Bouwkundige keuring s-Heerenbroek

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een (oudere) woning kopen? Een bouwkundige keuring in s-Heerenbroek laten uitvoeren is een verstandige keuze. Middels deze inspectie wordt je een duidelijk beeld verschaft over de bouwkundige staat van de woning en ontvang je een inschatting van de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Zo heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op dit informatieplatform bieden wij praktische info over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de financiële aspecten en verschaffen we de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in s-Heerenbroek.

 • Een bouwkundige keuring is een uitgebreide technische inspectie van de woning.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in s-Heerenbroek onderzoek het huis op een objectieve en deskundige manier.
 • Hij of zij kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals bijv. de vloeren en en de CV-ketel en/of HR-ketel.
 • Het bouwkundig rapport omvat alle bevindingen van de deskundige met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Door deze inspectie krijg je inzicht in de de huidige staat van de woning die je op het oog hebt.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €295 en €425.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in s-Heerenbroek regelen

Heb je belang bij een onderzoek laten doen naar de algehele staat van jouw appartement of van een andere woning die je op het oog hebt? Bekijk dan de optie voor een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Door deze analyse kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. Er wordt gekeken naar o.a. de fundering en of er sprake is van vocht in de woning. Ook wordt het overzichtelijk welke extra kosten er gemaakt gaan worden om verbeteringen aan de woning aan te brengen. In aanvulling daarop krijg je meer helderheid over het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Jij beslist zelf welk bedrijf de inspectie gaat uitvoeren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Ondernemingen als o.a. een bouwkundige, architectenbureau, een bouwonderneming of taxateur in s-Heerenbroek.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in december 2023
Wil je een woning voordelig laten controleren? Kies dan voor een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Tijdens het onderzoek van het woonobject geeft de bouwkundige gelijk mondeling zijn bevindingen door van alle bouwkundige punten. Wil je ook meteen de waarde weten? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Plan dan ook meteen een taxatierapport of een energielabel aanvraag. Hierdoor krijg je soms extra korting. Via onze vergelijker tref je ook praktische gegevens over Snelste ouwkundig rapport.

Bouwtechnische keuring nodig?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in s-Heerenbroek

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Een bouwkundige kiezen

  Ten eerste moet je een specialist hebben die de technische keuring gaat doen. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt kiezen uit allerlei architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in s-Heerenbroek en omgeving.

 2. De keuring van de woning

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de verkoper en / of de makelaar maak je een rondje door de woning. De bouwspecialist loopt alles na maar laat alles netjes op de plek staan en breekt of hakt niks open. De inspecteur beschikt doorgaans over een spiegel of vochtmeter.

 3. Resultaten doornemen

  Meteen na het woningonderzoek beschrijft de bouwkundigezijn beoordeling. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Het bouwkundig rapport

  Op basis van het woningonderzoek wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. Daarin staat een lijst met de woning inclusief foto’s en eventuele gebreken. Daarbij staat in het document een kostenindicatie om het gebouw bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Bereken de woningwaarde

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Dan kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van de aangetoonde gebreken. Wacht je nog op de uitkomsten? Dan zou je dit kunnen opnemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning schommelen tussen de €345 en €390. De totaalprijs is gebaseerd op diverse punten. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) spelen de grootste rol. Ook waar de woning gelegen is is van invloed op de prijs (met het oog op reiskosten). Ook zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de landelijke en regionale bureaus. Zaken waar je op moet letten zijn de oplevertermijn, de volledigheid van het rapport en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit heeft allemaal invloed op het kostenplaatje. In het onderstaand overzicht bekijk je de huidige kosten van een bouwkundig rapport in s-Heerenbroek.

Type woningWoonoppervlakPrijsberekening
Appartementje97 m2295 – €310
Rijtjeshuis110 m2€355 – €390
Hoekhuis140 m2€410 – €435
Twee onder één kap162 m2€450 – €500
Landhuis179 m2€515 – €545
Overzichtmet kosten van een bouwkundig rapport december 2023.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Vergelijk tarieven van goede bouwkundigen in de regio

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Zoek je een inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Dingen die belangrijk zijn bij het kiezen van een inspecteur: een inschatting van de kosten, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In de figuur hieronder bieden wij contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in s-Heerenbroek die je wellicht van dienst kunnen zijn bij het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of zoek adviesbureaus in IJsselmuiden, Wilsum, Biddinghuizen, Swifterbant en Marle.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-s-heerenbroek-8275

Kiezen voor een aankoopkeuring

Wanneer je een woning op het oog hebt kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. A.d.h.v. een aankoopkeuring in s-Heerenbroek bekijkt een neutrale ingenieur de potentiële woning. Een aanrader, zo ontvang je betrouwbare details over wat de status van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Via een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het woonobject.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Informatie over verkoopkeuring

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een onafhankelijke keuring van een woonobject die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Op deze manier bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de staat van de woning. Je bent 100% transparant en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als verkopende partij is het verplicht om de aspirant koper goed te informeren aangaande de staat van het huis.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Aan de hand van een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundige check alle opleverpunten en is op de hoogte van regels en richtlijnen in de bouw. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • De tarieven schatten we in tussen €110 en €190.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat is een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. De bouwspecialist calculeert tevens de minimale investeringen om de woning toekomstbestendig te maken.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Overijssel komt in beeld op het moment dat je een ander huis gaat aanschaffen. Vooral bij oudere woningen heb je kans op diverse problemen. Door middel van deze woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. In veel gevallen worden de uitslagen van de keuring in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Wij adviseren om dit te doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in s-Heerenbroek). Mankeert er het nodige aan de woning? Op basis van de resultaten kan je een marktconform bod uitbrengen, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Het nadeel is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
Een meeloopkeuring betekent een woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Tegelijk met de bouwkundig specialist uit de gemeente Kampen wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen m.b.t. de staat van het huis. Potentiële acute situaties worden direct aangegeven. Deze inspecteur biedt ook een kostenoverzicht om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is het gunstige tarief en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie