Bouwkundige keuring Gastel

Direct bouwkeuring aanvragen

Plannen om een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Gastel uitvoeren is dan zeker aan te raden. Middels deze inspectie wordt je een duidelijk beeld verschaft over de de onderhoudsstaat van de woning en ontvang je een inschatting van de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Op die manier worden de onderhandelingen transparanter. Op deze website tref je aanvullende informatie over hoe je een keuring aanvraagt, de kosten en achterhaal je en tabel met bouwkundig adviseurs in Gastel.

 • Een bouwkundige keuring is een uitgebreide technische inspectie van de woning.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Gastel benadert de woning grondig op vele punten.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals de staat van de fundering en en de onderhoudsstaat van de keuken.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alle documentatie en analyses incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Met deze documenten krijg je een helder beeld van de staat van de woning die je wilt kopen.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie variëren rond de €315 en €415.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Gastel afspreken

Direct inzicht in de staat (en gebreken) van jouw eigen woning of van een potentiële woning om aan te kopen? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een uitgebreide inspectie van een woning. Door deze analyse weet je precies welke gebreken de woning heeft. Denk aan het dak, pannen, dakbeschot en of er sprake is van vocht in de woning. Ook achterhaal je welke investeringen nodig zijn om de geconstateerde issues op te pakken. Ook krijg je een idee van het onderhoud voor de lange termijn. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die langskomt om deze keuring te doen. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig specialist, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Gastel.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in juli 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Vraag dan eens naar de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij het bekijken van het gebouw geeft de bouwkundig adviseur een mondelinge samenvatting van alle bouwkundige punten. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een woningtaxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit bespaart veel geld. Op Bouwkeuringexpert.nl kan je ook veel toelichtingen vinden over Goekope bouwkundig rapport.

Bouwkundige keuring regelen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Gastel

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Een bouwkundige kiezen

  Om te starten neem je contact op met een expert die de woning gaat onderzoeken. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Er zijn verschillende architecten, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Gastel en omgeving.

 2. De keuring van de woning

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar & de verkoopmakelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De deskundige onderzoekt alles maar verplaatst niks en schroeft niets open. De expert kan gebruik maken van een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Conclusies bespreken

  In aansluiting op de huisbeoordeling beschrijft de bouwkundigewat hij heeft gezien. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Met de gegevens van de huisbeoordeling ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. Daarin staat de conclusie van de observaties en eventuele gebreken. Ook staat in het document een overzicht met de kosten om het verblijf bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Op basis van de resultaten kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Zijn de resultaten nog niet bekend? Laat dit dan opnemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De prijzen van een bouwrapport variëren rond de €285 en €445. Het kostenplaatje wordt vastgesteld op basis van verschillendeaspecten. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de woonplaats is van invloed op de prijs in verband met de reiskosten. Tevens zit er veel verschil tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Kijk altijd goed naar hoe snel de keuring kan plaatsvinden, de instrumenten die de expert gebruikt en naar ervaringen van anderen. Dit speelt mee in het kostenplaatje. In de tabel hieronder berekenen we de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Gastel.

Soort huisOppervlakteGemiddelde prijzen
Etagewoning84 m2275 – €305
Rijtjeshuis117 m2€350 – €375
Hoekhuis142 m2€400 – €440
Twee onder één kap167 m2€465 – €505
Landhuis183 m2€510 – €560
Samenvatting met kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Bekijk info van goede bouwkundigen in de regio

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Aspecten die belangrijk zijn bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de prijsverwachting, de levertijd, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In het schema hieronder bekijk je adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Gastel die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Soerendonk, Maarheeze, Budel-Dorplein, Budel-Schoot en Budel.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-gastel-6028

Plan direct online een aankoopkeuring in

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Via een aankoopkeuring in Gastel checkt een onpartijdige expert het verblijf. Belangrijk, zo krijg je inhoudelijke info over wat de status van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het woonobject.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Waarom een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring beslaat een uitgebreide check van een woning dat je te koop wilt aanbieden. Zo bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de gebreken van de woning. Je bent 100% transparant en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als huiseigenaar heb je de taak om de mogelijke koper gedegen te informeren inzake onderhoudstoestand van de woning.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Informatie over de opleveringskeuring

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Met een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundige loopt de hele woning door (opleverpunten) en weet hoe het zit met de geldende normen en regels in de bouwwereld. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • Prijzen variëren tussen de €115 en €220.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek is een grondige en visuele inspectie van een woonobject. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van het huis inzichtelijk te maken. Het rapport beschrijft een prijsindicatie van de onderhoudskosten om de woning toekomstbestendig te maken.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant wordt uitgevoerd in het geval je een nieuwe woning gaat kopen. Vooral bij oudere woningen heb je kans op achterstallig onderhoud. Door te kiezen voor een woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Tevens wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Het is aan te raden dit te doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Gastel). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Met de uitkomsten van het onderzoek zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, wat je ook goed kunt beargumenteren. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Houd er rekening mee dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Gezamenlijk met de bouwkundige uit de gemeente Cranendonck loop je hele woning door. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door aangaande de bouwkundige staat van de woning. Mogelijke belangrijke herstelpunten worden meteen aangestipt. De expert geeft ook een schatting van de kosten om deze problemen te verhelpen. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de lage prijs en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie