Bouwkundige keuring Roggel

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in Roggel laten uitvoeren kan veel meerwaarde bieden. Op die manier wordt je een duidelijk beeld verschaft over de de onderhoudsstaat van de woning en kom je achter de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Zo sta je sterker in de onderhandelingen. In onze uitgebreide documentatie lees je meer praktische info over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de investeringen en achterhaal je een schema met bouwkundig adviseurs in Roggel.

 • De bouwkundige keuring biedt informatie over onderhoud en problemen bij een woning.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Roggel analyseert de woning op een objectieve en deskundige manier.
 • De expert kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals de staat van de dakconstructie en en de staat van eventuele schuren en garages.
 • Het bouwkundig rapport bevat een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Door deze inspectie krijg je inzicht in de de huidige staat van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €325 en €410.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Roggel plannen

Direct inzicht in de algehele staat van een gebouw of van een andere woning die je op het oog hebt? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Dankzij deze analyse weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als het dak, pannen, dakbeschot en en de staat van de elektrische installatie. Hiermee weet je wat de financiële consequenties zijn om eventuele gebreken te verhelpen. Daarbij krijg je meer helderheid over de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Jij beslist zelf welk bedrijf langskomt om deze keuring te doen. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig adviseur, architectenbureau, een bouwonderneming of taxateur in Roggel.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in juni 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Vraag dan eens naar de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Tijdens het onderzoek van het woonhuis geeft de bouwkundig specialist direct live mondeling uitleg aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Regel ook direct een taxatierapport en/of energielabel check. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op ons platform vind je ook meer informatie over Veelgestelde vragen.

Bouwtechnische keuring nodig?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Roggel

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Allereerst moet je een expert hebben die het onderzoek gaat uitvoeren. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je kunt terecht bij meerdere architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Roggel (en de nabije regio).

 2. Het onderzoek van de woning

  Begeleid door de bouwkundige expert, de huidige eigenaar & de makelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De inspecteur doorzoekt alles maar verplaatst niks en maakt niets open. De specialist gebruikt o.a. een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Resultaten doornemen

  Na afronding van het woningonderzoek deelt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Steunend op de huis-analyse krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In dit stuk staat de conclusie van de woning inclusief foto’s en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Ook vind je daar een indicatie van de kosten om het woonhuis bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Bod voorbereiden

  Is het rapport positief over de woning? Met het rapport in je broekzak kun je beginnen met je openingsbod. In het achterhoofd heb je dan de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Vergeet ze dan niet op te nemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De huidige kosten van een bouwrapport liggen tussen de €340 en €445. De totaalprijs wordt vastgesteld op basis van verschillendeonderdelen. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) hebben de meeste invloed. Ook de woonplaats beïnvloedt de prijs in verband met de reiskosten. Bovendien komen we verschillen tegen tussen de grote en kleine spelers. Let vooral op levertermijn, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit speelt mee in het totale tarief. In het overzicht hieronder vind je samengevat de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Roggel.

WoonobjectNetto woonoppervlakteGemiddelde tarief
Studio95 m2295 – €305
Rijtjeshuis112 m2€355 – €390
Hoekpand142 m2€410 – €450
Geschakelde woning168 m2€465 – €480
Vrijstaand194 m2€510 – €535
Opsomming met kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Bekijk betrouwbare bouwkundigen werkzaam in de regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Factoren waar je op moet letten op het moment dat je een inspecteur selecteert: de prijsverwachting, levertermijn, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In het volgende schema tref je adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Roggel die je mogelijk kunnen helpen met het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of zoek naar adviesbureaus in Neer, Horn, Nunhem, Buggenum en Haelen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-roggel-6089

Informatie over aankoopkeuring

Als je een woning gaat kopen kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Door middel van een aankoopkeuring in Roggel bekijkt een onpartijdige specialist het verblijf. Verstandig, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de toestand van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Kiezen voor een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring beslaat een onafhankelijke keuring van een bestaande woning dat je wilt verkopen. Op basis daarvan verstrek je de benodigde info over de staat van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als woningbezitter heb je de taak om de aspirant koper goed te informeren aangaande de onderhoudssituatie van het huis.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Dankzij een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundig expert controleert alle opleverpunten en kent de geldende normen en regels in de bouwwereld. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • Tarieven variëren tussen de €130 en €210.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van een woning in kaart te brengen. Je krijgt nadere toelichting over de benodigde kosten om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Limburg wordt geadviseerd in het geval je actief bent op de woningmarkt. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van diverse problemen. Middels deze woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Meestal wordt de keuring gedaan op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Tevens worden onvoorzienen situaties over de woningstaat in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Het is aan te raden dit te doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Roggel). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Op basis van de resultaten kan je een marktconform bod uitbrengen, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Het nadeel is dat dit rapport het een en andere kost, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Tegelijk met de bouwkundige uit de gemeente Leudal wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen met betrekking tot de staat van het huis. Potentiële noodzakelijke onderhoudspunten worden meteen aangestipt. De specialist verstrekt ook een kleine calculatie aangaande noodzakelijk herstelwerk. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de lage prijs en de snelle levertijd.

Plaats een reactie