Bouwkundige keuring Neer

Direct bouwkeuring aanvragen

Een koophuis op het oog? Een bouwkundige keuring in Neer laten doen is dan zeker aan te raden. Zo krijg je op hoofdlijnen een beeld van de bouwkundige staat van de woning en krijg je meer inzicht in de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Zo is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Op de verschillende pagina’s van dit portaal tref je aanvullende informatie over hoe je een keuring aanvraagt, de onkosten en tref je een schema met bouwkundig adviseurs in Neer.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke, nauwkeurige inspectie van een woning.
 • De bouwkundig inspecteur in Neer bekijkt het huis op een groot aantal onderdelen.
 • Hij of zij kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals de staat van het stucwerk en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alle documentatie en analyses met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je een concreet beeld van de de status van de woning waar je interesse in hebt.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €315 en €460.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Neer uitvoeren

Behoefte aan duidelijkheid over de huidige staat van jouw eigen woning of van een huis waar je interesse in hebt? Dan heb je behoefte aan een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Na deze keuring weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. Er wordt gekeken naar o.a. het dak, dakpannen en de onderhoudsstaat van de keuken. Ook krijg je een indicatie van wat de financiële consequenties zijn om de geconstateerde issues op te pakken. In aanvulling daarop krijg je een overzicht van de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat de woning komt inspecteren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Ondernemingen als o.a. een bouwkundig adviesbureau, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Neer.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in mei 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Vraag dan eens naar een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij de analyse van het gebouw geeft de bouwkundig ingenieur gelijk mondeling zijn bevindingen door van de staat en gebreken. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of de energieprestaties? Je kunt het dan ook combineren met een taxatie en/of energielabel check. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op ons informatieplatform vind je ook meer uitleg over Oplevering nieuwbouw keuring.

Bouwkundig advies inwinnen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Neer

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Als eerste zoek je een deskundige die het onderzoek gaat uitvoeren. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Er zijn allerlei architectenbureaus, aannemers en bouwkundige bureaus in Neer (regio).

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de verkoper en/of eventueel de makelaar wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De deskundige bekijkt alles maar verplaatst niets en hakt niks open. Hij of zij gebruik vaak een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Conclusies bespreken

  In aansluiting op het woningonderzoek deelt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Aan de hand van de keuring wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. Hierin staat een lijst met de observaties en eventuele gebreken. Bijgevoegd bekijk je hier een lijst met kosten die nodig zijn om het verblijf weer in goede staat te krijgen.

 5. Een bod uitbrengen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Op basis van de resultaten kun je met zekerheid een openingsbod doen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de aangetoonde gebreken. Is het rapport nog niet officieel? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De huidige kosten van een bouwrapport variëren tussen de €280 en €420. De prijs wordt vastgesteld op basis van een aantal punten. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de plek van de woning heeft zijn weerslag op de prijs vanwege de reiskosten. Ook komen we verschillen tegen tussen de landelijke en regionale bureaus. Belangrijke punten zijn wachttijd, hoe uitgebreid de rapportage is en naar reviews van andere klanten. Dit zie je uiteindelijk ook terug in het kostenplaatje. In de onderstaande tabel vind je een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Neer.

Type woningNetto woonoppervlakteGeschatte prijs
Etagewoning88 m2€285 – €330
Rijtjeshuis122 m2€340 – €385
Hoekwoning145 m2€400 – €430
Twee onder één kap155 m2€470 – €480
Herenhuis184 m2€520 – €560
Schema met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport mei 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Vind professionele bouwkundigen in jouw woonplaats

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Dingen waar je op moet letten wanneer je een inspecteur kiest: de tarieven, wachttijd, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In het schema hieronder bekijk je de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Neer die wellicht beschikbaar zijn voor een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Horn, Nunhem, Buggenum, Haelen en Sint Odiliënberg.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-neer-6086

Een aankoopkeuring bij het kopen van een woning

Als je een woning gaat kopen wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Via een aankoopkeuring in Neer onderzoekt een onpartijdige ingenieur het gebouw. Niet onverstandig, zo krijg je inhoudelijke info over wat de conditie van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Tips en informatie over de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring betekent: een professionele en erkende analyse een woning dat je in de verkoop wil doen. Hiermee geef je de aspirant koper informatie over de actuele staat waarin de woning verkeert. Je bent 100% transparant en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als woningverkoper is het verplicht om de mogelijke koper gedegen te informeren inzake de staat van jouw huis.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Wat is precies een opleveringskeuring?

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? A.d.h.v. een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. Een bouwkundige check alle opleverpunten en weet veel van de bouwprocedures en geldende normen. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • Kosten variëren tussen de €125 en €230.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een onafhankelijke visuele keuring van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. De bouwspecialist calculeert tevens de kosten die nodig zijn om de woning op te knappen.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Limburg komt doorgaans ter sprake in situaties wanneer je een nieuwe woning gaat kopen. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben meerdere probleemgebieden. Aan de hand van de woningkeuring weet je wat je koopt. Meestal wordt de keuring gedaan zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Steeds vaker worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Normaal doet men dit voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Neer). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Geholpen door het rapport kan je een realistisch bod doen, wat je ook goed kunt beargumenteren. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Het nadeel is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Onder begeleiding van de bouwadviseur uit de gemeente Leudal wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen met betrekking tot de onderhoudssituatie van het huis. Mogelijke belangrijke herstelpunten worden dan direct gesignaleerd. De deskundige geeft ook een schatting van de kosten om de onderhoudspunten te verbeteren. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is dat het stukken goedkoper is en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie