Bouwkundige keuring Lengel

Direct bouwkeuring aanvragen

Plannen om een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Lengel inplannen is een verstandige keuze. Met behulp van de inspecteur krijg je een beeld van de huidige staat van het huis en inzage in de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Daarmee sta je sterker in de onderhandelingen. Op Bouwkeuringexpert.nl lees je meer aanvullende info over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de investeringen en verschaffen we en tabel met bouwkundig adviseurs in Lengel.

 • Een bouwkundige keuring is een grondige inspectie van de woning die je wilt kopen of verkopen.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Lengel benadert de woning op een groot aantal onderdelen.
 • Deze persoon kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals de riolering en en de CV-ketel en/of HR-ketel.
 • In het bouwkundig rapport lees je alle bevindingen van de deskundige inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je meer helderheid over de conditie van de woning die je wilt kopen.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie variëren rond de €345 en €445.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Lengel afspreken

Heel snel een analyse van de algehele staat van een woonhuis of van een potentiële woning om aan te kopen? Kies dan voor een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Met deze keuring weet je de probleempunten van de woning. Er wordt gekeken naar o.a. het dak, dakpannen en of er asbest aanwezig is. Ook krijg je een indicatie van welke kosten er direct gemaakt moeten worden om de woning te herstellen en te verbeteren. Ook krijg je een overzicht van welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Jij beslist zelf welk bedrijf het woonobject gaat inspecteren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Je kunt terecht bij een bouwinspecteur, architectenbureau, een bouwpartij of taxateur in Lengel.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in december 2023
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Kies dan voor een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij de bezichtiging van het woonobject geeft de bouwkundig expert mondeling een toelichting over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Regel ook direct een actuele taxatie en/of energielabel check. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op Bouwkeuringexpert.nl bekijk je ook nuttige toelichtingen over Keuring voor woningaankoop.

Bouwkundige keuring regelen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Lengel

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Allereerst heb je een expert nodig die de keuring gaat uitvoeren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je hebt de keuze uit een aantal architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Lengel (en de nabije regio).

 2. De inspectie van de woning

  Samen met de bouwkundig expert, de verkopende partij en/of makelaar van de verkopende partij wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De expert analyseert alles maar laat alles op z’n plek staan en breekt of hakt niks open. De specialist kan gebruik maken van een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Resultaten doorspreken

  In aansluiting op de keuring meldt de bouwkundige zijn beoordeling. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Met de gegevens van de inspectie krijg je een bouwkundig keuringsrapport. Daarin is een beoordeling te vinden met de woning inclusief foto’s en eventuele onderhoudspunten. Tevens vind je hier een overzicht van de herstelkostenom de woonruimte bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Woningwaarde bepalen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Op basis van de resultaten kan je een openingsbod uitbrengen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Vergeet ze dan niet op te nemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De gemiddelde kosten van een bouwrapport schommelen rond de €335 en €395. De totaalprijs bestaat uit verschillendefactoren. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 spelen de grootste rol. Ook waar de woning gelegen is beïnvloedt de prijs in verband met de reiskosten. Tevens zitten er forse prijsverschillen tussen de grote en kleine spelers. Belangrijke punten zijn hoe snel de keuring kan plaatsvinden, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Al deze punten kunnen invloed hebben op het totale tarief. In de bijgaande tabel verstrekken we de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Lengel.

Type huis WoonoppervlakGeschatte tarieven
Bovenwoning86 m2275 – €315
Tussenwoning104 m2€345 – €385
Hoekhuis135 m2€425 – €450
2-onder-1 kap160 m2€450 – €500
Villa186 m2€525 – €545
Lijst met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport december 2023.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk tarieven van gespecialiseerde bouwkundigen actief in jouw regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Factoren die je zeker moet meewegen bij het kiezen van een inspecteur: de kosten, levertermijn, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In de figuur hieronder vind je gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Lengel die wellicht hulp kunnen bieden bij een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in s-Heerenberg, Stokkum, Zeddam, Loerbeek en Kilder.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-lengel-7044

Aankoopkeuring voor een woning

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Middels een aankoopkeuring in Lengel analyseert een neutrale bouwkundig ingenieur het gebouw. Belangrijk, zo krijg je goed inzicht in wat de conditie van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over de woning die je misschien wilt kopen.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Regel online een verkoopkeuring

Een verkoopkeuring betekent: een inspectie van een woonobject dat je wilt verkopen. Op die manier geef je de kopende partij inzicht in de actuele staat waarin de woning verkeert. Je geeft volledige duidelijkheid en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je wekt daarmee vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als woningverkoper ben je wettelijk verplicht om de mogelijke koper van informatie te voorzien over de bouwkundige staat van de woning.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Informatie over de opleveringskeuring

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. A.d.h.v. een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundig adviseur bekijkt alle opleverpunten en past zijn vaardigheden toe rondom bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • Kosten variëren tussen de €130 en €250.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Het doel van een bouwtechnische keuring is om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. Daarbij geeft het inzicht in de minimale investeringen om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
De bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland laat je meestal uitvoeren in het geval je een nieuwe woning gaat kopen. Vooral bij oudere woningen heb je kans op meerdere probleemgebieden. Door middel van deze woningkeuring weet je wat je koopt. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Steeds vaker worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Je kunt dit het beste laten doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Lengel). Mankeert er het nodige aan de woning? Door middel van dit rapport kan je een realistisch bod doen, wat je ook goed kunt beargumenteren. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Minpunt is dat je wel kosten maakt voor het rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Tegelijk met de bouwadviseur uit de gemeente Montferland wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen met betrekking tot de gebreken van de woning. Mogelijke noodzakelijke onderhoudspunten worden dan direct gesignaleerd. De deskundige geeft ook een schatting van de kosten om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de aantrekkelijke prijs en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie