Bouwkundige keuring Noordhoek

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in Noordhoek uitvoeren is een verstandige keuze. Middels deze inspectie krijg je een helder beeld van de huidige staat van het huis en krijg je duidelijkheid over de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Daarmee heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op deze website bekijk je aanvullende info over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de tarieven en verschaffen we de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Noordhoek.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring van een woonobject.
 • Je bouwkundig inspecteur in Noordhoek controleert het huis grondig op vele punten.
 • Deze persoon kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals bijvoorbeeld de puien en kozijnen en en de CV-ketel en/of HR-ketel.
 • Het bouwkundig rapport omvat alle bevindingen van de deskundige met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de toestand van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €300 en €450.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Noordhoek regelen

Heel snel meer info over de algehele staat van jouw eigen woning of van een andere woning die je op het oog hebt? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het is een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Middels deze keuring weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Er wordt gekeken naar o.a. de algehele kavel en de technische staat van de CV-installatie. Dan kom je er ook achter welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om de woning te herstellen en te verbeteren. Eveneens krijg je een idee van het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Jij beslist zelf welk bedrijf het woonobject gaat inspecteren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwadviseur, architectenbureau, een bouwbedrijf of taxateur in Noordhoek.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in juni 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Ga dan voor een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij de bezichtiging van het woonhuis geeft de bouwkundig expert een mondelinge toelichting over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of wil je het energielabel weten? Plan dan ook meteen een taxatierapport of een energielabel aanvraag. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op ons platform vind je ook meer toelichtingen over Kosten bouwkundige keuring.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Noordhoek

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Als eerste heb je een expert nodig die de keuring gaat uitvoeren. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Er bestaan meerdere architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in Noordhoek (en in de buurt).

 2. Het onderzoek van de woning

  Begeleid door de bouwkundige expert, de verkoper en/of wellicht een makelaar maak je een rondje door de woning. De specialist doorzoekt alles maar verplaatst geen meubels en maakt niets open. De ingenieur gebruik vaak een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Conclusies doornemen

  Na de inspectie omschrijft de bouwkundige zijn beoordeling. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Met behulp van de keuring stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. Daarin staat de conclusie van de observaties en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Daarnaast bekijk je hier een indicatie van de kosten om het woonhuis weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Nu kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de aangetoonde gebreken. Zijn de resultaten nog niet bekend? Zorg dan dat je dit opneemt in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De gemiddelde kosten van een bouwrapport variëren tussen de €270 en €410. De totale prijs wordt vastgesteld op basis van allerlei factoren. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) hebben de meeste invloed. Ook de plek van de woning is van invloed op de prijs door de te verwachten reiskosten. Bovendien zit er ook weer veel prijsverschil tussen de landelijke en regionale bureaus. Kijk altijd goed naar wachttijd, hoe uitgebreid de rapportage is en naar reviews van andere klanten. Dit zie je uiteindelijk ook terug in het kostenplaatje. In de onderstaande tabel bekijk je de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Noordhoek.

Soort huisAantal m2Prijsberekening
Studio84 m2290 – €310
Rijtjeshuis105 m2€345 – €375
Hoekhuis142 m2€400 – €435
Geschakelde woning151 m2€465 – €490
Vrijstaand177 m2€505 – €545
Tabel met de actuele kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk en vergelijk goede bouwkundigen in de regio

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Onderdelen die je zeker moet meewegen bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de tarieven, de oplevertermijn, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In de tabel hieronder bekijk je adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Noordhoek die wellicht hulp kunnen bieden bij een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of zoek naar adviesbureaus in Standdaarbuiten, Kruisland, Stampersgat, Oud Gastel en Bosschenhoofd.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-noordhoek-4759

Wat is een aankoopkeuring?

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Met behulp van een aankoopkeuring in Noordhoek bekijkt een objectieve bouwkundig ingenieur het woonobject. Niet zo gek, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de staat van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Dankzij een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Hoe laat ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Een verkoopkeuring houdt in: een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een pand dat je te koop wilt aanbieden. Zo geef je de aspirant koper informatie over de staat van jouw huis. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt heb je de plicht om de kopende partij goed in te lichten overde actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Aan de hand van een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. Een bouwkundige bekijkt alle opleverpunten en kan je alles vertellen over de bouwprocedures en geldende normen. De bouwkundige staat aan jouw kant en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • Prijzen variëren tussen de €100 en €190.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. Je krijgt nadere toelichting over de benodigde kosten om de woning in goede staat te brengen.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
De bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant laat je meestal uitvoeren zodra jij een ander huis gaat aanschaffen. Doorgaans vertonen de oudere huizen diverse problemen. D.m.v. een woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Daarbij worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Het is aan te raden dit te doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Noordhoek). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Geholpen door het rapport is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat je ook goed kunt onderbouwen. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Minpunt is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige bouwtechnische schouw zonder rapport. Tegelijk met de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Moerdijk wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door gerelateerd aan de onderhoudssituatie van het huis. Mogelijke zorgelijke constateringen komen meteen aan het licht. De ingenieur biedt ook een kostenoverzicht om de onderhoudspunten te verbeteren. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de lage prijs en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie