Bouwkundige keuring Boelenslaan

Direct bouwkeuring aanvragen

Plannen om een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Boelenslaan uitvoeren is een verstandige keuze. Op die manier krijg je een beeld van de de gebreken van een woning en kom je achter de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Met die kennis sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op ons woonplatform tref je actuele info over hoe je een keuring aanvraagt, de investeringen en bieden we een schema met bouwkundig adviseurs in Boelenslaan.

 • Een bouwkundige keuring is een inspectie van de bouwkundige onderdelen van een huis.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Boelenslaan benadert het huis grondig op vele punten.
 • De expert kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals bijvoorbeeld de kruipruimte en of er sprake is van vocht in de woning.
 • In het bouwkundig rapport vind je per onderdeel een uitgebreide documentatie incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Op die manier krijg je een beeld van de de toestand van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €285 en €390.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Boelenslaan regelen

Behoefte aan een onderzoek laten doen naar de technische kwaliteit jouw eigen woning of van een woning die te koop staat? Kies dan voor een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Met deze keuring kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de sanitaire voorzieningen en en of er asbest aanwezig is. Ook kom je er ook achter welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om mogelijke gebreken op te lossen. Voorts krijg je een beeld van de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf langskomt om deze keuring te doen. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Je kunt denken aan een bouwadviseur, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Boelenslaan.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in juni 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Kies dan voor een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij het doornemen van het gebouw geeft de bouwkundig expert een mondelinge toelichting over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Combineer het dan met een actuele taxatie en/of energielabel check. Je kunt zo veel geld besparen. Via onze vergelijker lees je ook aanvullende informatie over Kosten bouwkundige keuring.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Boelenslaan

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Allereerst moet je een expert zoeken die de technische keuring gaat doen. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je hebt de keuze uit allerlei architecten, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Boelenslaan (regio).

 2. Het onderzoek van de woning

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de huidige eigenaar en / of makelaar van de verkopende partij wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwspecialist bekijkt alle bouwkundige aspecten maar laat alles op z’n plek staan en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. De ingenieur gebruik vaak een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Doorspreken resultaten

  Na afronding van de keuring meldt de bouwkundige zijn bevindingen. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Aan de hand van de huisbeoordeling wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. In dit stuk is een beoordeling te vinden met de bouwkundige staat van de woning en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Daarbij bekijk je hier een lijst met kosten die nodig zijn om de woning bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Op basis van de resultaten kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met de aangetoonde gebreken. Wacht je nog op de uitkomsten? Dan zou je dit kunnen opnemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De gemiddelde kosten van een bouwrapport variëren rond de €320 en €370. Het prijskaartje bestaat uit diverse punten. De oppervlakte en de inhoud van de woning hebben de meeste invloed. Ook waar de woning gelegen is is van invloed op de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Eveneens zit er veel verschil tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Let vooral op levertijd van het rapport, de volledigheid van het rapport en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit kent zijn weerslag in het kostenplaatje. In de vergelijker hieronder beschrijven we de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Boelenslaan.

Soort huisGrootteGemiddelde tarief
Appartement89 m2280 – €315
Tussenwoning101 m2€340 – €380
Kopwoning150 m2€405 – €450
Geschakelde woning157 m2€460 – €485
Landhuis192 m2€510 – €545
Tabel met de tarieven van een bouwkundig rapport juni 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Vraag prijzen op bij geschikte bouwkundigen in de omgeving

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Dingen die je zeker moet meewegen bij het kiezen van een inspecteur: de prijzen, levertijd van het rapport, en welke instrumenten worden er gebruikt. In het volgende schema verstrekken we adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Boelenslaan die wellicht hulp kunnen bieden bij een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Surhuisterveen, Houtigehage, Drachtstercompagnie, Rottevalle en De Tike.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-boelenslaan-9233

Is een aankoopkeuring noodzakelijk?

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Boelenslaan bekijkt een objectieve deskundige het verblijf. Verstandig, zo ontvang je betrouwbare details over wat de conditie van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het woonobject.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Voordelen van een verkoopkeuring

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een objectieve beoordeling van een huis dat je in de verkoop wil doen. Op basis daarvan bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de bouwkundige staat van de woning. Jij komt hiermee serieus over en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als woningverkoper heb je de plicht om de potentiële koper gedegen te informeren inzake de onderhoudssituatie van het huis.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Informatie over de opleveringskeuring

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? A.d.h.v. een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundig expert gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en kan je alles vertellen over de bouwprocedures en geldende normen. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • De kosten liggen tussen de €115 en €195.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van een woning in kaart te brengen. De deskundige geeft ook een indicatie van de noodzakelijke investeringen om onderhoud en reparaties uit te voeren.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
De bouwtechnische keuring in de provincie Friesland wordt uitgevoerd als je actief bent op de woningmarkt. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op onderhoud problematiek. D.m.v. een woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Steeds vaker worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Dit wordt doorgaans gedaan alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Boelenslaan). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Door middel van dit rapport zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Aandachtspunt is dat dit rapport het een en andere kost, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
De meeloopkeuring is een simpelere schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Tegelijk met de bouwkundige uit de gemeente Achtkarspelen wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling over de bouwkundige staat van de woning. Eventuele gebreken komen meteen aan het licht. De bouwkundige kent ongeveer de kosten van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de lage kosten en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie