Bouwkundige keuring Nunhem

Direct bouwkeuring aanvragen

Een koophuis op het oog? Een bouwkundige keuring in Nunhem inplannen is heel erg verstandig. Door deze keuring krijg je een goed beeld van de staat en waarde van de woning en krijg je meer inzicht in de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Op basis daarvan creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op dit informatieplatform tref je nuttige informatie over de verschillende keuringen die er zijn, de prijzen en achterhaal je de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Nunhem.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring van een woonobject.
 • Een bouwkundig inspecteur in Nunhem inspecteert de woning op een objectieve en deskundige manier.
 • De expert kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals het voegwerk en of er sprake is van vocht in de woning.
 • Het bouwkundig rapport omvat alle bevindingen van de deskundige inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je een idee van de de toestand van de woning die je wilt kopen.
 • Bij een hypotheek met NHG vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €270 en €455.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Nunhem uitvoeren

Heel snel inzicht in de staat (en gebreken) van je woning of van een huis waar je interesse in hebt? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Via deze analyse weet je wat de eventuele gebreken zijn. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de staat van ramen, deuren en kozijnen en of er houtrot is. Tevens krijg je een overzicht van welke kosten er gemaakt dienen te worden om de geconstateerde issues op te pakken. Daarbij krijg je een idee van het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Jij beslist zelf welk bedrijf het woonobject gaat inspecteren. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig adviesbureau, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Nunhem.

Besparen op een bouwkeuring in juni 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Laat je informeren over een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Ten tijde van de controle van het gebouw geeft de bouwkundig adviseur een mondelinge toelichting van de staat en gebreken. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Je kunt het dan ook combineren met een woningtaxatie of een energielabel aanvraag. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op ons platform lees je ook aanvullende toelichtingen over Aankoop woningkeuring.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Nunhem

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige zoeken

  Ten eerste moet je contact zoeken met een expert die de woning gaat opnemen. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je kunt kiezen uit allerlei architecten, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Nunhem (en in de buurt).

 2. De technische keuring

  Samen met de bouwkundig expert, de verkoper en/of de aan- of verkoopmakelaar wordt de hele woning bekeken. De bouwexpert onderzoekt alles maar verplaatst geen huisraad en maakt niets open. Hij of zij gebruik vaak een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Doorspreken conclusies

  Na de inspectie omschrijft de bouwkundige zijn oordeel. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Gebaseerd op het onderzoek krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In dit rapport lees je alle opvallende zaken en de bevindingen en eventuele gebreken. Bovendien staat in het document een kostenindicatie om het woonhuis bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Op dat moment kun je met zekerheid een openingsbod doen. Hierbij houdt je rekening met de aangetoonde gebreken. Wacht je nog op de uitkomsten? Vergeet ze dan niet op te nemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De kosten van een bouwrapport in 2024 variëren tussen de €305 en €390. De totaalprijs is afhankelijk van meerdere variabelen. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) hebben de meeste invloed. Ook de regio is van invloed op de prijs (met het oog op reiskosten). Verder zit er veel verschil tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Zaken waar je op moet letten zijn de levertijd, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de definitieve prijs. In de vergelijker hieronder vind je de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Nunhem.

Type huis WoonoppervlakGeschatte prijzen
Etagewoning88 m2275 – €330
Tussenwoning100 m2€340 – €380
Hoekhuis143 m2€425 – €430
Twee onder één kap157 m2€460 – €480
Vrijstaand193 m2€530 – €550
Opsomming met kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk betrouwbare bouwkundigen actief in jouw regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Aspecten waar je oog op moet houden bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de prijsverwachting, levertermijn, en welke instrumenten worden er gebruikt. In het schema hieronder faciliteren we contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Nunhem die je mogelijk kunt inschakelen voor het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of zoek naar adviesbureaus in Buggenum, Haelen, Sint Odiliënberg, Herkenbosch en Melick.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-nunhem-6083

Aankoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. A.d.h.v. een aankoopkeuring in Nunhem bekijkt een objectieve ingenieur het gebouw. Belangrijk, zo ontvang je betrouwbare details over wat de huidige staat van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Verkoopkeuring

Een verkoopkeuring is een onafhankelijke keuring van een huis die binnenkort op de markt komt. Daarmee geef je de kopende partij inzicht in de bouwkundige staat van de woning. Jij komt hiermee serieus over en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als eigenaar van een huis ben je wettelijk verplicht om de potentiële koper te voorzien van correctie informatie over onderhoudstoestand van de woning.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. A.d.h.v. een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundig specialist gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en weet precies hoe het zit met de bouwprocedures en geldende normen. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • Prijzen variëren tussen de €130 en €210.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Een bouwkundig onderzoek is een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Het doel van een bouwtechnische keuring is om te kijken wat de staat van een woning is. De bouwspecialist calculeert tevens een prijsindicatie van de onderhoudskosten om de woning in goede staat te brengen.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Limburg wordt uitgevoerd wanneer je een bod wilt uitbrengen op een woning. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van diverse problemen. D.m.v. een woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Dikwijls wordt het pas in gang gezet zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Mede worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Je kunt dit het beste laten doen voor je een bod doet (via een makelaar in Nunhem). Worden er veel gebreken ontdekt? Met de uitkomsten van het onderzoek zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, wat je ook goed kunt onderbouwen. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Het jammere is dat dit rapport het een en andere kost, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Begeleid door de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Leudal doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling met betrekking tot de staat van het huis. Potentiële problemen worden meteen aangestipt. Deze inspecteur biedt ook een kostenoverzicht om de onderhoudspunten te verbeteren. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de relatief lage prijs en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie