Bouwkundige keuring Oosterstreek

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je een mooie woning op het oog? Een bouwkundige keuring in Oosterstreek laten uitvoeren kan veel meerwaarde bieden. Op die manier krijg je een goed beeld van de de kwaliteit van de woning en ontvang je een inschatting van de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Daarmee sta je sterker in prijsonderhandelingen. In onze uitgebreide documentatie bekijk je nuttige info over de verschillende keuringen, de prijzen en tref je en tabel met bouwkundig adviseurs in Oosterstreek.

 • Bij een bouwkundige keuring wordt een huis grondig onderzocht.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Oosterstreek controleert de woning grondig op vele punten.
 • De ingenieur kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals o.a. de staat van ramen, deuren en kozijnen en en de toepassingen van isolatie.
 • Het bouwkundig rapport bevat alles wat je moet weten over de staat van de woning inclusief een kostenplaatje.
 • Met deze documenten krijg je een idee van de de toestand van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €275 en €375.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Oosterstreek inplannen

Wil je snel meer info over de technische kwaliteit jouw eigen woning of van een andere woning die je op het oog hebt? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een uitgebreide inspectie van een woning. Met deze analyse weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de gevel en en de staat van eventuele schuren en garages. Dan wordt het overzichtelijk welke extra kosten er gemaakt gaan worden om de problemen aan te pakken. Voorts krijg je meer inzicht in het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf de keuring uitvoert. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwadviseur, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Oosterstreek.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in december 2023
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Bekijk de mogelijkheden van een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij het doorlopen van het huis geeft de bouwkundige een mondelinge samenvatting van de bouwkundige problemen. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of wil je het energielabel weten? Je kunt het dan ook combineren met een taxatie en/of energielabel check. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op deze website kan je ook veel toelichtingen vinden over Tarieven bouwkundige keuring.

Bouwkundig rapport opvragen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Oosterstreek

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Een bouwkundige kiezen

  Allereerst heb je een expert nodig die het huis gaat inspecteren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je hebt de keuze uit uiteenlopende architectenbureaus, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Oosterstreek (en in de buurt).

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  Samen met de bouwkundig expert, de huidige eigenaar & wellicht een makelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De inspecteur bekijkt alle bouwkundige aspecten maar laat alles op z’n plek staan en schroeft niets open. Deze persoon gebruik vaak thermografische camera en een ladder.

 3. Resultaten bespreking

  In aansluiting op het woningonderzoek vertelt de bouwkundige zijn beoordeling. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Middels de woninganalyse ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. In dit document lees je alle opvallende zaken en de bevindingen en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Ook staat in het document een lijst met kosten die nodig zijn om het verblijf weer in goede staat te krijgen.

 5. Een bod uitbrengen

  Is de uitkomst positief? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een openingsbod uitbrengen. In het achterhoofd heb je dan de eventuele herstelkosten. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Je kunt de resultaten opnemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De gemiddelde kosten van een bouwrapport variëren rond de €330 en €425. Het prijskaartje wordt bepaald door een aantal facetten. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 vormen voornamelijk de prijs. Ook waar de woning gelegen is heeft zijn weerslag op de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Bovendien zit er ook weer veel prijsverschil tussen de grote en kleine spelers. Neem zaken in overweging zoals wachttijd, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en naar reviews van andere klanten. Dit heeft allemaal invloed op de definitieve prijs. In de vergelijker hieronder delen we de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Oosterstreek.

WoonobjectAantal m2Gemiddelde kosten
Bovenwoning79 m2300 – €305
Tussenwoning103 m2€350 – €365
Kopwoning134 m2€415 – €450
Twee onder één kap173 m2€470 – €500
Villa193 m2€530 – €535
Opsomming met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport december 2023.

Bouwkundig rapport nodig?

Vind gespecialiseerde bouwkundigen in de omgeving

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor advies over een technische keuring? Aspecten waar je oog op moet houden bij het keuzeproces voor een inspecteur: de uurtarieven, levertijd van de rapportage, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In onderstaande tabel overhandigen we de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Oosterstreek die je mogelijk kunt inschakelen voor een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Boschoord, Doldersum, Wilhelminaoord, Nijensleek en Frederiksoord.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-oosterstreek-8388

Pluspunten van de aankoopkeuring

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Aan de hand van een aankoopkeuring in Oosterstreek checkt een onpartijdige specialist het huis. Slim, want zo weet je precies wat de huidige staat van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Middels een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Informatie over verkoopkeuring

Een verkoopkeuring houdt in: een inspectie van een woonobject dat je in de verkoop wil doen. Zo verstrek je de benodigde info over de staat van jouw huis. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als eigenaar van een huis heb je de plicht om kopers te informeren over de staat van de woning.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Door middel van een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. Het bouwkundig adviesbureau bekijkt alle opleverpunten en weet hoe het zit met de regels en normen in de bouw. De bouwkundige staat aan jouw kant en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • Kosten variëren tussen de €105 en €210.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van de woning te controleren. Je krijgt nadere toelichting over de herstelkosten die nodig zijn om de woning toekomstbestendig te maken.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Friesland komt in beeld als je mogelijk een woning wilt kopen. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van achterstallig onderhoud. Door te kiezen voor een woningkeuring weet je wat je koopt. Dikwijls wordt het pas in gang gezet als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). In veel gevallen worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Dit wordt doorgaans gedaan voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Oosterstreek). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Met het rapport in je broekzak kan je dan een passend bod doen, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Waar je op moet letten is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Gezamenlijk met de bouwkundige uit de gemeente Weststellingwerf loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen aangaande de staat van de woning. Potentiële acute situaties worden direct aangegeven. De expert kent ongeveer de kosten aangaande noodzakelijk herstelwerk. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is dat het relatief goedkoop is en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie