Bouwkundige keuring Langeweg

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een huis kopen of jouw huis verkopen? Een bouwkundige keuring in Langeweg uitvoeren kan veel meerwaarde bieden. Daarmee krijg je een helder beeld van de huidige staat van het huis en inzage in de herstelkosten op korte- en lange termijn. Met deze informatie kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Op deze pagina bekijk je informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de prijzen en tref je de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Langeweg.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring van een woonobject.
 • Je bouwkundig inspecteur in Langeweg checkt het huis op een groot aantal onderdelen.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar in het oog springende zaken zoals de dakbedekking en en de staat van de CV-ketel.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Door deze inspectie wordt je een duidelijk beeld verschaft van de de conditie van de woning waar je interesse in hebt.
 • Bij een hypotheek met NHG moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie variëren rond de €295 en €490.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Langeweg regelen

Heel snel inzicht in de bouwtechnische staat van jouw eigen woning of van een huis dat je misschien wilt kopen? Kies dan voor een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het betreft een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Aan de hand van deze keuring weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de kruipruimte en en hoe het met de isolatie gesteld is. Ook kom je er ook achter welke kosten er gemaakt dienen te worden om eventuele gebreken te verhelpen. Ook krijg je meer helderheid over het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat het woonobject gaat inspecteren. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Je kunt terecht bij een bouwkundig adviesbureau, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Langeweg.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in juli 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Vraag dan eens naar de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij het bekijken van het woonhuis geeft de bouwkundig adviseur een mondelinge toelichting van alle bouwkundige punten. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Plan dan ook meteen een complete taxatie en/of een energielabel onderzoek. Je kunt zo veel geld besparen. Op deze website kan je ook veel uitleg vinden over Bouwkundig rapport spoed.

Bouwkundig rapport opvragen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Langeweg

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Om te beginnen heb je een deskundige nodig die het huis gaat inspecteren. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Er zijn verschillende architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Langeweg (regio).

 2. De keuring van de woning

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de verkopende partij en / of de verkoopmakelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwspecialist doorzoekt alles maar verplaatst geen huisraad en schroeft ook niks open. De specialist heeft hiervoor o.a. een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Bespreking resultaten

  Direct na de woninganalyse beschrijft de bouwkundigezijn observaties. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Steunend op de inspectie wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. In dit document tref je een samenvatting van de bouwkundige staat van de woning en direct / noodzakelijk onderhoud. Daarbij bekijk je hier een kostenoverzicht om de woning weer in goede staat te krijgen.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Met het rapport in je broekzak kunnen de biedingen op de woning beginnen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Wacht je nog op de uitkomsten? Dan zou je dit kunnen opnemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De huidige kosten van een bouwrapport variëren tussen de €325 en €475. De prijs wordt bepaald door meerdere variabelen. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de locatie van de woning is van invloed op de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Eveneens komen we verschillen tegen tussen de verschillende adviesbureaus. Belangrijke punten zijn levertijd van het rapport, hoe uitgebreid de rapportage is en naar ervaringen van anderen. Dit heeft allemaal invloed op de totaalprijs. In de bijgaande tabel berekenen we de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Langeweg.

WoonobjectWoonoppervlakGemiddelde onkosten
Appartement77 m2285 – €310
Rijtjeshuis124 m2€360 – €365
Hoekhuis143 m2€400 – €440
Twee onder één kap170 m2€460 – €495
Vrijstaand197 m2€520 – €540
Lijst met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juli 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Vind betrouwbare bouwkundigen in de regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor advies over een technische keuring? Onderwerpen waar je oog op moet houden bij het kiezen van een inspecteur: de prijsindicatie, levertijd van de rapportage, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In het schema hieronder overhandigen we contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Langeweg die je mogelijk kunt inschakelen voor het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of overweeg adviesbureaus in Zevenbergschen Hoek, Zevenbergen, Noordhoek, Standdaarbuiten en Kruisland.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-langeweg-4772

Advies over de aankoopkeuring

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Door middel van een aankoopkeuring in Langeweg checkt een onafhankelijk bouwkundig ingenieur de woning. Een aanrader, want op deze manier weet je exact wat de status van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

verkoopkeuring voor een woning

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een objectieve beoordeling van een woning dat je wilt verkopen. Zo geef je de aspirant koper informatie over de onderhoudssituatie van het huis. Je speelt open kaart en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als verkoper van jouw huis heb je de plicht om de mogelijke koper goed te informeren aangaande de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Opleveringskeuring

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Door middel van een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwkundig specialist loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en weet precies hoe het zit met de regels en normen in de bouw. De bouwkundige staat aan jouw kant en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • De prijzen liggen tussen de €99 en €225.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. De bouwspecialist calculeert tevens de kosten die nodig zijn om het woonobject in goede staat te brengen.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant komt in beeld zodra jij een nieuwe woning gaat kopen. Doorgaans vertonen de oudere huizen achterstallig onderhoud. Middels deze woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Vaak wordt dit gedaan op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Doorgaans worden de resultaten van het onderzoek in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Wij adviseren om dit te doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Langeweg). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Op basis van het rapport kan je dan een passend bod doen, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Waar je op moet letten is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
Een meeloopkeuring betekent een bouwtechnische schouw zonder rapport. Tegelijk met de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Moerdijk bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen gerelateerd aan de staat van het woonobject. Potentiële zorgelijke constateringen worden direct aangegeven. De ingenieur kent ongeveer de kosten om deze problemen te verhelpen. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de relatief lage prijs en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie