Bouwkundige keuring Loo Gld

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je een mooie woning op het oog? Een bouwkundige keuring in Loo Gld laten uitvoeren kan veel meerwaarde bieden. Door deze keuring krijg je inzicht in de staat van de woning en ontvang je een inschatting van de kosten om de gebreken op te lossen. Door deze inzichten kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Op www.bouwkeuringexpert.nl tref je aanvullende informatie over hoe je een keuring aanvraagt, de onkosten en verschaffen we een schema met bouwkundig adviseurs in Loo Gld.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring van een woonobject.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Loo Gld inspecteert het huis op heel veel verschillende aspecten.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals onder andere de gevel en en de staat van de CV-ketel.
 • In het bouwkundig rapport tref je alle bevindingen van de deskundige met hierbij een kostenberekening.
 • Met deze documenten krijg je meer helderheid over de staat van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €290 en €480.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Loo Gld regelen

Behoefte aan een onderzoek laten doen naar de staat (en gebreken) van je woning of van een huis dat je misschien wilt kopen? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een voordelig bouwkundig onderzoek. Het is een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Door deze analyse weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. De inspecteur bekijkt o.a. de gevel en en de toepassingen van isolatie. Ook kom je er ook achter welke kosten er direct gemaakt moeten worden om de geconstateerde issues op te pakken. In aanvulling daarop krijg je meer zekerheid over welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die de keuring uitvoert. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig expert, architectenbureau, een aannemingsbedrijf of taxateur in Loo Gld.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in juni 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Ga dan voor een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij het doornemen van het huis geeft de bouwkundige een mondelinge toelichting van de staat en gebreken. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of de energieprestaties? Regel ook direct een complete taxatie of een energielabel aanvraag. Je kunt zo veel geld besparen. Op deze website lees je ook aanvullende toelichtingen over Bouwkundige keuring rapportage.

Bouwkundig advies inwinnen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Loo Gld

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Om te starten moet je contact zoeken met een specialist die het onderzoek gaat uitvoeren. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt terecht bij meerdere architectenbureaus, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Loo Gld (regio).

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de huidige eigenaar en/of de makelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De deskundige doorzoekt alles maar verplaatst niets en maakt niets open. De ingenieur beschikt doorgaans over een spiegel of vochtmeter.

 3. Conclusies doorspreken

  Na afronding van de wooninspectie meldt de bouwkundige zijn waarnemingen. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Steunend op de wooninspectie stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. In dit rapport staat een lijst met de bouwkundige staat van de woning en achterstallige onderhoudspunten. Tevens staat in het document een tariefoverzicht om het gebouw weer in goede staat te krijgen.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Nu kan je een openingsbod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Het is mogelijk om dit op te nemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De huidige kosten van een bouwrapport schommelen tussen de €345 en €455. Het prijskaartje is afhankelijk van een aantal variabelen. De inhoud en oppervlakte van het woonobject bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de plaats waar de woning staat is van belang door de te verwachten reiskosten. Verder zit er veel verschil tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Kijk altijd goed naar levertermijn, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit zie je uiteindelijk ook terug in het kostenplaatje. In de tabel hieronder beschrijven we de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Loo Gld.

WoonobjectWoonoppervlakGemiddelde prijzen
Appartement92 m2275 – €310
Tussenwoning109 m2€340 – €385
Hoekhuis132 m2€400 – €450
Twee onder één kap169 m2€475 – €485
Villa191 m2€505 – €540
Opsomming met kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk betrouwbare bouwkundigen in jouw woonplaats

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Onderwerpen die belangrijk zijn bij het kiezen van een inspecteur: de geschatte kosten, levertijd van de rapportage, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In onderstaande tabel bekijk je de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Loo Gld die potentieel hun service kunnen verlenen bij een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Groessen, Tolkamer, Lobith, Herwen en Aerdt.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-loo-gld-6924

Is een aankoopkeuring noodzakelijk?

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. A.d.h.v. een aankoopkeuring in Loo Gld checkt een neutrale partij het woonobject. Ideaal, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de toestand van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Waarom moet ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Een verkoopkeuring beslaat een gedegen review van een woonobject die binnenkort op de markt komt. Op deze manier geef je potentiële kopers duidelijkheid over de staat van de woning. Jij komt hiermee serieus over en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als woningeigenaar heb je de taak om de nieuwe eigenaar te informeren over de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Door gebruik te maken van een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwadviseur controleert alle opleverpunten en kan je alles vertellen over bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. Hij of zij komt op voor jouw belangen en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • Kosten variëren tussen de €120 en €250.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. Het rapport beschrijft een prijsindicatie van de onderhoudskosten om het woonobject in goede staat te brengen.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
De bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland laat je meestal uitvoeren als je interesse hebt in een woning. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op achterstallig onderhoud. Door middel van deze woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart voordat het openingsbod wordt gedaan. Steeds vaker worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Ons advies: laat het doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Loo Gld). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Op basis van het rapport kan je een marktconform bod uitbrengen, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Het nadeel is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Samen met de bouwadviseur uit de gemeente Duiven wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door met betrekking tot onderhoudstoestand van de woning. Eventuele acute situaties worden direct benoemd. De specialist weet vaak ook de kosten om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de lage prijs en de snelheid.

Plaats een reactie