Bouwkundige keuring Horn

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een woning kopen? Een bouwkundige keuring in Horn laten uitvoeren is heel erg verstandig. Daarmee krijg je een helder beeld van de bouwkundige staat van het huis en krijg je duidelijkheid over de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Op basis daarvan worden de onderhandelingen transparanter. In onze uitgebreide documentatie tref je actuele info over de uiteenlopende keuringen die er zijn, een prijsvergelijking en tref je de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Horn.

 • bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring om de staat van de woning in kaart te brengen.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Horn benadert het huis objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De expert kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals bijvoorbeeld de riolering en en de staat van de isolatie.
 • In het bouwkundig rapport tref je de informatie en conclusies van de inspecteur met hierbij een kostenberekening.
 • Op basis van deze analyse krijg je inzicht in de de staat van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Bij een hypotheek met NHG moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €295 en €495.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Horn laten uitvoeren

Behoefte aan meer info over de bouwtechnische staat van jouw eigen woning of van een andere woning die je op het oog hebt? Bekijk dan de optie voor een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Via deze analyse weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. Er wordt gekeken naar o.a. het leidingwerk en en de CV-ketel en/of HR-ketel. Zo weet je welke kosten er gemaakt dienen te worden om mogelijke gebreken op te lossen. In aanvulling daarop krijg je meer inzicht in welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je mag zelf een partij kiezen die het woonobject gaat inspecteren. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Je kunt denken aan een bouwkundig specialist, architectenbureau, een plaatselijke aannemer of taxateur in Horn.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in december 2023
Wil je een woning voordelig laten controleren? Vraag dan eens naar een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij de analyse van het object geeft de bouwkundige een mondelinge samenvatting over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Plan het dan tegelijk in met een taxatierapport en/of energielabel check. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op ons platform bekijk je ook nuttige toelichtingen over Verkoop woningkeuring.

Bouwkundige keuring regelen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Horn

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Allereerst moet je contact zoeken met een specialist die het onderzoek gaat uitvoeren. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Er zijn meerdere architecten, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Horn (regio).

 2. Keuring van het woonobject

  Samen met de bouwkundig expert, de huidige woningbezitter en/of makelaar van de verkopende partij doe je een uitvoerige ronde door het huis. De deskundige analyseert alles maar verplaatst niets en er worden geen betimmeringen verwijderd. De expert neemt altijd spullen mee zoals een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Conclusies doorspreken

  Na afloop van de wooninspectie omschrijft de bouwkundige wat hij heeft gezien. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Aan de hand van de huisbeoordeling krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In het verslag vind je een overzicht van de bouwkundige staat van de woning en eventuele gebreken. Ook staat in het document een kostenberekening om de woning weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Met het rapport in je broekzak kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Hierbij houdt je rekening met de eventuele kosten voor onderhoud. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Dan zou je dit kunnen opnemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De kosten van een bouwrapport variëren rond de €345 en €425. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door verschillendepunten. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de regio is van invloed op de prijs in verband met de reiskosten. Verder zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de verschillende aanbieders. Bekijk vooral goed levertijd van het rapport, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit speelt mee in het totale tarief. In de vergelijker hieronder verstrekken we de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Horn.

Soort huisWoonoppervlakGeschatte tarieven
Etagewoning88 m2280 – €325
Rijwoning103 m2€355 – €365
Hoekhuis137 m2€415 – €450
Twee onder één kap155 m2€475 – €490
Landhuis194 m2€510 – €550
Schema met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport december 2023.

Bouwkundig rapport nodig?

Vergelijk geschikte bouwkundigen in de omgeving

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor de service van een technische keuring? Onderwerpen die je moet afwegen bij het keuzeproces voor een inspecteur: de prijsverwachting, levertermijn, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In het schema hieronder tref je contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Horn die wellicht beschikbaar zijn voor een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Nunhem, Buggenum, Haelen, Sint Odiliënberg en Herkenbosch.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-horn-6085

Aankoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Als je een mooie woning hebt gezien kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in Horn analyseert een neutrale deskundige het gebouw. Niet zo gek, zo krijg je inhoudelijke info over wat de conditie van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

verkoopkeuring voor een woonobject

Een verkoopkeuring betekent: een professionele en erkende analyse een woonobject die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Hiermee geef je de kopende partij inzicht in de gebreken van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als huiseigenaar heb je de plicht om de kopende partij op de hoogte te brengen van de onderhoudssituatie van het huis.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Dankzij een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundig expert bekijkt alle opleverpunten en kan je alles vertellen over de regels en normen in de bouw. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • Prijzen variëren tussen de €110 en €245.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van een woning in kaart te brengen. Het rapport beschrijft de benodigde kosten om eventuele gebreken te herstellen.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Limburg wordt uitgevoerd wanneer je een bod wilt uitbrengen op een woning. Vooral bij oudere woningen heb je kans op diverse problemen. Aan de hand van de woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Vaak wordt dit gedaan wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Evenzeer worden onvoorzienen situaties over de woningstaat in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Het is aan te raden dit te doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Horn). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Geholpen door het rapport kan je een realistisch bod doen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Het nadeel is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede woningschouw zonder verdere rapportage. Gezamenlijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Leudal loop je hele woning door. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen over de onderhoudssituatie van het huis. Potentiële problemen worden dan direct gesignaleerd. De bouwkundige biedt ook een kostenoverzicht om deze problemen te verhelpen. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie