Bouwkundige keuring Vethuizen

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je een mooie woning op het oog? Een bouwkundige keuring in Vethuizen inplannen kan veel onzekerheid wegnemen. Zo krijg je een goed beeld van de bouwkundige staat van het huis en krijg je een beeld van de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Met die kennis worden de onderhandelingen transparanter. Via bouwkeuringexpert.nl kan je aan de slag met nuttige info over de verschillende keuringen die er zijn, de onkosten en check je en tabel met bouwkundig adviseurs in Vethuizen.

 • bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring om de staat van de woning in kaart te brengen.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Vethuizen onderzoek de woning grondig op vele punten.
 • Deze persoon kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals de staat van de puien en kozijnen en en de CV-ketel en/of HR-ketel.
 • In het bouwkundig rapport vind je de informatie en conclusies van de inspecteur inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Zo heb je een duidelijk beeld van de gesteldheid van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €290 en €380.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Vethuizen inplannen

Wil jij meteen inzicht in de huidige staat van een woonhuis of van een woning die te koop staat? Dan heb je behoefte aan een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Middels deze keuring weet je precies welke gebreken de woning heeft. Je kunt denken aan de riolering en en de staat van eventuele schuren en garages. Hiermee achterhaal je welke extra kosten er gemaakt gaan worden om de woning te herstellen en te verbeteren. Ook krijg je een overzicht van het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die deze keuringen kan uitvoeren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Bedrijven zoals een bouwkundige, architectenbureau, een bouwbedrijf of taxateur in Vethuizen.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in juni 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Bekijk de mogelijkheden van een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij het doornemen van het woonhuis geeft de bouwkundige gelijk mondeling zijn bevindingen door aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of de energieprestaties? Je kunt het dan ook combineren met een complete taxatie en/of energielabel check. Je kunt zo veel geld besparen. Op deze website lees je ook handige informatie over Keuring bij woningoplevering.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Vethuizen

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Een bouwkundige kiezen

  Ten eerste neem je contact op met een specialist die het onderzoek gaat uitvoeren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je kunt een aanvraag indienen bij verschillende architectenbureaus, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Vethuizen (en in de buurt).

 2. Woninginspectie

  Begeleid door de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter & de makelaar wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De inspecteur bekijkt alles maar verplaatst niets en er worden geen betimmeringen verwijderd. De specialist heeft hiervoor o.a. een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Bespreken van de resultaten

  Na de woninganalyse vertelt de bouwkundige zijn observaties. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Geleid door het woningonderzoek wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. In dit stuk vind je een overzicht van de woning inclusief foto’s en de geconstateerde gebreken. Als bijlage vind je in het rapport een lijst met kosten die nodig zijn om het woonhuis weer in goede staat te krijgen.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Op dat moment kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de aangetoonde gebreken. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Zorg dan dat je dit opneemt in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De huidige kosten van een bouwrapport schommelen tussen de €340 en €430. De uiteindelijke prijs hangt af van meerdere onderdelen. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) zijn de belangrijkste. Ook de plek van de woning speelt een rol (met het oog op reiskosten). Daarbij zit er veel verschil tussen de landelijke en regionale bureaus. Bekijk vooral goed de levertijd, de deskundigheid en ervaring van de expert en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit heeft allemaal invloed op de definitieve prijs. In de onderstaande tabel vind je de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Vethuizen.

Soort woningWoonoppervlakGemiddelde prijzen
Etagewoning85 m2€300 – €305
Rijtjeshuis111 m2€355 – €380
Hoekpand130 m2€405 – €435
2-onder-1 kap163 m2€460 – €495
Villa178 m2€510 – €560
Lijst met de actuele kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Vind gespecialiseerde bouwkundigen actief in jouw regio

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Onderwerpen die van belang zijn wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de kostprijs, levertermijn, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In het volgende schema bieden wij de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Vethuizen die wellicht beschikbaar zijn voor een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Azewijn, Lengel, s-Heerenberg, Stokkum en Zeddam.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-vethuizen-7046

Regel online een aankoopkeuring

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Met een aankoopkeuring in Vethuizen analyseert een neutrale deskundige de potentiële woning. Niet onverstandig, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de conditie van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Wat is een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring beslaat een gedegen review van een woonobject dat jij wil verhuren. Hiermee geef je de kopende partij inzicht in de bouwkundige staat van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je wekt daarmee vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als woningeigenaar ben je wettelijk verplicht om de koper goed in te lichten overde bouwkundige staat van de woning.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Door te kiezen voor een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwkundig ingenieur gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en kent bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €110 en €220.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Waarom een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. De bouwspecialist calculeert tevens de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om de woning in goede staat te brengen.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland is relevant wanneer je een nieuwe woning gaat kopen. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op meerdere probleemgebieden. Met deze woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Vaak wordt dit gedaan op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Standaard worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Ons advies: laat het doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Vethuizen). Worden er veel gebreken ontdekt? Geholpen door het rapport kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, wat je ook goed kunt beargumenteren. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Waar je op moet letten is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Samen met de bouwkundige uit de gemeente Montferland wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door m.b.t. de staat van het woonobject. Potentiële gebreken worden meteen aangestipt. Deze inspecteur weet vaak een richtprijs om deze problemen te verhelpen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de aantrekkelijke prijs en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie