Bouwkundige keuring Oudewater

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een woning kopen? Een bouwkundige keuring in Oudewater inplannen is dan vaak geen gek idee. Zo zal je veel inzicht krijgen over de huidige staat van het huis en krijg je duidelijkheid over de kosten om het object in goede staat te brengen. Op die manier sta je sterker in de onderhandelingen. Door gebruik te maken van deze site verzamelen wij alle benodigde informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de financiële aspecten en verschaffen we en tabel met bouwkundig adviseurs in Oudewater.

 • Een bouwkundige keuring is een grondige inspectie van de woning die je wilt kopen of verkopen.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Oudewater inspecteert de woning objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • Hij of zij kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals bijv. de gevel en en de staat van de elektrische installatie.
 • In het bouwkundig rapport vind je per onderdeel een uitgebreide documentatie met hierbij een kostenberekening.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je een beeld van de de onderhoudsstatus van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Bij een hypotheek met NHG is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €305 en €450.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Oudewater laten uitvoeren

Wil jij meteen een indicatie van de algehele staat van je woning of van een woning die te koop staat? Kies dan voor een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Dankzij deze analyse weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de kozijnen, het schilderwerk en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten. Tevens weet je welke kosten er bij komen kijken om eventuele gebreken te verhelpen. Voorts krijg je een idee van het toekomstig onderhoud. Er is een vrije keuze voor een deskundige die langskomt om deze keuring te doen. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig expert, een architect, een bouwpartij of taxateur in Oudewater.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in juli 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Vraag dan eens naar een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Tijdens het onderzoek van het woonobject geeft de bouwkundige een mondelinge samenvatting van de staat en gebreken. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een complete taxatie of een energielabel aanvraag. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Via onze vergelijker tref je ook praktische toelichtingen over Opleveringskeuring.

Bouwkundig advies inwinnen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Oudewater

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Selecteer een bouwkundige

  Als eerste moet je contact zoeken met een deskundige die de keuring gaat uitvoeren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je kunt kiezen uit allerlei architectenbureaus, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Oudewater (regio).

 2. Woninginspectie

  Samen met de bouwkundig expert, de verkoper en / of makelaar van de verkopende partij wordt de hele woning bekeken. De specialist doorzoekt alles maar verplaatst niets en schroeft niets open. Deze persoon gebruik vaak een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Resultaten bespreking

  Na afloop van de keuring vertelt de bouwkundige zijn waarnemingen. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Met behulp van de woninganalyse wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. Hierin staat de conclusie van de bevindingen en eventuele onderhoudspunten. Daarbij krijg je ook inzage in een tariefoverzicht om het gebouw weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Bod voorbereiden

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Nu kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de aangetoonde gebreken. Wacht je nog op de uitkomsten? Dan zou je dit kunnen opnemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport in 2024 liggen tussen de €295 en €460. De prijs wordt vastgesteld op basis van allerlei variabelen. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook waar de woning gelegen is speelt een rol wanneer er reiskosten worden berekend. Daarbij zit er veel verschil tussen de landelijke en regionale bureaus. Let vooral op wachttijd, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit speelt mee in de definitieve prijs. In het overzicht hieronder vind je de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Oudewater.

WoonobjectWoonoppervlakGeschatte prijzen
Bovenwoning79 m2275 – €330
Tussenwoning123 m2€355 – €390
Kopwoning125 m2€400 – €430
Twee onder één kap157 m2€470 – €505
Villa177 m2€520 – €540
Tabel met de actuele kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Vergelijk geschikte bouwkundigen in de regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Aspecten die belangrijk zijn bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de kosten, levertijd van het rapport, en welke instrumenten worden er gebruikt. In het schema hieronder verstrekken we contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Oudewater die potentieel hun service kunnen verlenen bij een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Montfoort, Lopik, IJsselstein, Giessenlanden en Hardinxveld-Giessendam.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-oudewater-3421

Voordelen van een aankoopkeuring

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. D.m.v. een aankoopkeuring in Oudewater onderzoekt een neutrale specialist de woning. Een aanrader, zo krijg je inhoudelijke info over wat de huidige staat van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Hoe laat ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een professionele en erkende analyse een woning dat jij wil verhuren. Op die manier geef je potentiële kopers duidelijkheid over de gebreken van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als verkoper van jouw huis heb je de plicht om de aspirant koper goed te informeren aangaande de onderhoudssituatie van het huis.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Informatie over de opleveringskeuring

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Via een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. Het bouwkundig adviesbureau check alle opleverpunten en past zijn vaardigheden toe rondom de regels en normen in de bouw. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • De tarieven schatten we in tussen €105 en €240.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Een bouwkundig onderzoek betekent een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. De deskundige geeft ook een indicatie van de minimale investeringen om het woonobject in goede staat te brengen.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Utrecht wordt geadviseerd in situaties wanneer je een woning op het oog hebt. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben verborgen gebreken. Door middel van deze woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Meestal wordt de keuring gedaan op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Evenzeer wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Wij adviseren om dit te doen voor je een bod doet (via een makelaar in Oudewater). Mankeert er het nodige aan de woning? Met de uitkomsten van het onderzoek zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Minpunt is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een bouwtechnische schouw zonder rapport. Begeleid door de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Oudewater doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen over de staat van de woning. Eventuele noodzakelijke onderhoudspunten worden direct aangegeven. De deskundige weet vaak een richtprijs om de onderhoudspunten te verbeteren. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

 • Bouwkundige keuring Snelrewaard
 • Bouwkundige keuring Papekop
 • Bouwkundige keuring Hekendorp
 • Plaats een reactie