van een pand dat je in de verkoop wil doen. Middels dit rapport bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de staat van jouw huis. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als woningeigenaar is het verplicht om de nieuwe eigenaar goed in te lichten overde staat van jouw huis.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Met behulp van een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwinspecteur check alle opleverpunten en is deskundig op het gebied van het bouwbesluit. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • Tarieven variëren tussen de €110 en €190.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat is een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een onafhankelijke visuele keuring van een woning. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. Daarbij geeft het inzicht in de herstelkosten die nodig zijn om de woning toekomstbestendig te maken.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant komt in beeld wanneer je een woning op het oog hebt. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op verschillende gebreken. D.m.v. een woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Dikwijls wordt het pas in gang gezet als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Daarbij worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Normaal doet men dit voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Zevenbergen). Worden er veel gebreken ontdekt? Op basis van de resultaten kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Aandachtspunt is dat het rapport tijd en geld kost, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Gezamenlijk met de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Moerdijk maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen gerelateerd aan de gebreken van de woning. Mogelijke gebreken worden direct aangegeven. De expert noemt ook een prijsindicatie om deze problemen te verhelpen. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is het gunstige tarief en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie