Bouwkundige keuring Standdaarbuiten

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Standdaarbuiten uitvoeren is heel erg verstandig. Zo krijg je een goed beeld van de bouwkundige staat van het huis en kom je achter de kosten om het huis in goede staat te brengen. Zo is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Op ons woonplatform tref je praktische info over de verschillende keuringen, de prijzen en bekijk je en tabel met bouwkundig adviseurs in Standdaarbuiten.

 • Inzicht in de staat van een woning met een bouwkundige keuring.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Standdaarbuiten benadert het huis op heel veel verschillende aspecten.
 • De expert kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals bijv. het metselwerk en en de staat van de isolatie.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met de informatie en conclusies van de inspecteur met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je een goed beeld van de de toestand van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €310 en €400.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Standdaarbuiten laten uitvoeren

Heb je belang bij inzicht in de staat en de waarde van je woning of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Kies dan voor een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Middels deze analyse weet je wat de eventuele gebreken zijn. Denk aan de kruipruimte en en hoe het met de isolatie gesteld is. Hiermee krijg je een indicatie van welke kosten er gemaakt dienen te worden om verbeteringen aan de woning aan te brengen. In aanvulling daarop krijg je een idee van het toekomstig onderhoud. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf deze keuringen kan uitvoeren. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Je kunt denken aan een bouwkundig ingenieur, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Standdaarbuiten.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in mei 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Laat je informeren over een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij het doorlopen van het gebouw geeft de bouwkundig inspecteur direct live mondeling uitleg over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een erkende taxatie of een energielabel aanvraag. Dit bespaart veel geld. Op deze website lees je ook aanvullende toelichtingen over Vragen over bouwkundige keuringen.

Bouwkundig rapport opvragen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Standdaarbuiten

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Als eerste moet je een expert hebben die de keuring gaat uitvoeren. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je kunt terecht bij uiteenlopende architecten, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Standdaarbuiten en omgeving.

 2. Woninginspectie

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de verkopende partij en/of eventueel de makelaar maak je een rondje door de woning. De deskundige analyseert alles maar verplaatst geen huisraad en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. De ingenieur heeft hiervoor o.a. een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Doorspreken conclusies

  Meteen na de wooninspectie meldt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Met de gegevens van de wooninspectie wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. In dit stuk lees je alle opvallende zaken en de woning inclusief foto’s en direct / noodzakelijk onderhoud. Ook vind je in het rapport een kostenindicatie om het huis bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Met het rapport in je broekzak kunnen de biedingen op de woning beginnen. Hierbij houdt je rekening met de aangetoonde gebreken. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Zorg dan dat je dit opneemt in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De huidige kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €340 en €400. De totale prijs is gebaseerd op verschillende onderdelen. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de locatie van de woning is van belang (met het oog op reiskosten). Tevens zitten er forse prijsverschillen tussen de verschillende aanbieders. Kijk altijd goed naar wachttijd, welke instrumenten er gebruikt worden en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de uiteindelijke prijs. In het bijgesloten overzicht bieden wij de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Standdaarbuiten.

WoonobjectOppervlaktePrijsindicatie
Etagewoning82 m2290 – €305
Rijtjeshuis100 m2€340 – €370
Hoekwoning128 m2€425 – €445
2-onder-1 kap160 m2€475 – €505
Villa196 m2€510 – €535
Lijst met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport mei 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Bekijk betrouwbare bouwkundigen in jouw woonplaats

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Onderwerpen waar je op moet letten wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de prijzen, de levertijd, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In het volgende schema tref je contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Standdaarbuiten die potentieel hun service kunnen verlenen bij een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Kruisland, Stampersgat, Oud Gastel, Bosschenhoofd en Hoeven.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-standdaarbuiten-4758

Waarom moet ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Als je een woning gaat kopen kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Middels een aankoopkeuring in Standdaarbuiten checkt een neutrale specialist het woonhuis. Slim, zo krijg je goed inzicht in wat de status van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

verkoopkeuring voor een woonobject

Met een verkoopkeuring bedoelen we een onafhankelijke keuring van een bestaande woning dat je in de verkoop wil doen. Op die manier bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de actuele staat waarin de woning verkeert. Jij komt hiermee serieus over en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt ben je wettelijk verplicht om de aspirant koper goed te informeren aangaande de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. A.d.h.v. een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundige gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en past zijn vaardigheden toe rondom de bouwprocedures en geldende normen. De bouwspecialist is objectief en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • De prijzen liggen tussen de €105 en €215.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. Daarbij geeft het inzicht in de te verwachten kosten om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant komt doorgaans ter sprake zodra jij interesse hebt in een woning. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben achterstallig onderhoud. Door gebruik te maken van de woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Meestal wordt de keuring gedaan zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Ook worden de uitslagen van de keuring in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Het is aan te raden dit te doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Standdaarbuiten). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Met het rapport in je broekzak kan je dan een lager bod uitbrengen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Houd er rekening mee dat je wel kosten maakt voor het rapport, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede schouw van de woning zonder verslaglegging. Gezamenlijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Moerdijk wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen gerelateerd aan de onderhoudssituatie van het huis. Eventuele acute situaties worden meteen aangestipt. De expert biedt ook een kostenoverzicht aangaande noodzakelijk herstelwerk. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is dat het stukken goedkoper is en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie