Bouwkundige keuring Nieuw-Lekkerland

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in Nieuw-Lekkerland laten uitvoeren is een verstandige keuze. Met behulp van de inspecteur wordt je een duidelijk beeld verschaft over de staat van een woning, achterstallig onderhoud en krijg je een beeld van de kosten om het huis in goede staat te brengen. Door deze inzichten sta je sterker in de onderhandelingen. Op de verschillende pagina’s van dit portaal bieden wij aanvullende informatie over de verschillende keuringen, een prijsvergelijking en check je de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Nieuw-Lekkerland.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring van een woonobject.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Nieuw-Lekkerland benadert het huis op een objectieve en deskundige manier.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals onder andere het leidingwerk en en of er asbest aanwezig is.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alles wat je moet weten over de staat van de woning met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Door deze inspectie wordt je een duidelijk beeld verschaft van de de gesteldheid van de woning die je wilt aanschaffen.
 • In het geval van een NHG-hypotheek kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €290 en €460.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Nieuw-Lekkerland laten uitvoeren

Op korte termijn een analyse van de bouwtechnische staat van een woonhuis of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Kies dan voor een voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Door deze keuring kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. De inspecteur bekijkt o.a. de riolering en de technische staat van de CV-installatie. Tevens kom je er ook achter welke investeringen nodig zijn om de diverse problemen te verbeteren. Voorts krijg je meer zekerheid over het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die langskomt om deze keuring te doen. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Je kunt denken aan een bouwkundig specialist, architectenbureau, een aannemingsbedrijf of taxateur in Nieuw-Lekkerland.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in juli 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Probeer dan een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Ten tijde van de controle van het object geeft de bouwkundig adviseur gelijk mondeling zijn bevindingen door van alle bouwkundige punten. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Je kunt het dan ook combineren met een taxatie en/of een energielabel onderzoek. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op deze website vind je ook meer uitleg over Bouwtechnisch rapport.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Nieuw-Lekkerland

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Een bouwkundige zoeken

  Ten eerste moet je een deskundige zoeken die de technische keuring gaat doen. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je kunt een aanvraag indienen bij verschillende architecten, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Nieuw-Lekkerland (regio).

 2. Het onderzoek van de woning

  Begeleid door de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en / of makelaar van de verkopende partij wordt de hele woning bekeken. De inspecteur bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst niks en richt dus nooit schade aan. Deze persoon gebruikt o.a. een ladder of een vochtmeter.

 3. Conclusies doorspreken

  Na afloop van de keuring meldt de bouwkundige zijn observaties. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Met alle bevindingen van de inspectie wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. In dit document staat de conclusie van de waarnemingen en eventuele onderhoudspunten. Tevens staat in het document een kostenindicatie om het woonobject te herstellen en/of renoveren.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Is de uitkomst positief? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een openingsbod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van de eventuele herstelkosten. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning liggen rond +/- €300 en €375. Het kostenplaatje hangt af van meerdere variabelen. De oppervlakte en de inhoud van de woning hebben de meeste invloed. Ook de plek van de woning heeft zijn weerslag op de prijs door de te verwachten reiskosten. Tevens zitten er forse prijsverschillen tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Kijk altijd goed naar hoe snel de keuring kan plaatsvinden, de deskundigheid en ervaring van de expert en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit heeft allemaal invloed op de definitieve prijs. In het bijgesloten overzicht berekenen we de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Nieuw-Lekkerland.

Type woningAantal m2Prijsindicatie
Appartement87 m2€290 – €320
Rijwoning100 m2€340 – €375
Hoekwoning144 m2€405 – €440
Twee onder één kap155 m2€455 – €505
Herenhuis197 m2€515 – €555
Overzichtmet een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Vergelijk tarieven van goede bouwkundigen werkzaam in de regio

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Factoren die je moet afwegen bij het kiezen van een inspecteur: de uurtarieven, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In onderstaande tabel overhandigen we de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Nieuw-Lekkerland die wellicht beschikbaar zijn voor een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Lekkerkerk, Ouderkerk aan den IJssel, Krimpen aan de Lek, Nieuwerkerk aan den IJssel en Schoonhoven.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-nieuw-lekkerland-2957

Waarom moet ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Door middel van een aankoopkeuring in Nieuw-Lekkerland onderzoekt een onafhankelijk partij het gebouw. Ideaal, zo weet je snel meer over wat de huidige staat van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Voordelen van een verkoopkeuring

Een verkoopkeuring beslaat een uitgebreide en deskundige keuring van een pand die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Middels dit rapport verstrek je de benodigde info over de onderhoudssituatie van het huis. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als eigenaar van een huis heb je de plicht om de kopende partij goed te informeren aangaande de onderhoudssituatie van het huis.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Wat is precies een opleveringskeuring?

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. D.m.v. een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig specialist bekijkt alle opleverpunten en weet veel van de regels en normen in de bouw. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €99 en €195.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Waarom een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een onafhankelijke visuele keuring van een woning. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van het huis inzichtelijk te maken. De bouwspecialist calculeert tevens de minimale investeringen om eventuele gebreken te herstellen.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Zuid-Holland komt doorgaans ter sprake in het geval je interesse hebt in een woning. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak meerdere probleemgebieden. Door te kiezen voor een woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Vaak wordt dit gedaan als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Dikwijls worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Het is aan te raden dit te doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Nieuw-Lekkerland). Worden er veel gebreken ontdekt? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je dan een lager bod uitbrengen, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Het jammere is dat je wel kosten maakt voor het rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
De meeloopkeuring is een simpelere schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Gezamenlijk met de bouwadviseur uit de gemeente Molenlanden wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling met betrekking tot de actuele staat waarin de woning verkeert. Potentiële zorgelijke constateringen worden direct aangewezen en besproken. De ingenieur geeft ook een schatting van de kosten om deze problemen te verhelpen. Pluspunt van de mondelinge keuring is dat het relatief goedkoop is en de snelle levertijd.

Plaats een reactie