Bouwkundige keuring Noordgouwe

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Noordgouwe uitvoeren kan veel meerwaarde bieden. Hiermee krijg je een idee van de huidige staat van het huis en kom je achter de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Door deze inzichten is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. In onze uitgebreide documentatie verzamelen wij nuttige informatie over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de investeringen en verschaffen we en tabel met bouwkundig adviseurs in Noordgouwe.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke, nauwkeurige inspectie van een woning.
 • De bouwkundig inspecteur in Noordgouwe analyseert het huis op een groot aantal onderdelen.
 • Er wordt gekeken naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals onder andere het leidingwerk en en de CV-ketel en/of HR-ketel.
 • In het bouwkundig rapport tref je per onderdeel een uitgebreide documentatie met hierbij een kostenberekening.
 • Op die manier krijg je volledige duidelijkheid over de gesteldheid van de woning die je wilt kopen.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €300 en €405.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Noordgouwe afspreken

Wil je snel een onderzoek laten doen naar de staat (en gebreken) van een gebouw of van een woning die te koop staat? Overweeg dan een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Middels deze keuring weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Denk aan het metselwerk en en hoe het met de isolatie gesteld is. Dan kom je er achter welke kosten er direct gemaakt moeten worden om de geconstateerde issues op te pakken. Daarbij krijg je een beeld van het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Je mag zelf een partij kiezen die de woning komt inspecteren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Je kunt terecht bij een bouwkundige, architectenbureau, een plaatselijke aannemer of taxateur in Noordgouwe.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in mei 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Overweeg dan een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij het doorlopen van de woning geeft de bouwkundige mondeling een toelichting van de bouwkundige onderdelen. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Plan het dan tegelijk in met een erkende taxatie of een energielabel aanvraag. Dit scheelt veel geld. Op ons portaal lees je ook handige toelichtingen over Snelste ouwkundig rapport.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Noordgouwe

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Als eerste zoek je een specialist die de woning gaat opnemen. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je kunt terecht bij uiteenlopende architecten, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Noordgouwe (en in de buurt).

 2. De inspectie van de woning

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de verkopende partij en / of de aan- of verkoopmakelaar wordt de hele woning bekeken. De specialist onderzoekt alles maar verplaatst geen meubels en schroeft niets open. De inspecteur beschikt doorgaans over een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Doorspreken resultaten

  In aansluiting op de wooninspectie meldt de bouwkundige zijn oordeel. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Middels het onderzoek krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In dit rapport lees je alle opvallende zaken en de bevindingen en direct / noodzakelijk onderhoud. Daarnaast krijg je ook inzage in een schatting van de onkosten om het woonhuis weer in goede staat te krijgen.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Met de uitkomsten van het onderzoek kunnen de biedingen op de woning beginnen. Je kunt je bod verder toelichten met de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De gemiddelde kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €290 en €490. De totaalprijs hangt af van diverse onderdelen. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) zijn de belangrijkste. Ook de plaats waar de woning staat is van invloed op de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Eveneens zit er ook weer veel prijsverschil tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Bekijk vooral goed de levertijd, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit zie je uiteindelijk ook terug in het totale tarief. In het bijgesloten overzicht vind je de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Noordgouwe.

Soort woningNetto woonoppervlakteGemiddelde tarief
Appartementje84 m2295 – €325
Rijtjeshuis121 m2€360 – €385
Kopwoning137 m2€410 – €435
Twee onder één kap150 m2€455 – €495
Herenhuis187 m2€520 – €550
Opsomming met kosten van een bouwkundig rapport mei 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Vraag prijzen op bij betrouwbare bouwkundigen bij jou in de buurt

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Aspecten die belangrijk zijn bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de prijzen, levertermijn, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In de tabel hieronder bekijk je de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Noordgouwe die wellicht hulp kunnen bieden bij een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of zoek adviesbureaus in Zonnemaire, Dreischor, Bruinisse, Sirjansland en Oosterland.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-noordgouwe-4317

Plan direct online een aankoopkeuring in

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Door middel van een aankoopkeuring in Noordgouwe onderzoekt een neutrale ingenieur het woonhuis. Niet zo gek, want zo weet je precies wat de huidige staat van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Dankzij een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het woonobject.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Is een verkoopkeuring noodzakelijk?

Een verkoopkeuring is een gedegen review van een woonobject dat je in de verkoop wil doen. Op basis daarvan bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de staat van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als verkoper van jouw huis is het verplicht om de aspirant koper goed te informeren aangaande de bouwkundige staat van de woning.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Middels een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundig specialist bekijkt alle opleverpunten en kan je alles vertellen over de bouwprocedures en geldende normen. De bouwkundige staat aan jouw kant en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €115 en €235.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van een woning te achterhalen. De inspecteer berekent ook de kosten voor herstelwerk om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Zeeland is relevant als je mogelijk een woning wilt kopen. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van meerdere probleemgebieden. Aan de hand van de woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Vaak wordt dit gedaan wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Doorgaans wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Ons advies: laat het doen voor je een bod doet (via een makelaar in Noordgouwe). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Door middel van dit rapport is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Het jammere is dat je wel kosten maakt voor het rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Onder begeleiding van de bouwkundig adviseur uit de gemeente Schouwen-Duiveland wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen over de onderhoudssituatie van het huis. Mogelijke acute situaties komen meteen aan het licht. De specialist verstrekt ook een kleine calculatie om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Pluspunt van de mondelinge keuring is de voordelige prijs en de snelheid.

Plaats een reactie