Bouwkundige keuring Geldermalsen

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Geldermalsen uitvoeren is dan vaak geen gek idee. Daarmee krijg je op hoofdlijnen een beeld van de staat van een woning, achterstallig onderhoud en krijg je duidelijkheid over de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Op die manier kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Op www.bouwkeuringexpert.nl kan je aan de slag met nuttige info over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de financiële aspecten en doorzoek je een schema met bouwkundig adviseurs in Geldermalsen.

 • Een bouwkundige keuring is een nauwkeurige en onafhankelijke keuring van de woning.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Geldermalsen controleert de woning grondig op vele punten.
 • De ingenieur kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals de staat van de fundering en en hoe het met de isolatie gesteld is.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alles wat je moet weten over de staat van de woning inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Op basis van deze analyse krijg je een concreet beeld van de de status van de woning die je wilt kopen.
 • Bij een hypotheek met NHG kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €280 en €375.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Geldermalsen plannen

Wil jij meteen inzicht in de technische kwaliteit jouw eigen woning of van een huis dat je misschien wilt kopen? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Aan de hand van deze keuring heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de ventilatie en en de staat van eventuele schuren en garages. Dan achterhaal je welke kosten er bij komen kijken om verbeteringen aan de woning aan te brengen. In aanvulling daarop krijg je een idee van de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf de woning komt inspecteren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Denk aan een bouwkundig ingenieur, een architect, een bouwpartij of taxateur in Geldermalsen.

Besparen op een bouwkeuring in juli 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Probeer dan de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Ten tijde van de controle van het woonobject geeft de bouwkundig expert gelijk mondeling zijn bevindingen door aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Regel ook direct een woningtaxatie en/of een energielabel onderzoek. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op Bouwkeuringexpert.nl kan je ook veel informatie vinden over Veelgestelde vragen.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Geldermalsen

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Allereerst moet je een deskundige zoeken die de technische keuring gaat doen. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt terecht bij verschillende architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Geldermalsen (regio).

 2. Woninginspectie

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de huidige eigenaar & wellicht een makelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De inspecteur doorzoekt alles maar laat alles op z’n plek staan en hakt niks open. De inspecteur neemt altijd spullen mee zoals een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Resultaten doorspreken

  In aansluiting op de keuring deelt de bouwkundige zijn bevindingen. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Met de gegevens van de wooninspectie komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. Hierin is een beoordeling te vinden met de woning inclusief foto’s en eventuele onderhoudspunten. Ook vind je hier een overzicht met de kosten om het gebouw weer in goede staat te krijgen.

 5. Woningwaarde bepalen

  Is het rapport positief over de woning? Op basis van de resultaten kun je met zekerheid een openingsbod doen. Je kunt je bod verder toelichten met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Zijn de resultaten nog niet bekend? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning variëren tussen de €335 en €490. Het kostenplaatje hangt af van verschillende factoren. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de locatie van de woning is van invloed op de prijs vanwege de reiskosten. Tevens zitten er forse prijsverschillen tussen de grote en kleine spelers. Kijk goed naar de oplevertermijn, de deskundigheid en ervaring van de expert en naar ervaringen van anderen. Dit heeft allemaal invloed op het totale tarief. In het bijgesloten overzicht delen we de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Geldermalsen.

Soort huisNetto woonoppervlakteGeschatte prijzen
Appartement89 m2285 – €325
Rijwoning101 m2€340 – €365
Kopwoning126 m2€410 – €445
Twee onder één kap158 m2€460 – €480
Herenhuis198 m2€525 – €540
Lijst met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Vergelijk tarieven van erkende bouwkundigen actief in jouw regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Factoren die je moet afwegen wanneer je een inspecteur kiest: de kosten, de snelheid, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In de lijst hierna tref je gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Geldermalsen die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Est, Opijnen, Neerijnen, Waardenburg en Tuil.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-geldermalsen-4191

Plan direct online een aankoopkeuring in

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Aan de hand van een aankoopkeuring in Geldermalsen analyseert een neutrale ingenieur de potentiële woning. Niet onverstandig, zo krijg je inhoudelijke info over wat de onderhoudsstatus van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Met behulp van een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

verkoopkeuring voor een woonobject

Een verkoopkeuring betekent: een uitgebreide en deskundige keuring van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat je wilt verkopen. Hiermee geef je de aspirant koper informatie over de gebreken van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je wekt daarmee vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als verkopende partij is het verplicht om kopers op de hoogte te brengen van de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Informatie over de opleveringskeuring

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Dankzij een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundige bekijkt alle opleverpunten en kent de regels en normen in de bouw. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • De prijzen liggen tussen de €120 en €235.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een volledige inspectie van een huis met rapportage. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van de woning in te schatten. Daarbij geeft het inzicht in een prijsindicatie van de onderhoudskosten om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland komt in beeld als je een nieuwe woning gaat kopen. Vooral bij oudere woningen heb je kans op verborgen gebreken. Met deze woningkeuring weet je wat je koopt. Meestal wordt de keuring gedaan voordat het openingsbod wordt gedaan. Evenzeer worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Dit wordt doorgaans gedaan voor je een bod doet (via een makelaar in Geldermalsen). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Door middel van dit rapport kan je een realistisch bod doen, wat je ook goed kunt onderbouwen. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Het jammere is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Wat is een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring betekent een woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Gezamenlijk met de bouwkundig expert uit de gemeente West Betuwe wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door gerelateerd aan de staat van het huis. Eventuele gebreken komen meteen aan het licht. De bouwkundige weet vaak ook de kosten om de onderhoudspunten te verbeteren. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de aantrekkelijke prijs en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie