Bouwkundige keuring Polsbroek

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een (oudere) woning kopen? Een bouwkundige keuring in Polsbroek regelen is zeker iets om te overwegen. Met behulp van de inspecteur krijg je een concreet beeld van de staat van de woning en krijg je een beeld van de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Met deze informatie is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Via bouwkeuringexpert.nl lees je meer alle benodigde info over de verschillende keuringen die er zijn, de financiële aspecten en tref je de gegevens van bouwkundig adviseurs in Polsbroek.

 • Een bouwkundige keuring is een visuele controle van een bestaand huis.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Polsbroek bekijkt het huis objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • Hij of zij kijkt naar in het oog springende zaken zoals de staat van de vloeren en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten.
 • In het bouwkundig rapport tref je alle documentatie en analyses inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je een goed beeld van de de onderhoudsstatus van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €280 en €495.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Polsbroek inplannen

Direct een inspectie van de staat en de waarde van jouw eigen woning of van een huis dat je misschien wilt kopen? Profiteer dan van een voordelig bouwkundig onderzoek. Het is een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Via deze keuring zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. Er wordt gekeken naar o.a. de staat van ramen, deuren en kozijnen en en de staat van de elektrische installatie. Tevens krijg je een overzicht van welke kosten noodzakelijk zijn om de problemen aan te pakken. Daarbij krijg je meer inzicht in het toekomstig onderhoud. Er is een vrije keuze voor een deskundige die deze keuringen kan uitvoeren. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Je kunt terecht bij een bouwkundige, architectenbureau, een aannemingsbedrijf of taxateur in Polsbroek.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in juli 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Kies dan voor een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij de analyse van het appartement geeft de bouwadviseur snelle en concrete adviezen van de bouwkundige onderdelen. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Regel ook direct een woningtaxatie en/of energielabel check. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op ons platform bekijk je ook nuttige gegevens over Snelste ouwkundig rapport.

Bouwkundige keuring regelen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Polsbroek

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Als eerste moet je een expert hebben die de woning gaat onderzoeken. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je kunt terecht bij verschillende architecten, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Polsbroek en omgeving.

 2. Keuring van het woonobject

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de huidige eigenaar en/of de verkoopmakelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwexpert bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst geen meubels en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. De specialist heeft hiervoor o.a. een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Resultaten doorspreken

  Na de wooninspectie beschrijft de bouwkundigezijn bevindingen. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Gebaseerd op het woningonderzoek stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. In dit document vind je een overzicht van de bouwkundige staat van de woning en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Als bijlage bekijk je hier een overzicht met de kosten om het gebouw weer in goede staat te krijgen.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Dan kun je met zekerheid een openingsbod doen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Wacht je nog op de uitkomsten? Vergeet ze dan niet op te nemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning liggen rond +/- €300 en €485. Het prijskaartje hangt af van verschillendepunten. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de locatie van de woning is van belang in verband met de reiskosten. Bovendien zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de landelijke en regionale bureaus. Belangrijke punten zijn hoe snel de keuring kan plaatsvinden, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit kent zijn weerslag in het totale tarief. In het overzicht hieronder bieden wij de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Polsbroek.

Type huis OppervlakteGeschatte tarieven
Bovenwoning75 m2280 – €315
Tussenwoning120 m2€335 – €365
Kopwoning127 m2€425 – €435
Twee onder één kap158 m2€465 – €500
Villa191 m2€520 – €535
Tabel met de tarieven van een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Bekijk en vergelijk erkende bouwkundigen in de regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Zaken waar je op moet letten wanneer je een inspecteur kiest: de tarieven, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In de lijst hierna overhandigen we contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Polsbroek die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Jaarsveld, Lopikerkapel, Benschop, Giessenburg en Wijngaarden.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-polsbroek-3415

Regel online een aankoopkeuring

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Met behulp van een aankoopkeuring in Polsbroek onderzoekt een neutrale bouwkundig ingenieur het woonhuis. Een uitkomst, zo krijg je inhoudelijke info over wat de toestand van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Met behulp van een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over de woning die je op het oog hebt.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Waarom een verkoopkeuring?

Met een verkoopkeuring bedoelen we een uitgebreide check van een woning dat jij wil verhuren. Daarmee verstrek je de benodigde info over de staat van jouw huis. Jij komt hiermee serieus over en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als eigenaar van een huis is het verplicht om de potentiële koper op de hoogte te brengen van de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Informatie over de opleveringskeuring

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Door gebruik te maken van een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig expert bekijkt alle opleverpunten en weet hoe het zit met de bouwprocedures en geldende normen. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • Kosten variëren tussen de €115 en €210.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Waarom een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek is een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Het doel van een bouwtechnische keuring is om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. Daarbij geeft het inzicht in de te verwachten kosten om de woning op te knappen.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Utrecht komt doorgaans ter sprake als je actief bent op de woningmarkt. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van diverse problemen. Door middel van deze woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Dikwijls wordt het pas in gang gezet wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Dikwijls wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Ons advies: laat het doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Polsbroek). Is er veel onderhoud nodig? Geholpen door het rapport zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, wat je ook goed kunt beargumenteren. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Minpunt is dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring betekent een bouwtechnische schouw zonder rapport. Begeleid door de bouwkundige uit de gemeente Lopik wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door met betrekking tot de onderhoudssituatie van het huis. Potentiële problemen worden direct benoemd. De deskundige verstrekt ook een kleine calculatie van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de aantrekkelijke prijs en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie