Bouwkundige keuring Vleuten

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een (oudere) woning kopen? Een bouwkundige keuring in Vleuten laten uitvoeren is zeker iets om te overwegen. Middels deze inspectie zal je veel inzicht krijgen over de bouwkundige staat van het huis en krijg je meer inzicht in de herstelkosten op korte- en lange termijn. Met deze informatie sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op deze website lees je meer uitgebreide informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, een prijsvergelijking en tref je de gegevens van bouwkundig adviseurs in Vleuten.

 • Inzicht in de staat van een woning met een bouwkundige keuring.
 • De bouwkundig inspecteur in Vleuten analyseert het huis objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De ingenieur kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals bijvoorbeeld de meterkast en de technische staat van de CV-installatie.
 • Het bouwkundig rapport bevat alle bevindingen van de deskundige inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Door deze inspectie krijg je volledige duidelijkheid over de staat van de woning die je op het oog hebt.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €325 en €430.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Vleuten laten uitvoeren

Heb je belang bij een onderzoek laten doen naar de staat (en gebreken) van jouw appartement of van een potentiële woning om aan te kopen? Kies dan voor een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Na deze analyse weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de groepenkasten en en de CV-ketel en/of HR-ketel. Dan kom je er ook achter wat de financiële consequenties zijn om de diverse problemen te verbeteren. Daarbij krijg je meer inzicht in het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die het woonobject gaat inspecteren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Onder andere een bouwkundig specialist, een architect, een bouwbedrijf of taxateur in Vleuten.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in mei 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Probeer dan een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij de bezichtiging van het object geeft de bouwkundig inspecteur snelle en concrete adviezen over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Plan dan ook meteen een woningtaxatie en/of energielabel check. Dit scheelt veel geld. Op ons informatieplatform tref je ook praktische toelichtingen over Verkoop woningkeuring.

Bouwkundig rapport opvragen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Vleuten

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Een bouwkundige zoeken

  Om te starten zoek je een expert die de keuring gaat uitvoeren. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je kunt terecht bij allerlei architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in Vleuten (en de nabije regio).

 2. De technische keuring

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de verkopende partij en/of de verkoopmakelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De expert doorzoekt alles maar laat alles op z’n plek staan en breekt of hakt niks open. De expert beschikt doorgaans over een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Bespreken van de resultaten

  Meteen na de wooninspectie beschrijft de bouwkundigewat hij heeft gezien. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Op basis van de keuring wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. In dit rapport lees je alle opvallende zaken en de bevindingen en direct / noodzakelijk onderhoud. Ook bekijk je hier een tariefoverzicht om het woonhuis bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Met de uitkomsten van het onderzoek kun je beginnen met je openingsbod. In het achterhoofd heb je dan het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Het is mogelijk om dit op te nemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport liggen rond +/- €340 en €420. De totale prijs wordt vastgesteld op basis van verschillendevariabelen. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) vormen voornamelijk de prijs. Ook waar de woning gelegen is heeft invloed door de te verwachten reiskosten. Eveneens zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Overweeg factoren zoals de snelheid, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en naar reviews van andere klanten. Dit alles bij elkaar bepaalt het kostenplaatje. In het overzicht hieronder delen we de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Vleuten.

Type huis GroottePrijsberekening
Studio93 m2290 – €310
Tussenwoning102 m2€360 – €385
Hoekhuis127 m2€415 – €440
Twee onder één kap154 m2€465 – €490
Landhuis188 m2€510 – €540
Opsomming met kosten van een bouwkundig rapport mei 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Vraag prijzen op bij goede bouwkundigen bij jou in de buurt

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Onderwerpen waar je oog op moet houden wanneer je een inspecteur kiest: de kostprijs, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en welke instrumenten worden er gebruikt. In het schema hieronder bieden wij contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Vleuten die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Snelrewaard, Polsbroek, Jaarsveld, Lopikerkapel en Benschop.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-vleuten-3451

Tips en informatie over de aankoopkeuring

Als je een woning gaat kopen ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Dankzij een aankoopkeuring in Vleuten analyseert een neutrale ingenieur de woning. Verstandig, zo ontvang je betrouwbare details over wat de onderhoudsstatus van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Wat is het belang van een verkoopkeuring?

Met een verkoopkeuring bedoelen we een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een huis dat jij wil verhuren. Hiermee verstrek je de benodigde info over de onderhoudssituatie van het huis. Je geeft volledige duidelijkheid en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je wekt daarmee vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als woningeigenaar ben je wettelijk verplicht om de nieuwe eigenaar op de hoogte te brengen van de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Met een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig adviseur gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en is op de hoogte van het bouwbesluit. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • Prijzen variëren tussen de €105 en €215.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat is een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. De bouwspecialist calculeert tevens een prijsindicatie van de onderhoudskosten om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
De bouwtechnische keuring in de provincie Utrecht wordt geadviseerd zodra jij actief bent op de woningmarkt. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben diverse problemen. Met deze woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Vaak wordt dit gedaan wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Evenzeer worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Je kunt dit het beste laten doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Vleuten). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Door middel van dit rapport kan je een marktconform bod uitbrengen, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Waar je op moet letten is dat dit rapport het een en andere kost, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Onder begeleiding van de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Utrecht bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen met betrekking tot de staat van de woning. Eventuele problemen worden meteen aangestipt. De deskundige geeft ook een schatting van de kosten om de onderhoudspunten te verbeteren. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is het gunstige tarief en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie