Bouwkundige keuring Azewijn

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Azewijn uitvoeren is dan zeer verstandig. Hiermee krijg je een concreet beeld van de bouwkundige staat van de woning en inzage in de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Zo worden de onderhandelingen transparanter. Op deze pagina tref je nuttige informatie over hoe je een keuring aanvraagt, de investeringen en verstrekken we de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Azewijn.

 • Een bouwkundige keuring is een visuele controle van een bestaand huis.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Azewijn benadert het huis op een objectieve en deskundige manier.
 • De ingenieur kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals onder andere de puien en kozijnen en en de onderhoudsstaat van de keuken.
 • Het bouwkundig rapport bevat alle documentatie en analyses met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Met deze documenten heb jij meer zekerheid over de conditie van de woning die je wilt kopen.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit is een keuring soms verplicht.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €350 en €410.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Azewijn uitvoeren

Heb je belang bij een onderzoek laten doen naar de algehele staat van een woonobject of van een potentiële woning om aan te kopen? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is een uitgebreide inspectie van een woning. Dankzij deze analyse weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. Denk aan de kruipruimte en of er houtrot is. Zo heb je dan inzicht in welke kosten er gemaakt dienen te worden om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Voorts krijg je een beeld van het toekomstig onderhoud. Jij beslist zelf welk bedrijf deze keuringen kan uitvoeren. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Bedrijven zoals een bouwadviseur, een architect, een aannemingsbedrijf of taxateur in Azewijn.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in juni 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Ga dan voor een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij het doorlopen van het huis geeft de bouwkundig inspecteur direct live mondeling uitleg van de staat en gebreken. Wil je ook meteen de waarde weten? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een erkende taxatie en/of een energielabel onderzoek. Je kunt zo veel geld besparen. Op ons platform tref je ook praktische uitleg over Keuring voor woningverkoop.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Azewijn

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Selecteer een bouwkundige

  Allereerst neem je contact op met een expert die het onderzoek gaat uitvoeren. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je hebt de keuze uit verschillende architecten, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Azewijn (en de regio).

 2. Woninginspectie

  Begeleid door de bouwkundige expert, de verkoper en / of eventueel de makelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwspecialist bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst geen huisraad en breekt of hakt niks open. De specialist neemt altijd spullen mee zoals een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Resultaten doorspreken

  Meteen na het onderzoek omschrijft de bouwkundige zijn observaties. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Met de gegevens van de keuring krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In deze documentatie staat de conclusie van de bevindingen en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Bovendien vind je in het rapport een kostenoverzicht om het object te herstellen en/of renoveren.

 5. Bereken de woningwaarde

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Met het rapport in je broekzak kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Wacht je nog op de uitkomsten? Kies er dan voor dit te benoemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De kosten van een bouwrapport in 2024 liggen tussen de €290 en €435. De prijs is gebaseerd op verschillende variabelen. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) vormen voornamelijk de prijs. Ook de woonplaats heeft een effect op de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Tevens zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de grote en kleine spelers. Neem zaken in overweging zoals wachttijd, welke instrumenten er gebruikt worden en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit heeft allemaal invloed op de uiteindelijke prijs. In de tabel hieronder bieden wij de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Azewijn.

WoonobjectOppervlakteGemiddelde prijzen
Appartement89 m2275 – €310
Rijwoning107 m2€340 – €365
Hoekpand127 m2€405 – €450
Geschakelde woning173 m2€460 – €485
Landhuis196 m2€525 – €545
Samenvatting met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Vraag prijzen op bij geschikte bouwkundigen actief in jouw regio

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Dingen die belangrijk zijn bij het keuzeproces voor een inspecteur: de uurtarieven, levertermijn, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In het volgende schema tref je adressen van bouwkundig adviesbureaus in Azewijn die wellicht hulp kunnen bieden bij een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Lengel, s-Heerenberg, Stokkum, Zeddam en Loerbeek.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-azewijn-7045

Is een aankoopkeuring noodzakelijk?

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Middels een aankoopkeuring in Azewijn controleert een objectieve ingenieur het woonhuis. Ideaal, zo ontvang je betrouwbare details over wat de staat van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Pluspunten van de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring houdt in: een uitgebreide en deskundige keuring van een woning dat jij wil verhuren. Hiermee geef je de aspirant koper informatie over de bouwkundige staat van de woning. Je speelt open kaart en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als woningbezitter heb je de plicht om kopers goed te informeren aangaande de onderhoudssituatie van het huis.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Informatie over de opleveringskeuring

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Met een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. Het bouwkundig adviesbureau gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en zal zijn kennis delen over de regels en normen in de bouw. De bouwkundige staat aan jouw kant en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €100 en €200.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Waarom een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. De inspecteer berekent ook de kosten die gemaakt moeten worden om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland komt in beeld zodra jij mogelijk een woning wilt kopen. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak onderhoud problematiek. Middels deze woningkeuring weet je wat je koopt. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Mede worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Dit wordt doorgaans gedaan alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Azewijn). Worden er veel gebreken ontdekt? Op basis van de resultaten kan je een realistisch bod doen, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Het nadeel is dat het rapport tijd en geld kost, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Onder begeleiding van de bouwkundig expert uit de gemeente Montferland loop je door de woning. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen gerelateerd aan de gebreken van de woning. Potentiële problemen worden meteen aangestipt. De deskundige verstrekt ook een kleine calculatie om deze problemen te verhelpen. Pluspunt van de mondelinge keuring is de lage prijs en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie