Bouwkundige keuring Wijnjewoude

Direct bouwkeuring aanvragen

Plannen om een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Wijnjewoude laten doen is dan vaak geen gek idee. Middels deze inspectie wordt je een duidelijk beeld verschaft over de technische kwaliteit van de woning en inzage in de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Op die manier heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op ons woonplatform bekijk je actuele info over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de tarieven en vind je en tabel met bouwkundig adviseurs in Wijnjewoude.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring van een woonobject.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Wijnjewoude onderzoek het huis op een groot aantal onderdelen.
 • Er wordt gekeken naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals onder andere de vloeren en en de toepassingen van isolatie.
 • In het bouwkundig rapport tref je de informatie en conclusies van de inspecteur incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Met deze documenten zal je veel inzicht krijgen van de de staat van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €315 en €405.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Wijnjewoude afspreken

Op korte termijn een analyse van de huidige staat van jouw eigen woning of van een huis dat je misschien wilt kopen? Bekijk dan de optie voor een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een uitgebreide inspectie van een woning. Na deze keuring weet je wat de eventuele gebreken zijn. Denk aan de gevel en en of er sprake is van lekkages. Dan achterhaal je welke investeringen nodig zijn om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Eveneens krijg je meer inzicht in het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Er is een vrije keuze voor een deskundige die deze keuringen kan uitvoeren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Bedrijven zoals een bouwkundig ingenieur, architectenbureau, een aannemingsbedrijf of taxateur in Wijnjewoude.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in juli 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Probeer dan een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij het doorlopen van het appartement geeft de bouwkundig inspecteur direct live mondeling uitleg van de bouwkundige onderdelen. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Plan dan ook meteen een erkende taxatie en/of een energielabel onderzoek. Je kunt zo veel geld besparen. Op Bouwkeuringexpert.nl lees je ook handige gegevens over Bouwkundig rapport.

Bouwkundige keuring regelen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Wijnjewoude

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Als eerste moet je contact zoeken met een deskundige die de keuring gaat uitvoeren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je kunt terecht bij meerdere architectenbureaus, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Wijnjewoude (regio).

 2. De technische keuring

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en/of de aan- of verkoopmakelaar wordt de hele woning bekeken. De bouwspecialist checkt alles maar verplaatst niets en breekt of hakt niks open. De specialist kan gebruik maken van een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Bespreken van de resultaten

  Direct na de keuring vertelt de bouwkundige zijn beoordeling. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Middels het woningonderzoek stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. In deze documentatie tref je een samenvatting van de waarnemingen en eventuele onderhoudspunten. Bijgevoegd staat in het document een indicatie van de kosten om het gebouw in orde te maken.

 5. Woningwaarde bepalen

  Is de uitkomst positief? Dan kan je een openingsbod uitbrengen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de eventuele herstelkosten. Wacht je nog op de uitkomsten? Zorg dan dat je dit opneemt in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De gemiddelde kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €290 en €395. Het prijskaartje is gebaseerd op meerdere punten. De oppervlakte en de inhoud van de woning vormen voornamelijk de prijs. Ook de woonplaats is van invloed op de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Bovendien zit er veel verschil tussen de verschillende aanbieders. Bekijk vooral goed de levertijd, de instrumenten die de expert gebruikt en naar ervaringen van anderen. Dit speelt mee in het totale tarief. In de bijgaande tabel vergelijk je de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Wijnjewoude.

Type huis GrootteGemiddelde tarief
Flatwoning89 m2285 – €325
Rijtjeshuis112 m2€340 – €375
Hoekhuis136 m2€425 – €445
Geschakelde woning164 m2€450 – €490
Herenhuis192 m2€505 – €560
Lijst met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Vraag prijzen op bij professionele bouwkundigen in de omgeving

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Heb je een inspectiebureau nodig voor advies over een technische keuring? Zaken die van belang zijn bij het kiezen van een inspecteur: de prijsverwachting, levertijd van het rapport, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In de tabel hieronder verstrekken we adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Wijnjewoude die wellicht beschikbaar zijn voor een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Boelenslaan, Surhuisterveen, Houtigehage, Drachtstercompagnie en Rottevalle.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-wijnjewoude-9241

Aankoopkeuring voor een woning

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Wijnjewoude controleert een objectieve partij het woonhuis. Niet onverstandig, want zo weet je precies wat de onderhoudsstatus van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Middels een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over de woning die je misschien wilt kopen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Waarom een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring beslaat een professionele en erkende analyse een huis die binnenkort op de markt komt. Hiermee bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de staat van jouw huis. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt is het wettelijk je plicht de nieuwe eigenaar op de hoogte te brengen van onderhoudstoestand van de woning.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Wat is precies een opleveringskeuring?

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? A.d.h.v. een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. Het bouwkundig adviesbureau loopt de hele woning door (opleverpunten) en kan je alles vertellen over de regels en normen in de bouw. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • Tarieven variëren tussen de €110 en €220.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek is een onderzoek naar de algehele staat van een woning. De reden van deze bouwtechnische keuring is om te kijken wat de staat van een woning is. Het rapport beschrijft de minimale investeringen om de woning in goede staat te brengen.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Friesland komt doorgaans ter sprake zodra jij mogelijk een woning wilt kopen. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op meerder onderhoudsproblemen. Door gebruik te maken van de woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Meestal wordt de keuring gedaan op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Vaak worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Dit wordt doorgaans gedaan alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Wijnjewoude). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Op basis van het rapport zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, wat je ook goed kunt beargumenteren. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Het nadeel is dat het rapport tijd en geld kost, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring is een simpelere technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Begeleid door de bouwkundig expert uit de gemeente Opsterland doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling met betrekking tot de bouwkundige staat van de woning. Eventuele noodzakelijke onderhoudspunten worden meteen aangestipt. De ingenieur kent ongeveer de kosten om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Pluspunt van de mondelinge keuring is de lage kosten en de snelheid.

Plaats een reactie