Bouwkundige keuring Stokkum

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Stokkum laten uitvoeren is een verstandige keuze. Daarmee krijg je een goed beeld van de staat en waarde van de woning en inzage in de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Op basis daarvan is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Via bouwkeuringexpert.nl bieden wij informatie over de verschillende keuringen die er zijn, een prijsvergelijking en verstrekken we de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Stokkum.

 • Een bouwkundige keuring is een nauwkeurige en onafhankelijke keuring van de woning.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Stokkum controleert de woning objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • Er wordt gekeken naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals bijvoorbeeld het stucwerk en en de toepassingen van isolatie.
 • In het bouwkundig rapport lees je alle documentatie en analyses incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Met deze documenten krijg je meer helderheid over de toestand van de woning waar je interesse in hebt.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €280 en €490.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Stokkum laten uitvoeren

Wil jij meteen een inspectie van de algehele staat van jouw appartement of van een huis waar je interesse in hebt? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Middels deze keuring kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de puien en kozijnen en en de toepassingen van isolatie. Ook krijg je een overzicht van welke kosten er gemaakt dienen te worden om eventuele gebreken te verhelpen. Ook krijg je meer inzicht in de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf het woonobject gaat inspecteren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Je kunt terecht bij een bouwkundig adviseur, een architect, een lokale aannemer of taxateur in Stokkum.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in december 2023
Voordelig een woonobject laten checken? Overweeg dan een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij het bekijken van het woonobject geeft de bouwkundig adviseur snelle en concrete adviezen van de staat en gebreken. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Combineer het dan met een actuele taxatie en/of energielabel check. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op deze website lees je ook aanvullende informatie over Goekope bouwkundig rapport.

Bouwkundige keuring regelen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Stokkum

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Een bouwkundige kiezen

  Allereerst heb je een deskundige nodig die de keuring gaat uitvoeren. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je hebt de keuze uit een aantal architectenbureaus, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Stokkum (en de regio).

 2. De analyse en keuring

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de verkopende partij en/of de aan- of verkoopmakelaar wordt de hele woning bekeken. De inspecteur beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst geen huisraad en breekt of hakt niks open. De inspecteur heeft hiervoor o.a. een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Conclusies doornemen

  Na de woninganalyse komt de bouwkundige over de brug met zijn bevindingen. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Aan de hand van de huisbeoordeling krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. Daarin staat de conclusie van de staat van de woning en de geconstateerde gebreken. Tevens vind je in het rapport een lijst met kosten die nodig zijn om de woning weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Op basis van de resultaten kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Wacht je nog op de uitkomsten? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De gemiddelde kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €315 en €475. De totale prijs bestaat uit verschillendefacetten. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 hebben de meeste invloed. Ook de locatie van de woning heeft invloed door de te verwachten reiskosten. Tevens zit er veel verschil tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Zaken waar je op moet letten zijn levertijd van het rapport, hoe uitgebreid de rapportage is en naar reviews van andere klanten. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de pakketprijs. In het schema hieronder delen we de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Stokkum.

Soort huisAantal m2Geschatte tarieven
Bovenwoning80 m2290 – €320
Rijwoning123 m2€345 – €380
Hoekpand137 m2€405 – €450
2-onder-1 kap151 m2€450 – €500
Landhuis190 m2€515 – €560
Opsomming met kosten van een bouwkundig rapport december 2023.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Vergelijk tarieven van betrouwbare bouwkundigen in de omgeving

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Heb je een inspectiebureau nodig voor een uitgebreide technische keuring? Dingen waar je op moet letten wanneer je een inspecteur kiest: de kosten, levertijd van de rapportage, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In het volgende schema bieden wij de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Stokkum die je mogelijk kunt inschakelen voor een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of zoek naar adviesbureaus in Zeddam, Loerbeek, Kilder, Wehl en Halle.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-stokkum-7039

Advies over de aankoopkeuring

Wanneer je een woning op het oog hebt kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Stokkum onderzoekt een onafhankelijk bouwkundig ingenieur de woning. Belangrijk, zo weet je snel meer over wat de huidige staat van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Verkoopkeuring

Een verkoopkeuring beslaat een objectieve beoordeling van een woning die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Op basis daarvan verstrek je de benodigde info over onderhoudstoestand van de woning. Jij komt hiermee serieus over en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je creëert een stukje extra vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als woningeigenaar heb je de taak om de aspirant koper van informatie te voorzien over de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Dankzij een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwkundig adviseur gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en weet hoe het zit met de geldende normen en regels in de bouwwereld. De bouwspecialist is objectief en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • De prijzen liggen tussen de €110 en €195.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Een bouwkundig onderzoek is een onderzoek naar de algehele staat van een woning. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. De bouwspecialist calculeert tevens de herstelkosten die nodig zijn om het woonobject in goede staat te brengen.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland laat je meestal uitvoeren zodra jij een nieuwe woning gaat kopen. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben meerder onderhoudsproblemen. Door middel van deze woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Meestal wordt de keuring gedaan zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Doorgaans wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Ons advies: laat het doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Stokkum). Worden er veel gebreken ontdekt? Geholpen door het rapport kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Houd er rekening mee dat het rapport tijd en geld kost, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
De meeloopkeuring is een simpelere technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Onder begeleiding van de bouwadviseur uit de gemeente Montferland wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door m.b.t. de staat van het woonobject. Mogelijke gebreken worden dan direct gesignaleerd. De expert geeft ook een schatting van de kosten om de onderhoudspunten te verbeteren. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de relatief lage prijs en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie