Bouwkundige keuring Streefkerk

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Streefkerk laten uitvoeren is zeker iets om te overwegen. Hiermee krijg je inzicht in de de onderhoudsstaat van de woning en inzage in de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Met die kennis sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Door gebruik te maken van deze site kan je aan de slag met uitgebreide info over de verschillende keuringen, de financiële aspecten en bekijk je de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Streefkerk.

 • Een bouwkundige keuring is een uitgebreide technische inspectie van de woning.
 • De bouwkundig inspecteur in Streefkerk benadert de woning op een groot aantal onderdelen.
 • Er wordt gekeken naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals o.a. de vloeren en en de toepassingen van isolatie.
 • In het bouwkundig rapport lees je alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven met hierbij een kostenberekening.
 • Zo heb jij meer zekerheid over de huidige staat van de woning die je op het oog hebt.
 • Bij een hypotheek met NHG is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €310 en €485.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Streefkerk uitvoeren

Wil je snel meer info over de bouwtechnische staat van een gebouw of van een huis waar je interesse in hebt? Profiteer dan van een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het betreft een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Door deze analyse weet je de probleempunten van de woning. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de plafonds en en de toepassingen van isolatie. Hiermee krijg je een indicatie van wat de financiële consequenties zijn om de diverse problemen te verbeteren. Eveneens krijg je meer zekerheid over het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die het woonobject gaat inspecteren. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Bedrijven zoals een bouwadviseur, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Streefkerk.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in juli 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Kijk dan eens naar een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij het doorlopen van het woonobject geeft de bouwkundig inspecteur gelijk mondeling zijn bevindingen door van de bouwkundige onderdelen. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Plan dan ook meteen een taxatierapport of een energielabel aanvraag. Dit bespaart veel geld. Op ons portaal lees je ook aanvullende toelichtingen over Voordeligste bouwkundig rapport.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Streefkerk

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige kiezen

  Om te starten heb je een specialist nodig die de technische keuring gaat doen. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je kunt kiezen uit verschillende architecten, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Streefkerk en omgeving.

 2. De technische keuring

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de verkoper en / of eventueel de makelaar loop je alles in het huis na. De bouwspecialist onderzoekt alles maar laat alles op z’n plek staan en breekt of hakt niks open. De specialist gebruik vaak een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Doorspreken resultaten

  Meteen na de woninganalyse beschrijft de bouwkundigezijn oordeel. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Geleid door de wooninspectie komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. In het verslag is een beoordeling te vinden met de observaties en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Bovendien vind je in het rapport een kostenindicatie om het woonhuis te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Is het rapport positief over de woning? Op basis van de resultaten kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de aangetoonde gebreken. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De huidige kosten van een bouwrapport variëren rond de €330 en €490. De totale prijs hangt af van verschillende variabelen. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 zijn de belangrijkste. Ook de regio speelt een rol door de te verwachten reiskosten. Daarbij zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de verschillende adviesbureaus. Kijk altijd goed naar levertijd van het rapport, de volledigheid van het rapport en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit heeft allemaal invloed op de uiteindelijke prijs. In het overzicht hieronder beschrijven we de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Streefkerk.

Soort huisAantal m2Geschatte kosten
Appartementje90 m2€275 – €305
Rijwoning105 m2€340 – €375
Hoekwoning139 m2€405 – €435
Geschakelde woning157 m2€455 – €490
Herenhuis178 m2€515 – €545
Tabel met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Vergelijk tarieven van erkende bouwkundigen in jouw woonplaats

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor advies over een technische keuring? Dingen die van belang zijn wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de prijsverwachting, wachttijd, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In de lijst hierna overhandigen we gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Streefkerk die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Nieuw-Lekkerland, Lekkerkerk, Ouderkerk aan den IJssel, Krimpen aan de Lek en Nieuwerkerk aan den IJssel.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-streefkerk-2959

Pluspunten van de aankoopkeuring

Als je een woning gaat kopen ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Aan de hand van een aankoopkeuring in Streefkerk onderzoekt een onpartijdige bouwkundig ingenieur de woning. Niet onverstandig, want op deze manier weet je exact wat de gesteldheid van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Een verkoopkeuring bij verkoop van je huis

Een verkoopkeuring betekent: een professionele en erkende analyse een woonobject dat je te koop wilt aanbieden. Op die manier geef je de aspirant koper informatie over de actuele staat waarin de woning verkeert. Je geeft volledige duidelijkheid en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als woningeigenaar heb je de taak om de aspirant koper van informatie te voorzien over de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Middels een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. Het bouwkundig adviesbureau gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en weet hoe het zit met de regels en normen in de bouw. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • Prijzen variëren tussen de €115 en €190.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een onafhankelijke visuele keuring van een woning. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van het huis inzichtelijk te maken. Je krijgt nadere toelichting over de benodigde kosten om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Zuid-Holland komt doorgaans ter sprake als je een nieuwe woning gaat kopen. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben meerdere probleemgebieden. D.m.v. een woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Dikwijls wordt het pas in gang gezet als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Vaak worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Ons advies: laat het doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Streefkerk). Worden er veel gebreken ontdekt? Door gebruik te maken van het rapport is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Aandachtspunt is dat je wel kosten maakt voor het rapport, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een bouwtechnische schouw zonder rapport. Gezamenlijk met de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Molenlanden bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door over de staat van het huis. Potentiële problemen worden dan direct gesignaleerd. De specialist weet vaak ook de kosten om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de voordelige prijs en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie