Bouwkundige keuring Rotsterhaule

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in Rotsterhaule inplannen is zeker iets om te overwegen. Met behulp van de inspecteur krijg je een idee van de bouwkundige staat van het huis en ontvang je een inschatting van de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Door deze inzichten kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Op onze bouwkeuring-vergelijker bieden wij nuttige informatie over de verschillende keuringen die er zijn, de onkosten en tref je een schema met bouwkundig adviseurs in Rotsterhaule.

 • Een bouwkundige keuring is een inspectie van de bouwkundige onderdelen van een huis.
 • Je bouwkundig inspecteur in Rotsterhaule checkt het huis grondig op vele punten.
 • De ingenieur kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals bijv. de fundering en de technische staat van de CV-installatie.
 • Het bouwkundig rapport bevat alle documentatie en analyses inclusief een kostenplaatje.
 • Aan de hand van dit rapport zijn er voor jou geen verrassingen meer omtrent de huidige staat van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €310 en €440.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Rotsterhaule plannen

Heel snel inzicht in de staat (en gebreken) van jouw appartement of van een potentiële woning om aan te kopen? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Na deze keuring weet je precies welke gebreken de woning heeft. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de puien en kozijnen en en de onderhoudsstaat van de keuken. Ook weet je welke investeringen nodig zijn om de geconstateerde issues op te pakken. Voorts krijg je meer zekerheid over onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf de woning komt inspecteren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Je kunt terecht bij een bouwkundige, architectenbureau, een bouwbedrijf of taxateur in Rotsterhaule.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in december 2023
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Bekijk de mogelijkheden van een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij het doornemen van de woning geeft de bouwkundig expert gelijk mondeling zijn bevindingen door van alle bouwkundige aspecten. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Plan dan ook meteen een erkende taxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit bespaart veel geld. Op ons platform lees je ook aanvullende informatie over Goekope bouwkundig rapport.

Bouwkundig rapport opvragen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Rotsterhaule

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Allereerst moet je contact zoeken met een specialist die het huis gaat inspecteren. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je kunt een aanvraag indienen bij meerdere architecten, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Rotsterhaule (en de nabije regio).

 2. Woninginspectie

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de huidige eigenaar en/of wellicht een makelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwspecialist bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst niets en maakt niets open. De specialist heeft hiervoor o.a. een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Conclusies doorspreken

  In aansluiting op de wooninspectie beschrijft de bouwkundigezijn bevindingen. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Op basis van de wooninspectie krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In dit rapport is een beoordeling te vinden met de waarnemingen en achterstallige onderhoudspunten. Bijgevoegd vind je hier een schatting van de onkosten om de woonruimte in orde te maken.

 5. Een bod uitbrengen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Dan kan je een onderbouwd bod uitbrengen. In het achterhoofd heb je dan de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Wacht je nog op de uitkomsten? Dan zou je dit kunnen opnemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport in 2023 liggen tussen de €335 en €425. Het prijskaartje hangt af van een aantal factoren. De oppervlakte en de inhoud van de woning vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de plek van de woning heeft zijn weerslag op de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Daarbij zitten er forse prijsverschillen tussen de verschillende adviesbureaus. Let vooral op levertijd van het rapport, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit kent zijn weerslag in de totaalprijs. In het onderstaand overzicht verstrekken we de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Rotsterhaule.

Type huis WoonoppervlakGemiddelde tarief
Flatwoning93 m2285 – €330
Tussenwoning108 m2€350 – €380
Kopwoning139 m2€425 – €450
Geschakelde woning166 m2€475 – €495
Vrijstaand187 m2€520 – €545
Overzichtmet kosten van een bouwkundig rapport december 2023.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Bekijk professionele bouwkundigen werkzaam in de regio

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Zaken die belangrijk zijn wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de kostprijs, de oplevertermijn, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In de tabel hieronder overhandigen we adressen van bouwkundig adviesbureaus in Rotsterhaule die je mogelijk kunnen helpen met een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Rotstergaast, Rottum, Luinjeberd, Tjalleberd en Gersloot.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-rotsterhaule-8463

Regel online een aankoopkeuring

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Met een aankoopkeuring in Rotsterhaule analyseert een neutrale expert het woonhuis. Niet zo gek, zo krijg je goed inzicht in wat de conditie van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Dankzij een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

verkoopkeuring voor een woning

Een verkoopkeuring beslaat een onafhankelijke keuring van een woonobject dat je in de verkoop wil doen. Daarmee bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de staat van de woning. Jij komt hiermee serieus over en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als woningbezitter ben je wettelijk verplicht om de aspirant koper op de hoogte te brengen van de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Via een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. Een bouwkundige gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en weet veel van het bouwbesluit. De bouwspecialist is objectief en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • De prijzen liggen tussen de €99 en €230.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Een bouwkundig onderzoek is een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. Het rapport beschrijft de kosten die nodig zijn om de woning in goede staat te brengen.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
De bouwtechnische keuring in de provincie Friesland komt doorgaans ter sprake zodra jij actief bent op de woningmarkt. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op meerder onderhoudsproblemen. Door gebruik te maken van de woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. In de regel wordt het onderzoek gedaan als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Evenzeer worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Het is aan te raden dit te doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Rotsterhaule). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Door middel van dit rapport kan je dan een lager bod uitbrengen, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Het nadeel is dat dit rapport het een en andere kost, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
Een meeloopkeuring betekent een schouw van de woning zonder verslaglegging. Begeleid door de bouwkundig inspecteur uit de gemeente De Fryske Marren doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling over onderhoudstoestand van de woning. Mogelijke belangrijke herstelpunten worden direct benoemd. De bouwkundige kent ongeveer de kosten om de onderhoudspunten te verbeteren. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de relatief lage prijs en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie