Bouwkundige keuring Uitwijk

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Uitwijk laten uitvoeren is dan zeer verstandig. Middels deze inspectie krijg je inzicht in de staat en waarde van de woning en inzage in de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Zo sta je sterker in de onderhandelingen. Via bouwkeuringexpert.nl kan je aan de slag met praktische informatie over hoe je een keuring aanvraagt, een prijsvergelijking en bekijk je de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Uitwijk.

 • Een bouwkundige keuring is een nauwkeurige en onafhankelijke keuring van de woning.
 • Een bouwkundig inspecteur in Uitwijk benadert de woning op een groot aantal onderdelen.
 • De expert kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals bijv. het dak, pannen, dakbeschot en en de staat van eventuele schuren en garages.
 • In het bouwkundig rapport lees je alle documentatie en analyses met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Door deze inspectie krijg je een idee van de de staat van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €290 en €405.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Uitwijk laten uitvoeren

Heb je belang bij een onderzoek laten doen naar de huidige staat van een woonhuis of van een huis dat je misschien wilt kopen? Overweeg dan een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Dankzij deze analyse weet je precies welke gebreken de woning heeft. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de ventilatie en en de onderhoudsstaat van de keuken. Hiermee kom je er ook achter welke kosten er gemaakt moeten worden om de woning te herstellen en te verbeteren. Eveneens krijg je een idee van het onderhoud voor de lange termijn. Jij beslist zelf welk bedrijf de keuring uitvoert. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Onder andere een bouwkundig specialist, architectenbureau, een aannemingsbedrijf of taxateur in Uitwijk.

Besparen op een bouwkeuring in mei 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Kies dan voor een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij het doorlopen van het woonobject geeft de bouwkundig ingenieur snelle en concrete adviezen van alle bouwkundige punten. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Regel ook direct een erkende taxatie of een energielabel aanvraag. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op deze website bekijk je ook nuttige toelichtingen over Bouwkundig rapport spoed.

Bouwkundig advies inwinnen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Uitwijk

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige kiezen

  Om te beginnen neem je contact op met een deskundige die de woning gaat opnemen. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Er zijn verschillende architecten, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Uitwijk (en de nabije regio).

 2. Woninginspectie

  Samen met de bouwkundig expert, de (huidige) eigenaar en/of eventueel de makelaar loop je hele woning door. De bouwspecialist doorzoekt alles maar verplaatst geen meubels en schroeft niets open. De inspecteur gebruikt o.a. een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Conclusies doorspreken

  Na afloop van de huisbeoordeling komt de bouwkundige over de brug met wat hij heeft gezien. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Met de gegevens van het onderzoek komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. Hierin tref je een samenvatting van de waarnemingen en eventuele onderhoudspunten. Ook vind je hier een tariefoverzicht om het verblijf weer in goede staat te krijgen.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Dan kun je met zekerheid een openingsbod doen. Je kunt je bod verder toelichten met de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Laat dit dan opnemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De prijzen van een bouwrapport liggen tussen de €270 en €370. De prijs is afhankelijk van verschillendevariabelen. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 spelen de grootste rol. Ook de plek van de woning beïnvloedt de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Bovendien komen we verschillen tegen tussen de verschillende adviesbureaus. Zaken waar je op moet letten zijn de oplevertermijn, de volledigheid van het rapport en naar reviews van andere klanten. Dit kent zijn weerslag in het kostenplaatje. In het schema hieronder delen we de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Uitwijk.

WoonobjectOppervlakteGemiddelde tarief
Studio79 m2€295 – €305
Tussenwoning103 m2€345 – €365
Kopwoning149 m2€410 – €435
Geschakelde woning174 m2€465 – €490
Villa200 m2€505 – €550
Lijst met kosten van een bouwkundig rapport mei 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk tarieven van erkende bouwkundigen actief in jouw regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Zaken die belangrijk zijn bij het kiezen van een inspecteur: de tarieven, wachttijd, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In het volgende schema faciliteren we gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Uitwijk die potentieel hun service kunnen verlenen bij het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of zoek naar adviesbureaus in Waardhuizen, Almkerk, Woudrichem, Rijswijk en Giessen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-uitwijk-4288

Aankoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Met een aankoopkeuring in Uitwijk analyseert een onafhankelijk bouwkundig ingenieur de potentiële woning. Verstandig, zo krijg je goed inzicht in wat de huidige staat van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het nieuw aan te kopen huis.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

verkoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Een verkoopkeuring betekent: een uitgebreide check van een pand dat jij wil verhuren. Op basis daarvan geef je de aspirant koper informatie over de gebreken van de woning. Jij komt hiermee serieus over en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als woningverkoper heb je de taak om de koper goed in te lichten overde bouwkundige staat van de woning.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Door te kiezen voor een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. Een bouwkundige loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en zal zijn kennis delen over de bouwprocedures en geldende normen. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • Prijzen variëren tussen de €110 en €210.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek is een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. Je krijgt nadere toelichting over de kosten die gemaakt moeten worden om het woonobject in goede staat te brengen.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant wordt uitgevoerd in situaties wanneer je een woning op het oog hebt. Doorgaans vertonen de oudere huizen verschillende gebreken. Dankzij zo’n woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. In de regel wordt het onderzoek gedaan voordat het openingsbod wordt gedaan. Daarbij worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Je kunt dit het beste laten doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Uitwijk). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Op basis van het rapport kan je dan een lager bod uitbrengen, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Waar je op moet letten is dat het rapport tijd en geld kost, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
De meeloopkeuring is een simpelere technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Begeleid door de bouwkundig adviseur uit de gemeente Altena bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen over de staat van de woning. Mogelijke noodzakelijke onderhoudspunten worden meteen aangestipt. Deze inspecteur weet vaak ook de kosten aangaande noodzakelijk herstelwerk. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de lage kosten en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie